Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powrót po latach do Chorwacji

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.03.2012 10:05

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :D
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 20.03.2012 10:09

anakin napisał(a):zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :D

I tu:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2012 10:42

boro2511 napisał(a):(muszę z żoną zgrać urlopy) a to warunki nie takie a to plaża nieodpowiadająca. Wiecie jakie potrafią być (niektóre oczywiście)kobiety. Chcę mieć to już z głowy. 8O

Jak wybierzesz Duce, to dopiero się zacznie narzekanie na miejscu :wink:

Chyba, że ruch samochodowy przed zaśnięciem i nad ranem nie przeszkadza.
boro2511
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) boro2511 » 20.03.2012 11:00

Janusz, pisz tak dalej... :lol:
A poproszę Cię wtedy o radę i polecenie czegoś co spełni oczekiwania mojej rodziny...
Jak Ci się uda, mieszczącego się w moim budżecie (max 55 EUR) to wyślę Ci dobrą flaszeczkę bądź "łychę" na adres domowy...no cyba,że wolisz rakiję :D
Preferencje wiadome, czas też. :lol:
pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2012 11:10

boro2511 napisał(a):Janusz, pisz tak dalej... :lol:
A poproszę Cię wtedy o radę i polecenie czegoś co spełni oczekiwania mojej rodziny...
Jak Ci się uda, mieszczącego się w moim budżecie (max 55 EUR) to wyślę Ci dobrą flaszeczkę bądź "łychę" na adres domowy...no cyba,że wolisz rakiję :D
pozdrawiam

Nie mam namiarów na sprawdzone apartamenty, 10 razy byłem na kempingach, tylko raz w jadąc w ciemno w apartamencie - miejscowość Pakoštane.

Już pisałem, że dla mnie pobyt w okolicach Duce to tylko gratis :wink: :lol:
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 20.03.2012 11:47

Iwona75 napisał(a):Dodajmy jeszcze że "piasek" to pojęcie względne . Różne ludzie mają o piasku wyobrażenie , ja ani w Omisu , ani w Orebicu piasku nie widziałam. A czytałam że jest......

Bywaliśmy w Duce, Golubinka III (patrz pani jaki ten świat mały ) , raz chatka trzecia po lewej, rok później 3 domy wyżej, ostatni po lewej. W drugiej lokalizacji piękniejsze widoki na Brac i na Dubrovnik ( no dooobrze - kawałek za horyzontem), hałasu z Jadranki nie słychać, choć i w pierwszej nie był dokuczliwy.
Różnica wysokości dobrze robi na apetyt. Na plaży piasek (granulacji nie mierzyłem, ale piasek od żwiru odróżniam), pewnie że nie tak biały jak w Słowińskim Parku Narodowym, lecz dno łagodne piszczyste, po 70m jeszcze do woda pasa. Czysta woda bo otwarty brzeg, a nie taki kożuch jaki zdarza się w Omiszu przy ujściu Cetiny gdy wiatr nawieje bogactwo morza :((( .
Trzeba zobaczyć aby uwierzyć.
W Orebicu piasku nie ma, potwierdzam.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 20.03.2012 18:42

Jak z tym piaskiem w Duce ,to nie wiem , wiem że nie widziałam go w Omisiu i w Orebicu też , co Jarko1 potwierdza .
Jeśli ktoś ma na myśli ten żwirek z ziemią pomieszany , to ok . Można i na tym poleżeć jak ktoś lubi.
Wygląda to mało sympatycznie , ale jeśli komuś nie przeszkadza...

boro2511 , przemyśl sprawę , wakacje są raz w roku.....
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 20.03.2012 18:51

"PIASEK" W OREBICU

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2012 19:32

ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 20.03.2012 21:10

Janusz Bajcer napisał(a):
boro2511 napisał(a):(muszę z żoną zgrać urlopy) a to warunki nie takie a to plaża nieodpowiadająca. Wiecie jakie potrafią być (niektóre oczywiście)kobiety. Chcę mieć to już z głowy. 8O

Jak wybierzesz Duce, to dopiero się zacznie narzekanie na miejscu :wink:

Chyba, że ruch samochodowy przed zaśnięciem i nad ranem nie przeszkadza.

Janusz, ja tam byłam, w pierwszym rzędzie domów, od Jadranki oddzielał nas parking na cztery samochody liczone w warunkach chorwackich:) i jakiś ogródek i naprawdę nie narzekałam. A nie jestem przygłuchawa.

Duce to nie Peljesac, wyspy czy Istria. Duce to Duce. I naprawdę nie jest złe. Poza tym jest super położone, jeżeli ktoś chce podjechać do Splitu, Trogiru czy w Biokovo i nie chce robić z tego wyprawy na cały dzień. Nam się zdarzało przejechać np. do Trogiru po kolacji na wieczorny spacer. W zasięgu bezproblemowego dojazdu samochodem na zwiedzanie oprócz wspomnianych jest Primosten i Szybenik.
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 20.03.2012 21:15

Iwona75 napisał(a):Jak z tym piaskiem w Duce ,to nie wiem , wiem że nie widziałam go w Omisiu i w Orebicu też , co Jarko1 potwierdza .
Jeśli ktoś ma na myśli ten żwirek z ziemią pomieszany , to ok . Można i na tym poleżeć jak ktoś lubi.
Wygląda to mało sympatycznie , ale jeśli komuś nie przeszkadza...

boro2511 , przemyśl sprawę , wakacje są raz w roku.....

To co jest w Duce nie jest żwirkiem pomieszanym z ziemią. Jest piaskiem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2012 21:36

ania77 napisał(a):Janusz, ja tam byłam, w pierwszym rzędzie domów, od Jadranki oddzielał nas parking na cztery samochody liczone w warunkach chorwackich:) i jakiś ogródek i naprawdę nie narzekałam. A nie jestem przygłuchawa

No cóż, komuś może się podobać w Duce, ja byłem przejazdem i tego miejsca na dwutygodniowy opłacony pobyt bym nie wybrał.

O powodach pisałem :idea:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 20.03.2012 21:49

Janusz Bajcer napisał(a):No cóż, komuś może się podobać w Duce, ja byłem przejazdem i tego miejsca na dwutygodniowy opłacony pobyt bym nie wybrał.
O powodach pisałem :idea:

Mam dokładnie takie samo wrażenie. Janusz dosłownie wyjąłeś mi to z ust.
Kiedyś wieczorem wracając ze Splitu (do Mimic) zatrzymałem się w Duce, aby się wykąpać i sprawdzić te opowieści o piaszczystej plaży. Lubię nurkować dlatego zestaw płetwy + maska zawsze mam przy sobie. Biorąc pod uwagę to z czego korzystałem codziennie w Mimicach to plaża wydała mi się zwyczajnie brudna, a na dodatek woda bardzo mętna. Przejrzystość była bardzo średnia. Dodatkowo nieustanny ruch i setki aut przejeżdżające tuż nad głową - to klimat nie dla mnie. Ja wolę uciec do malutkiej mieścinki, spokojnej i cichej, aby wieczorem na balkonie rozkoszować się widokami morza (czasem delfinami), ciszą, kolorami nieba podczas zachodów słońca, zapachem lawendy itp..........
Nie zapachem spalin - tego mam wystarczająco dużo w Katowicach - uwierzcie coś o tym wiem...
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 20.03.2012 21:52

Jeśli Iwonie75 nie pasuje to z czego na fotce drwi, to zapraszam na plaże w okolicach Wenecji, chyba to było Jesolo, Lido di Jesolo. Piasek, a jakże!! Lecz w odcieniu świeżo zaoranego pola na Żuławach. Chyba, że każdy pretekst jest dobry aby po wybrzydzać ...
Na jakimś wątku mazowszanka wydziwiała, że podjazd do kwatery wymagał pierwszego biegu i chyba z tego strachu nic o widokach nie napisała :((
Kwaterę w Cro do której 100metrowy betonowy dojazd miał 30% spadku (na 3mb jeden metr w górę, aż zmierzyłem calówką z ciekawości ) wspominamy bardzo miło m.in. dzięki super widokom na Brac :))
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 20.03.2012 22:00

boro2511 napisał(a):Janusz, pisz tak dalej... :lol:
pozdrawiam

Miedzy Stanici a mazakiem (Pisak) na pewno znajdziesz jeszcze coś ciekawego.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Powrót po latach do Chorwacji - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone