Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pozdrav iz Hrvatske

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.07.2010 18:06

Witajcie, witajcie :D
Mljet jest cudowny! A tak sie go balam, bo jednak rozne skrajne opinie czytalam. Wyspa jest zdecydowanie najdziksza z tych, ktore odwiedzilismy do tej pory. I bardzo zielona! Pelno tu jaszczurek, na pewno jest ich wiecej niz ludzi :wink:
Camping pierwsza klasa, toalety czysciutkie, mili gospodarze. Wlasnie korzystam z ich laptopa i internetu, bo na calej wyspie nie ma kafejki internetowej 8O To pokazuje najlepiej, ze cywilizacja jeszcze nie w pelni tu dotarla i cale szczescie :)

Dzisiaj bylismy w parku narodowym. Zdecydowanie warto! I jedlismy pyszna (i tania!) rybke w Pomenie.
Jutro jedziemy na wschodni kraniec wyspy, zwiedzac zatoczki, m.in. slynna Saplunare.

Pozdrawiam serdecznie Yskyerke, z ktora (i Jej rodzina) spedzilismy dwa swietne wieczory na Peljescu. Pozdrowienia dla Ciebie, Marleny, Jacka i calusy dla Julki :)

Koncze, bo naduzywam goscinnosci, a nie chca od nas pieniedzy. Przynajmniej piwo u nich zamowilismy (w campingowym barze).

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Forumowiczow :)
Maslinka
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 14.07.2010 18:19

:D Chyba się szykuje super relacja :D
Czekamy na zdjątka... i nie wracaj zbyt szybko .
:) No co... będzie więcej do opowiadania
pozdrav :D
archi_medes
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) archi_medes » 14.07.2010 18:52

Również zapisuję się do czytelni i czekam na kolejne etapy relacji
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 14.07.2010 22:25

maslinka napisał(a):Camping pierwsza klasa, toalety czysciutkie, mili gospodarze.

A czy mozesz zdradzic co to za kamping? Lubie kampingi z czystymi sanitariatami :)
pozdrawiam
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 15.07.2010 06:54

Udanego urlopu życzę i zapisuję się w kolejce do czytania :)
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 16.07.2010 22:06

O!!! Jak zazdroszczę tego Mljetu!!!!
My byliśmy jedynie na jednodniowej wycieczce i przysięgłam sobie tam wrócić. I wrócę, ale niestety jeszcze nie w tym roku:(
Z niecierpliwością czekam na szczegóły! I pozdrawiam!
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.07.2010 19:59

Witajcie! Tym razem nadaje z Trpanja :D
Jak to sie stalo, ze tu trafilismy, dluuuuga historia. Najpierw miala byc Zuljana (z roznych wzgledow nie przypadal nam do gustu, duzo opowiadania, jak wroce, napisze :)), potem Trstenik (brak Campingu), Brijesta (camping owszem, calkiem, calkiem, ale zupelne odludzie). No i w koncu jestesmy na Vreli w Trpanju. Powrot na Peljesac byl planowany (po rekonesansie Mljetu), ale nie przewidywalismy takiej objazdowki po polwyspie w poszukiwaniu campu... I to wszystko w strasznym upale (36 st.!)
Ale juz jestesmy i jest super! Jeszcze byly problemy z miejscem na campie, bo dwa razy sie przenosilismy... Jak juz upatrzylam super zacienione miejsce, postawilismy namiot i poszlismy na plaze, to mielismy po powrocie nespodzianke w postaci pary Slowencow, ktorzy rozbili sie tuz obok. A bylo to miejsce na 1 namiot i samochd, urokliwe, ustronne... Ehh, no trudno, przenieslismy sie.

Koncze bo mam malo czasu, limitowany internet...

cchhee napisał(a):
maslinka napisał(a):Camping pierwsza klasa, toalety czysciutkie, mili gospodarze.

A czy mozesz zdradzic co to za kamping? Lubie kampingi z czystymi sanitariatami :)
pozdrawiam

Camping Lovor w Kozaricy. Prawdziwy hit :D

Pozdrawiam serdecznie i zmykam. Papapa
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 17.07.2010 20:23

maslinka udanego urlopowania :D i nadawaj, nadawaj jak tylko okazja będzie :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 18.07.2010 10:51

My już w domu :( , a Wy widzę, że jeszcze cieszycie się Chorwacją ;)

Powoli zabieram się za komponowanie relacji, ale myślę, że do Twojego powrotu nie dam rady, bo mam tyle do czytania na forum, że mi z tydzień zejdzie :twisted:
Dodam tylko, że Cres to bajka, a nie wyspa ;)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 18.07.2010 15:02

Roksa_ napisał(a):My już w domu :( , a Wy widzę, że jeszcze cieszycie się Chorwacją ;)

Powoli zabieram się za komponowanie relacji, ale myślę, że do Twojego powrotu nie dam rady, bo mam tyle do czytania na forum, że mi z tydzień zejdzie :twisted:
Dodam tylko, że Cres to bajka, a nie wyspa ;)

Roksa a gdzie dokładnie byliście na Cresie..warto :) ? my się zastanawiamy czy w tym roku Cres + znów Peljesac i może Mljet nie zaliczyć :)
Tylko nie wiem gdzie na Cres się udać :P
Ostatnio edytowano 18.07.2010 15:25 przez ines, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2010 15:25

Witaj Agnieszko!

Nie przeleciał mi przed oczyma ten wątek aż do dzisiaj :oops: , nie wiedziałem więc że nadajesz na żywo. :)

Prażąc się w Szczyrku (oczywiście w pracy) przez ostatni tydzień zastanawiałem się czasem jak tam u Ciebie... widzę, że jak zwykle nie próżnujesz i jak zwykle ciężko usiedzieć Ci w jednym miejscu na dłużej...i to nawet w obrębie jednego pola namiotowego :wink: .

Czekam na Twój powrót i pełną relację. Pewnie niespodziewajek nie zabraknie, choć rozkład urlopu w zarysie mam już poznany. :)

Pozdrawiam
Mariusz
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 18.07.2010 16:05

ines napisał(a):
Roksa a gdzie dokładnie byliście na Cresie..warto :) ? my się zastanawiamy czy w tym roku Cres + znów Peljesac i może Mljet nie zaliczyć :)
Tylko nie wiem gdzie na Cres się udać :P

My byliśmy w Beli na campingu. Dla nas to był raj na ziemi. Plaże cudowne.
Ogólnie na Cresie jest kilka miasteczek plus stolica wyspy Cres, który jest większym miastem z dużą ilością apartmani. Nie wiem jak tam z plażami.

Mniejsze miasteczka są pratycznie wyludione.
Po Twoich relacjach wywnioskowałam, że podobałoby ci się np w Valun, które nazywane jest chorwackim St. Tropez- tam nie powinno być problemu z wynajęciem kwatery.

Prom kosztuje 151kn, gdyby Wam się nie spodobało to zawracając nie będzie tragedii ;)

Ja powtórzę jeszcze raz- dla nas camping w Beli to był raj na ziemi (pomimo niezbyt fajnych łazienek :twisted: )
Olou
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olou » 18.07.2010 16:52

Witaj Maslinko! Ślę do Ciebie pozdrowienia nad zatokę Luka, dla mnie to raj na ziemi i na pewno tam jeszcze wrócę aby popływać w pięknej zatoce, poskakać z wystającej skały, wypić drinka w fajnej kafejce u Branka, poczuć klimat Trpanja, pospacerować wzdłuż wysokich brzegów piękną widokową alejką ..... Życzę super wakacji i z niecierpliwością czekam na relacje.
Olou
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.07.2010 20:48

Ines, Mariuszu, witajcie :D
Niespodzianek jest duzo na co dzien :D Chocby dzisiejsza burza nad ladem... Do nas na szczescie nie doszla, ale mamy sfocone ciezkie chmury, a potem tecze nad delta Neretwy.

Do Trpanja nie plywa juz Peljescanka 8O Teraz jest to nowiutki prom o nazwie Vladimir Nazor. Wlasnie przed chwila odplynal, czatowalismy na niego ze statywem :) Trpanj mnie zaskoczyl. 4 lata temu to byla niewielka miejscowosc, glownie tranzytowa. Dzisiaj mnostwo tu ludzi, glownie Polakow.

Olou, wlasnie ta widokowa alejka najbardziej mnie zachwycila w Trpanju. Super widoki na Makarska Riviere, i na rozszalale dzisiaj morze. Troche mielismy problemy, zeby wrocic kajakiem do naszej zatoki, takie fale byly!

Roksa, juz niedlugo spotkamy sie na ogladanie zdjec :D

Jestem uzalezniona... Ale czas sie konczy... Internet na monety.

Pewnie niedlugo cos skrobne.
Pozdrawiam sereecznie,
Maslinka
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 18.07.2010 20:57

Roksa thx :) dla mnie musi być ładna plaża w miasteczku i cisza....nie zadupie, ale taka średnia mieścina :) zresztą we wrześniu chyba nam nie grożą na cresie tłumy-bo tego nie lubię :(
jak możesz podaj maila do siebie to cie pomolestuje, tylko musze się powczytywac w info o cresie, aby wiedziec o co pytac :) Pozdrawiam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pozdrav iz Hrvatske - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone