Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powrót przez Włochy - Venezia

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
drakodrako1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakodrako1 » 22.08.2011 09:13

Witam. Jutro rano wyjeżdżam z Breli na jeziora Plitwickie,a następnego dnia rano jadę do Wenecji( potem do Polski). Gdzie najlepiej i najtaniej przenocowac ? Gdzieś w okolicach jezior czy bliżej Włoch ? Jeżeli macie jakieś namiary na kwatery z przyblizona cena to będę wdzięczny. Pozdr
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 22.08.2011 15:21

drakodrako1 napisał(a):Witam. Jutro rano wyjeżdżam z Breli na jeziora Plitwickie,a następnego dnia rano jadę do Wenecji( potem do Polski). Gdzie najlepiej i najtaniej przenocowac ? Gdzieś w okolicach jezior czy bliżej Włoch ? Jeżeli macie jakieś namiary na kwatery z przyblizona cena to będę wdzięczny. Pozdr

Hej, daj znać jak wrócisz za tydzień wyjeżdżam w mój eurotrip i za dwa będę jechał na jeziora plitwickie więc parę informacji od Ciebie będzie potrzebnych.
Co do Twojego pytania to wiem już tyle, że w samych Plitvicach kempingi są ciut droższe dlatego warto przenocować w okolicznych wioskach, co do Wenecji to mi doradzono Camp Fussina (znajdziesz na google maps) i stamtąd stateczkiem do Wenecji (cenowo tak samo a wrażenia lepsze bo wpływasz od strony morza więc widok jednorazowy).

Tym samym mam jeszcze jedno pytanie do osób które ostatnio były w Chorwacji, ile średni kosztuje tam paczka węgla drzewnego ? :)
Tom_Bo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tom_Bo » 22.08.2011 17:56

drakodrako1 napisał(a):Witam. Jutro rano wyjeżdżam z Breli na jeziora Plitwickie,a następnego dnia rano jadę do Wenecji( potem do Polski). Gdzie najlepiej i najtaniej przenocowac ? Gdzieś w okolicach jezior czy bliżej Włoch ? Jeżeli macie jakieś namiary na kwatery z przyblizona cena to będę wdzięczny. Pozdr

Jechałem odwrotnie, bo najpierw z Polski do Wenecji, a stamtąd do Plitvickich. Mam świetną kwaterę 8km od wejścia nr 1 do parku.
Cena 60 euro za 3 osoby (pokój z łazieneczką, dostęp do kuchni). Czyściutko, pokoje chyba ledwo po remoncie, piękne otoczenie, miły gospodarz. Na powitanie slivovica :-)
Śniadanie extra po 6euro za osobę, ale pięknie podane w altance ogrodowej, po prostu wiejska sielanka...
Pisz na priv to podam kontakt.
drakodrako1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakodrako1 » 25.08.2011 22:02

Nocowałem ostatecznie w okolicach Rijeki .80E za 4 osoby ze śniadaniem.Była 12 w nocy i nie mieliśmy siły już szukać czegoś innego :) Jak ktoś ma jakieś pytania odnośnie Wenecji to proszę pisać:)
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 26.08.2011 13:34

drakodrako1 napisał(a): Jak ktoś ma jakieś pytania odnośnie Wenecji to proszę pisać:)

Głupie pytanie, ale dużo ludzi w Wenecji? dało radę spokojnie zrobić zdjęcie czy graniczyło z niemożliwością.
Jak tam ceny w Wenecji, jedliście coś? jak inne rzeczy typu lody, jakieś piwko w sklepie?
Wiem, że ceny są z kosmosu (typu 50E za espresso na Pl. Św Marka), ale po prostu chcę wiedzieć ile mam sobie zostawić funduszy po Chorwacji
drakodrako1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakodrako1 » 26.08.2011 15:18

Ludzi sporo ,ale jak się wyczeka moment to i zdjęcia można porobić:) Np woda 1,5 l 3E Pizza Capri około 10E.Są mniejsze sklepiki ,gdzie można kupić wodę po 1,5E.Ogólnie sporo ludzi i łatwo się zgubić :P Cena za przepłynięcie Gondolą 80 E :lol: Lody były chyba po około 1,5-2 E za gałkę :roll:
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 02.09.2011 05:22

To mój ostatni post. Dziś Plitwickie w niedzziele dojazd do Molunat.

pozdrawiamy
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 15.09.2011 21:54

Dziś powróciliśmy !! Było super, opisanie wszystkie zajmie cały nowy wątek tylko jeszcze nie wiem, w którym dziale :)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Powrót przez Włochy - Venezia - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone