Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powrót po latach do Chorwacji

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 17.03.2012 22:51

Aniu, z całym szacunkiem:
ania77 napisał(a):Nie wiem, jak...

ania77 napisał(a):Nie pamiętam tylko, czy...

ania77 napisał(a):wiem, że gdzieś...

ania77 napisał(a):Słowenia - nie wiem...

ania77 napisał(a):Aha, zapomniałam o Czechach:) Nie wiem, jak...

Pisz to co wiesz, jeżeli chcesz komuś pomóc. Wtedy pewnie każdy z nas wyciągnie coś dla siebie (ja również)...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2012 00:42

PETERENZO napisał(a):
ania77 napisał(a):Parę postów wyżej napisałam , że byłam w Duce, więc mimo, iż jestem blondynką, wiem jaka jest odległość z Duce do Omiszu, ale jest różnica między plażą w Omiszu przy ujściu Cetiny, czy choćby przy campingu, a w Duce.

OK. Może mam złe informacje. Jedno pytanie - czy tam jest przypadkiem piaszczysta plaża?

Jest tam piaszczysta plaża położona przy samej Jadrance.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.03.2012 00:48

Janusz Bajcer napisał(a):Jest tam piaszczysta plaża położona przy samej Jadrance.

Ech Janusz... Widzę, że nie "kumasz" - a propos żab...
boro2511
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) boro2511 » 18.03.2012 12:03

Czyli wychodzi austrostrada 210 kun w jedną stronę. W obie 420 kun co daje...około 231 PLN. Trochę bogato...czy źle coś liczę?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2012 12:16

PETERENZO napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jest tam piaszczysta plaża położona przy samej Jadrance.

Ech PATERENZO ... pomyliłeś adres .... :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2012 12:19

boro2511 napisał(a):Czyli wychodzi austrostrada 210 kun w jedną stronę. W obie 420 kun co daje...około 231 PLN. Trochę bogato...

Jak za bogato - autostrady można ominąć :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.03.2012 13:37

boro2511 napisał(a):Czyli wychodzi austrostrada 210 kun w jedną stronę. W obie 420 kun co daje...około 231 PLN. Trochę bogato...czy źle coś liczę?

Do tanich autostrada nie należy, ale biorąc pod uwagę ile płacimy w Polsce i za co to nie ma co żałować. Oczywiście autostradę można ominąć. To decyzja indywidualna. Myślę, że dodatkowo można zyskać jeszcze świetne wrażenia z oglądania okolicznych krajobrazów.
Ja jednak ze względu na własną wygodę i komfort dzieciaków mknę autostradką na miejsce i dopiero tam się relaksujemy - wszyscy razem.
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 18.03.2012 15:34

boro2511 napisał(a):Czyli wychodzi austrostrada 210 kun w jedną stronę. W obie 420 kun co daje...około 231 PLN. Trochę bogato...czy źle coś liczę?

Uwierz, warte tej ceny.
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 18.03.2012 15:37

PETERENZO napisał(a):Aniu, z całym szacunkiem:
ania77 napisał(a):Nie wiem, jak...

ania77 napisał(a):Nie pamiętam tylko, czy...

ania77 napisał(a):wiem, że gdzieś...

ania77 napisał(a):Słowenia - nie wiem...

ania77 napisał(a):Aha, zapomniałam o Czechach:) Nie wiem, jak...

Pisz to co wiesz, jeżeli chcesz komuś pomóc. Wtedy pewnie każdy z nas wyciągnie coś dla siebie (ja również)...

Jeżeli piszę w ten sposób, to znaczy, że mam jakieś 90 a nie 100% pewności. Piszę kategorycznie, tylko, jeżeli jestem zupełnie pewna. Jeżeli ktoś zadaje pytanie, to lepiej jeżeli usłyszy odpowiedź z zastrzeżeniem pewnego zakresu niepewności, niż nie dostanie żadnej.
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 18.03.2012 15:49

PETERENZO napisał(a): (...) Ja uważam, że Chorwaci to uczciwi ludzie. (...)
Co do oszustw w CRO. Ja się z tym nie spotkałem. (...) Zwykle Chorwaci w mniejszych sklepach nie wydają reszty w Lipach. Lub dają jej tylko część np. 50 Lipa zamiast 89 Lipa. To standard. (...)

Ja również uważam, że Chorwaci są uczciwi, a opowieści innych mnie nie przekonują. Nigdy nie spotkałam się z żadną wątpliwą pod tym względem sytuacją, a realia życia w naszym kraju uczą pewnych ostrożnościowych nawyków w tym zakresie, które chyba ma się we krwi, np. choćby pobieżne skalkulowanie bez nadmiernego wysiłku intelektualnego, ile tej reszty masz dostać. Co do transakcji kartą czy wypłat kartą, opinie na forum bywają różne, ale nie mogę powiedzieć, żebym źle na tym wychodziła. Co do niewydawania reszty w lipach to moje doświadczenia wskazują, że oni po prostu to zaokrąglają, czasami nie wydają końcówki, ale czasami wydają z górką, czyli na swój minus albo żądają kwoty w kunach bez lip.
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 18.03.2012 15:51

PETERENZO napisał(a):

A niby czego Janusz nie kuma? 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2012 16:44

Aniu :lol: spoko, co trzeba kumam :idea: :D
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 18.03.2012 19:10

Janusz Bajcer napisał(a):Aniu :lol: spoko, co trzeba kumam :idea: :D

Mnie bardziej interesowało, czego w opinii Peterenzo nie kumasz, zwłaszcza w kontekście tego piachu na plaży. Co do tego, że Ty kumasz, to ja nie mam absolutnie najmniejszych złudzeń :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2012 19:16

ania77 napisał(a):Mnie bardziej interesowało, czego w opinii Peterenzo nie kumasz, zwłaszcza w kontekście tego piachu na plaży. Co do tego, że Ty kumasz, to ja nie mam absolutnie najmniejszych złudzeń :wink:

Chodziło mu o żabę, która zjada zdjęcia :wink: :lol:
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 18.03.2012 19:24

Hvala, dobry człowieku :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Powrót po latach do Chorwacji - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone