Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powrót z Sarajewa - którędy? Pomóżcie w planowaniu

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
CalaLuna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CalaLuna » 03.06.2010 19:43

Wiem, że mi świetnie doradzicie. Planuję trasę wakacyjną do i z Czarnogóry.

W stronę Czarnogóry mniej więcej wiem i mam zaplanowane - Warszawa - Cieszyn-Gyor (nocleg już zarezerwowany)-Szeged-Belgrad Cacak(nocleg zarezerwowany)
i przez góry-Podgoricę-Buljarica

Z powrotem - chciałabym - Buljarica (k. Petrovaca)-Sarajevo (nocleg)-

dalej nie wiem - wybrać drogę przez Chorwację i Węgry, czy Serbię i Węgry - co polecacie tylko w miarę dokładnie opiszcie trasę, bo road planery cos kręcą.

Mamy też w środku pobytu pojechać do Mostaru - z noclegiem.
Wyjedziemy powiedzmy ok 9 z Buljaricy - jak długo trwa podróż?
Byłby to środek tygodnia, aby uniknąć korków na trasie w czasie
zmian turnusów - dojedziemy na 13.00? Wracając chcemy zobaczyć
wodospady niedaleko Mostaru - podobno warto- ile czasu zajmuje
wizyta u wodospadów Kravice? Powrót wieczorem do Buljaricy - ma to sens?
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 03.06.2010 19:49

Witaj zajrzyj tutaj :wink: pozdrawiam, pewnie ten link na wszystkie twoje pytania ci nie odpowie,ale zawsze coś :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.06.2010 20:37

CalaLuna napisał(a):Wiem, że mi świetnie doradzicie. Planuję trasę wakacyjną do i z Czarnogóry.

W stronę Czarnogóry mniej więcej wiem i mam zaplanowane - Warszawa - Cieszyn-Gyor (nocleg już zarezerwowany)-Szeged-Belgrad Cacak(nocleg zarezerwowany)
i przez góry-Podgoricę-Buljarica

Z powrotem - chciałabym - Buljarica (k. Petrovaca)-Sarajevo (nocleg)-

dalej nie wiem - wybrać drogę przez Chorwację i Węgry, czy Serbię i Węgry - co polecacie tylko w miarę dokładnie opiszcie trasę, bo road planery cos kręcą.

Mamy też w środku pobytu pojechać do Mostaru - z noclegiem.
Wyjedziemy powiedzmy ok 9 z Buljaricy - jak długo trwa podróż?
Byłby to środek tygodnia, aby uniknąć korków na trasie w czasie
zmian turnusów - dojedziemy na 13.00? Wracając chcemy zobaczyć
wodospady niedaleko Mostaru - podobno warto- ile czasu zajmuje
wizyta u wodospadów Kravice? Powrót wieczorem do Buljaricy - ma to sens?

Twoja podróż , to będzie piękna sprawa :D
W tamtą stronę czeka na Ciebie bajeczny odcinek trasy kanionem Moracy ... , a z powrotem przez Sarajevo , to w Podgoricy musisz odbić na Niksic ... Chyba , że jeszcze raz kanionem pojedziesz :wink:
Mostar i wodospady podaruj sobie w tym roku ... Skup się na Montenegro . Naprawdę warto :D
CalaLuna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CalaLuna » 03.06.2010 21:16

W Czarnogórze będę 3 tygodnie, więc pewnie starczy czasu na ten Mostar.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.06.2010 21:51

Może i starczy , ale lepiej za dużo nie mieszać :wink:
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 03.06.2010 23:47

Ja tak za 3tygodnie też planuje się wybrac na 10dni (+ 3dni moze) do Czarnogóry.

Planuje trase:
Lublin-Rzeszów- Koszyce-Budapeszt-Szeged-Osijek (omijam Serbie ...brak paszportów)- potem 2 opcje:
albo przez okolice TUZLI albo przez rownoległa trase przez miasteczko --> ZENICE.

Następnie>> na MOSTAR i do Ulcijn.

pytanie tylko do doświadczonych cro-maniaków- chciałbym rano dotrzeć na MONTENEGRO - ale to zmusiłoby mnie do jazdy po tych kanionach i drogach bośni nocą :> jak to tam wyglądaa :) ?
-
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 04.06.2010 11:47

Idzik napisał(a):albo przez okolice TUZLI albo przez rownoległa trase przez miasteczko --> ZENICE.

Następnie>> na MOSTAR i do Ulcijn.

pytanie tylko do doświadczonych cro-maniaków- chciałbym rano dotrzeć na MONTENEGRO - ale to zmusiłoby mnie do jazdy po tych kanionach i drogach bośni nocą :> jak to tam wyglądaa ?

Absolutnie nie !!! Po pierwsze niebezpiecznie - po drugie nic nie zobaczysz :?
Mówiąc szczerze jak jechałem w tamtym roku - moja relacja tutaj https://www.cro.pl./forum/viewtopic.php? ... c&start=90

to przed wyjazdem przeczytałem na portalu bośniackim o zaginięciu dwóch osób z Sarajewa , po jakimś czasie namierzyli ich auto w jeziorze pivskim , a to jechał brat pana młodego z ojcem po pannę młodą do Niksica , za dwa dni miało być wesele ......

Co do trasy przez Tuzle czy Zenicę ( to nie jest małe miasteczko ok 150 000 mieszkańców ) to na drodze do Sarajewa własnie od tych dwóch miast masz naprawdę spory ruch - ale od strony Zenicy za to ze 20km autostrady :wink:

CalaLuna do Mostaru nie ma tak daleko , przed Herceg Novi jest skręt w prawo na nową drogę ( na iwększości map jej nie ma :? ), która poprowadzi Was do przejścia przy miasteczku Trebinje a stamtąd prosto do Mostaru - na tej drodze ruch niewielki :D

Na wodospady trzeba poświęcić wg. mnie parę godzin - kąpiel , poopalanie się piwko - relaks 8)

Wydaje mi się że z powrotem dla urozmaicenia powiniście wracać przez Chorwację - Węgry - jest pare opcji :D

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone