napisał(a) Kamil287 » 04.08.2013 21:08
zorinka napisał(a):No to ja skorzystam:) Wybieramy się z 3-letnim brzdącem we wrześniu. W Primosten będziemy pierwszy raz. Byłabym wdzięczna za informacje o knajpach/restauracjach. Szukam czegoś sprawdzonego przede wszystkim ze względu na malucha. Interesuja mnie tez plaże pod katem dziecka. Noclegu jeszcze nie mamy. Chcemy jechać w ciemno. Marzy nam się jakiś apartman blisko plazy ale nie wiem czy uda nam się coś znaleźć.
W rynku jest bardzo wiele pizzerii i restauracji ceny między 60 -75kn za zestawy obiadowe typu pierś z kurczaka frytki i jakaś surówka. Jak się idzie od ronda z fontanną w kierunku hotelu Zora przed szlabanami jest przyjemna pizzeria/spagetteria (i tutaj są korzystne ceny) 40-60kn. W ostatni dzień odkryliśmy konobe Varoś na ulicy Varoś, Pani która obsługuje jest bardzo miła. Jedliśmy tam bardzo dobre nadziewane papryczki z mięsem w sosie z ziemniakami cena 45kn coś podobnego jak nasze gołąbki:) Tego nie ma w podstawowym Menu ale trzeba powiedzieć żeby pani przyniosła kartę lunch menu, schabowy z frytkami też bardzo dobry 40kn i bardzo duże porcje:) wada brak klimatyzacji ale jest zadaszony taras. Mogę także polecić piękną restaurację Panorama, do której warto przyjść na obiad i podziwiać zachód słońca z widokiem na morze, ceny są tam wyższe i trzeba zamawiać jedzenie a nie same napoje. Niektórzy w ten sposób próbowali podziwiać zachód słońca i kelner informował ich o przymusie zamówienia obiadu lub prosił o opuszczenie restauracji. (tutaj jako przystawka bardzo dobre były małże). Jeśli chodzi o plaże to jest w zasadzie 2 plaże Raduca duża i Raduca mała. Duża jest z widokiem na stare miasto z tej strony woda szybko robi się głęboka. Druga plaża jest idealna dla dzieci.
Ostatnio edytowano 04.08.2013 22:11 przez
Kamil287, łącznie edytowano 1 raz