pakotomasz napisał(a):marzena925 napisał(a):A my w nocy z piątku na sobotę wyjeżdżamy na Ciovo z 2 dzieci. Mam załamkę. Boję się w ogóle jechać
My wyjeżdżamy na Ciovo w nocy z niedzieli na poniedziałek. Jęlsi będzie molżiwość daj proszę znać jak wygląda sprawa z dojazdem na Ciovo;)
majeczka napisał(a):...smutne, ale podobno oprócz ogromnych strat były również ofiary śmiertelne. Ogień strawił kilka domów i samochodów. Jadąc autostradą oprócz widocznego dymu, swąd spalenizny czuliśmy bardzo długo i bardzo daleko za Splitem.
p.s. podobno na chwilę obecną wszystko jest opanowane
dareks20 napisał(a):Juz jest spokojnie. Tylko widoki nie mile. Jechalem wczoraj do Mostaru i tam tez jest ok. Nie radzę jechać tam w południe. Wczoraj temperatura 45 stopni.
Jakiś przymus na winietę i przejazd autostradą szykują Słowenia to wolny kraj.juvee napisał(a):...Ale slowency ciągną autostradę do samej granicy Chorwackiej. Myślę że za dwa lata to na pewno już będzie trzeba kupować winete na autostradę i czyli koniec z objazdem .
Karol Deauville napisał(a):pakotomasz napisał(a):marzena925 napisał(a):A my w nocy z piątku na sobotę wyjeżdżamy na Ciovo z 2 dzieci. Mam załamkę. Boję się w ogóle jechać
My wyjeżdżamy na Ciovo w nocy z niedzieli na poniedziałek. Jęlsi będzie molżiwość daj proszę znać jak wygląda sprawa z dojazdem na Ciovo;)
My jesteśmy od przedwczoraj na Ciovo, dokładnie Okrug Gornji i jest spokój. Po drodze spalone drzewa i miejscami po zjeździe z autostrady przy samej drodze ale nic się nie pali. Oglądaliśmy wczoraj ichne "fakty" i mówili że ogień opanowany.
Na chwilę obecną w okolicach Trogiru ognia niet.
Za to ludzi w ..uj i do Trogiru trza płynąć by wodna taxi
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne