Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powroty z Cro

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 20.07.2011 15:45

Natomiast w maju b.r. wybrałem się do Gdyni i czas przejazdu wyniósł 6:50 h (a jeszcze 3 lata temu jechałem 10 h tą samą trasą). Jak widać jednak coś się w kwestii dróg w Polsce polepsza (tylko czemu tak wolno?).

A nie pomyliłeś się spoglądając na zegarek, o której wyjeżdżasz z domu do tej Gdyni??? Może dlatego ci wyszło 6:50 :)

Ja spod Częstochowy w nocy do Gdańska 500km spokojną jazdą jechałem 8 godzin bez dłuższych postojów

A drogi jakie są każdy widzi....
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 20.07.2011 19:33

Wolałabym mieć 15h do Cro niż 5 nad Bałtyk ;)
Rysiek22
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysiek22 » 20.07.2011 19:59

labusm napisał(a):A nie pomyliłeś się spoglądając na zegarek, o której wyjeżdżasz z domu do tej Gdyni??? Może dlatego ci wyszło 6:50 :)

Ja spod Częstochowy w nocy do Gdańska 500km spokojną jazdą jechałem 8 godzin bez dłuższych postojów

A drogi jakie są każdy widzi....

Nie, nie pomyliłem się.
Konkretnie to był czas powrotny liczony od wyjechania ze stacji benzynowej w Gdyni do zatrzymania się pod domem w Krakowie (trasę tą pokonałem na raz, bez ani jednego postoju)
Podróż nad morze trwała 9 godzin ale tylko z tego względu że bez postoju dojechał bym o trzy godziny za wcześnie niż umówiona godzina odbioru kluczy (a tak to byłem tylko godzinę za wcześnie) dlatego miałem po drodze dwa krótkie postoje i jeden długi (byłem przekonany że podróż potrwa około 10 godzin bo tyle trwała 3 lata wcześniej a tu miła niespodzianka i trwała by 7 godzin z jakimiś minutami gdybym nie robił zbędnych postojów)
redarrow
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) redarrow » 20.07.2011 21:00

Dwa tygodnie temu w sobotę o 3 wyjazd z Katowic i dojazd do Kościerzyny po 13 godzinach - jechał mój teść. Porażka.... W maju z Włoch wracałem 9 godzin + 2 godziny postojów :)
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży