Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powrót z Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz01041975
Globtroter
Powrót z Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz01041975 » 20.08.2012 23:46

Witam wszystkich.
Do Chorwacji jechałem z Lublina , przez Słowacje, Węgry . Było ok.
Troche popodrużowałem po Chorwacji i pod koniec pobytu w Chorwacji zamierzam zwiedzić Dubrownik i Czarnogóre.
Jak obliczyłem sobie to bliżej do Lublina z Czarnogóry (Budva), bedę miał jadąc przez Czarnogóre, Serbie , Wegry , Słowacje .
Tylko mam pytanie czy jadąc przez Czarnogórę i Serbie będzie bezpiecznie, i na co musze uważać jakąc przez te dwa kraje ?
Bo Wegry i Słowacje już jechałem i było ok. (winete na autostrady Wegierskie mam)
Powrót do Lublina planuje na 22-23 sierpień.
Z góry dziękuje wszystkim.
kronos
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kronos » 21.08.2012 11:46

jak tam pogoda w chorwacji teraz? ja wybieram się w okolice splitu początkiem września.
Jadę przez węgry, słowacje.
pozdro
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 21.08.2012 12:06

Jedź śmiało przez Czarnogórę (przez przełom rzeki Moraca) i Serbię, albo przez Czarnogórę (przez przełom rzeki Piva) i Bośnię (Foca, Olovo). Oba kraje są bezpieczne, przyjazne dla turystów i piękne. Wyjdzie ci krócej i taniej a i widokowo przepięknie ... polecam
mariusz01041975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz01041975 » 21.08.2012 21:28

kronos napisał(a):jak tam pogoda w chorwacji teraz? ja wybieram się w okolice splitu początkiem września.
Jadę przez węgry, słowacje.
pozdro

Pogoda super, a wręcz aż za gorąco.
Woda cieplutka, tylko troche do plaż kamienistych trzeba sie przyzwyczaić.
Mi i mojej rodzinie sie podobało .
Jutro wracamy do Polski, i do rzeczywistośći.
Pozdrawiam.
mariusz01041975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz01041975 » 21.08.2012 21:37

emtomek napisał(a):Jedź śmiało przez Czarnogórę (przez przełom rzeki Moraca) i Serbię, albo przez Czarnogórę (przez przełom rzeki Piva) i Bośnię (Foca, Olovo). Oba kraje są bezpieczne, przyjazne dla turystów i piękne. Wyjdzie ci krócej i taniej a i widokowo przepięknie ... polecam

Kolego, jednak nie bedziemy jechać do Dubrownika, a z Makarskiej także jechał byś przez Bośnie i Hercegowine czy jechał Chorwacją ? Bo planujemy jeszcze pojechać do Budapesztu.
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 22.08.2012 06:34

Zawsze wolałem jeździć bocznymi drogami, a odpychały mnie autostrady jako zbyt nudne, choć szybkie. Jadąc lubię poznawać nowe miejsca i kulturę danego kraju, więc wybrałbym zdecydowanie drogę przez Bośnię i Hercegovinę (trzeba mieć zieloną kartę). Chyba ze trzy razy jeździłem trasami przez Livno, Jajce ... nie mam teraz przed sobą mapy więc dokładnie ci nie powiem, ale Bośnia jest pięknym krajem jeśli chodzi o widoki i przyjazność ludzi. Jedynie infrastruktura nieco gorsza niż na Chorwacji bo niestety kraj uboższy.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone