Jarko1 , tutaj nie o drwinę chodzi ,tylko o pokazanie jak może wyglądać piasek . Niestety ,większość ludzi mając na myśli piasek , wyobraża sobie wybrzeże Bałtyku lub coś jeszcze piękniejszego .
Jak się poogląda w necie zdjęcia , ładnie obrobione , podkolorowane ,to człowiek jedzie i na miejscu przeżywa wielkie rozczarowanie .
Wiele naczytałam się przed wyjazdem do Orebica o "najpiękniejszej plaży"na całym Peljesacu , o drobniutkim piaseczku.....I zobaczyliśmy to , co pokazałam na zdjęciu . Jeśli ktoś to lubi , ok. , mnie nic do tego , ale bądżmy realistami i pokażmy jaki ten "piasek" jest na prawdę.Dla mnie to ani on drobny , ani plaża najpiękniejsza.....Może ktoś ma inny gust , jego sprawa ,jego wybór , ale myślę że takie opisy jak często pojawiają się w necie , czy przewodnikach ,są po prostu krzywdzące dla osób , które "cuda" sobie na miejscu wyobrażają , rezerwują kwatery i póżniej przeżywają wielkie rozczarowanie . Sama znam trzy takie osoby , które były niesamowicie rozczarowane , bo ktoś im głupot naopowiadał.
W okolicach Wenecji nie byłam , ale znam inne odcienie piasku , byłam na plażach z czarnym piachem wulkanicznym , ale wiedziałam wcześniej że taki ten piach będzie .I na prawdę nie o wybrzydzanie tutaj chodzi (tym bardziej że my preferujemy plaże kamieniste ) , tylko o pokazanie prawdy. Dlatego nie rozumię Jarko1 , Twojej ironii.
Zawsze myślałam że forum jest po to , aby dzielić się opiniami i wrażenami . Dlatego się podzieliłam i potwierdziłam swoje słowa fotką .
O plażach w Duce milczę , bo nigdy tam nie byłam . Moje spostrzeżenia dotyczyły ogólnie plaż z jakimi można się spotkać w Chorwacji. Bo zarówno w Omisu , jak i w Orebicu plaże nazywane piaszczystymi ,są ....takie jakie są.....