Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powroty po latach....

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr Lutynski
Cromaniak
Powroty po latach....

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 23.01.2011 18:24

Byłem w Chorwacji 3x w latach 2001-2003 czyli od ostatniego pobytu minęło 7 lat ale ostatnio rodzina znowu zaczyna o niej wspominać...
Zabiło mi mocniej serducho ale mam obawy i nie za bardzo wiem od czego zacząć.... :)

Piotr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2011 18:27

Jak masz samochód to już coś masz. :D Dalej pewnie wiesz z autopsji
- wybór miejsca,
- wybór terminu,
- wybór trasy,
- zaliczka,
- wyjazd.
:D :D :D :D :D :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2011 18:29

Witaj, pewnie Twój filmik z wjazdu na Sv.Jure jeszcze tu gdzieś funkcjonuje :lol:
Od czego zacząć pewnie wiesz...kasę do kieszeni, familię w auto i w drogę.... :wink: :lol:
Pozdrav
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.01.2011 18:45

Najpierw Bazyl,teraz Ty.Wielkie powroty w tym roku.Na Peljesac w tym roku Piotrze na Peljesac. :D
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 23.01.2011 18:48

Bardzo ważną rzecz już zrobiłeś - zacząłeś myśleć o kolejnym wyjeździe do Cro.
Powodzenia i pozdrav.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.01.2011 18:48

Piotr Lutynski napisał(a):Byłem w Chorwacji 3x w latach 2001-2003 ...

A w międzyczasie co było :?: (że tak nieśmiało zapytam)
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 23.01.2011 18:55

Ojej... myślałem, że mojego filmu z wjazdu na Sv.Jure już nikt nie pamięta... :)
Co do wakacji od tego czasu to co roku jeździmy do Świnoujścia gdzie mieszkamy u znajomych, bardzo miłych Państwa na kwaterach. Tylko w 2005 roku byliśmy nad Zalewem Koronowskim bo nawet nie było kiedy myśleć o urlopie bo zmienialiśmy mieszkanie. Teraz rodzina mnie namawia na Chorwację.. Właściwie to mam spore opory bo jestem na takim etapie życia, że szukam pracy ale żona twierdzi, że jest to nam/mnie potrzebne dla zdrowia psychicznego... :)
Rozważam to miejsce (sprawdziło się) gdzie byłem w 2002 i 2003 czyli Brela...
Ostatnio edytowano 23.01.2011 19:02 przez Piotr Lutynski, łącznie edytowano 2 razy
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 23.01.2011 19:01

Piotrek, fajnie Cię widzieć, 100 lat Cię nie było :)
Zazdroszczę że żonka Cię sama namawia. Ja nie mogę namówić mojej na powrót nad chorwackie morze po paru latach (latem minie 5), znudziło jej się i ciągle ma dosyć :( Od tamtego czasu przejeżdżałem tylko parę razy przez Chorwację w drodze w inne bałkańskie góry.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 23.01.2011 19:03

Ooo miło widzieć :)
Co do auta to jest i to dość nowe (2 lata) i wystarczająco silne 120KM multijet więc da sobie radę... tylko ja mam jeszcze pewne opory... choć naprawdę chciałbym :D
Mojej nie mogłem namówić bo pamiętała tamte ostatnie upały ale widzę, ze chyba sama zatęskniła bo to były najlepsze lata...
Co do wjazdu na szczyt to nie jestem pewien czy "dzisiaj" bym się na to zdobył ale był to hardcore :)
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 23.01.2011 19:46

witaj Piotrze - dawno Cię nie było. Wątpliwości - tylko cro :-)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 23.01.2011 19:49

Witaj Piotrze po dłuższej przerwie na forum. :wink:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 23.01.2011 20:34

Witajcie :)
Wątpliwości wynikają jedynie tylko z tego, że mam "nieregulowany stosunek do pracy zawodowej" ale mam nadzieję że i to się ułoży bo.. no bo musi :)
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 23.01.2011 20:43

Takie pytanie bo byłem jakiś czas temu to i nie wszystko pamiętam i pewnie coś się zmieniło: jak z dostępnością ON w Chorwacji i czy pojawiły się godne zaufania sieci stacji benzynowych. Pytanie moje wynika z tego, że teraz ma diesla a ponieważ jest to Common Rail to jest ważnym jakość paliwa bo kiepskie/brudne/chrzczone paliwo to wtryski pa,pa i kosmiczne koszty.....
Ostatnio edytowano 23.01.2011 21:31 przez Piotr Lutynski, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.01.2011 20:56

Piotrze, Chorwatów w Zastawach i Fiatach 500 też coraz mniej widać. Zasada taka żeby tankować na firmowych i najlepiej większych stacjach. Jak będziesz miał pecha to i na warszawskiej BP czy Statoilu g... zatankujesz i wtryski papa :wink: No i witaj nazad wśród nas :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.01.2011 20:56

Piotr Lutynski napisał(a):Takie tytanie bo byłem jakiś czas temu to i nie wszystko pamiętam i pewnie coś się zmieniło: jak z dostępnością ON w Chorwacji i czy pojawiły się godne zaufania sieci stacji benzynowych. Pytanie moje wynika z tego, że teraz ma diesla a ponieważ jest to Common Rail to jest ważnym jakość paliwa bo kiepskie/brudne/chrzczone paliwo to wtryski pa,pa i kosmiczne koszty.....

Jeśli chodzi o paliwo tytanie to zwróć się lepiej z pytaniem do stacji benzynowych. :D
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko