Możesz kupić sobie jadąc w tamta stronę dwie.
Ta druga z późniejsza datą rozpoczęcia ważności.
Na granicy masz budy i winiety mają.
jgx1 napisał(a):Tak jak pisałem było również w zeszłym roku - wyglądało to identycznie. jak jest w tym nie powiem bo na wczasy dopiero jade ale nie sądzę żeby coś się zmieniło. Moim zdaniem na 100% na granicy musi być możliwość zakupu winiety. Jak wrócisz napisz jak było. Może ktoś już wracał w tym roku to niech jeszcze potwierdzi.
Co do porady kolegi FUX - zacznij kolego czytać ze zrozumieniem, chyba że nawalasz posty na ilość
jgx1 napisał(a):...bez najmniejszego problemu zakupiłem 10-dniową winietę na Austrie w pawilonie na granicy zaraz za celnikami słoweńskimi, godzina 2.30 w nocy![/b] Więc nie trzeba szukać żadnych stacjo CPN całodobowych tylko po odprawie słoweńskiej stajemy po prawej przy pierwszym pawiloniku i na wprost wejście
jgx1 napisał(a):Tak jak pisałem było również w zeszłym roku - wyglądało to identycznie. jak jest w tym nie powiem bo na wczasy dopiero jade ale nie sądzę żeby coś się zmieniło. Moim zdaniem na 100% na granicy musi być możliwość zakupu winiety.
Lednice napisał(a):jgx1 napisał(a):...bez najmniejszego problemu zakupiłem 10-dniową winietę na Austrie w pawilonie na granicy zaraz za celnikami słoweńskimi, godzina 2.30 w nocy![/b] Więc nie trzeba szukać żadnych stacjo CPN całodobowych tylko po odprawie słoweńskiej stajemy po prawej przy pierwszym pawiloniku i na wprost wejściejgx1 napisał(a):Tak jak pisałem było również w zeszłym roku - wyglądało to identycznie. jak jest w tym nie powiem bo na wczasy dopiero jade ale nie sądzę żeby coś się zmieniło. Moim zdaniem na 100% na granicy musi być możliwość zakupu winiety.
Jakich celników
Jakiej odprawie granicznej
Słowenia i Austria są w strefie Schengen, nie ma ani celników, ani odprawy granicznej, nie ma przejścia granicznego, tylko stoją jego DAWNE budynki po austriackiej i słoweńskiej stronie
Na samej granicy w Spielfeld da się kupić winietę, ale broń Boże nie wolno pojechać ani metra dalej po minięciu miejsca, gdzie są sprzedawane winietki, to kosztuje 120 euro płatne gotówką lub 450 kredytowym
Lepiej, jak radzi Fux, kupić od razu 2 winietki na Austrię i kazać je odpowiednio przedziurkować
dids76 napisał(a):na 100% całodobowe stacje w Słowenii masz przy drodze nr 9 w Podlehniku. O tutaj:
http://goo.gl/maps/14VZI
I po przeciwnej stronie drogi.
Tylko nie wiem jak tam z winietami na Austrię.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi