Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powrót do przeszłości , czyli Makarska i Peljesac 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 28.11.2012 13:34

Iwona75 napisał(a):
Było ciężko , ale minęło . I jest jeszcze ciężej... :cry: Córa chora , noce nieprzespane , mnie znów w kościach łamie...

Ja chcę LATO !!!!!!!!!

Ja też :roll: ,

ale pocieszę Cię, że od 25 grudnia dzień będzie coraz dłuższy :P ,

trzymaj się więc cieplutko i zdrowiejcie :P ,
bo Peljesac czeka :smo: .
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.11.2012 19:33

Było ciężko , ale minęło . I jest jeszcze ciężej... Córa chora , noce nieprzespane , mnie znów w kościach łamie...

Ja chcę LATO !!!!!!!!!
głowa do góry ,jesteśmy z tobą ,córkę przytul i zdjęcia ciepłe pooglądaj,dużo zdrowia :papa:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 28.11.2012 19:35

Przytulam mocno. Rozumiem Cię, bo mam to samo, Jula chora, dusi się od kaszlu, nocki zarwane....ech też chcę lato....przetrwamy to, cóż innego nam pozostało :)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 28.11.2012 22:16

Coz to z tymi chorobskami sie dzieje?? Mnie kaszel dusi...... synowi dzisiaj migdaly wycieli... :?

Moze jakas petycje do kogos napisac coby to lato szybciej przyszlo??? ;)

Iwonko - uszy do gory! Jeszcze.......... chwila i bedzie cieplej :oczko_usmiech:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 29.11.2012 00:35

Iwonko głowa do góry :D
jutro będzie lepiej !
Dużo ....dużo Zdrówka Wam życzę
:papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.11.2012 08:47

Iwona, mervik, Aldonka, Basia - łączę się i solidaryzuję - my mamy serial "Maja w przedszkolu"
:/
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 29.11.2012 18:36

Tak mi się miło od Waszych ostatnich komentarzy zrobiło , że spróbuję troszkę sił wykrzesać i kolejny , chociaż krótki odcinek wrzucić.

Dzięki :papa:
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 29.11.2012 18:38

Iwona75 napisał(a):Tak mi się miło od Waszych ostatnich komentarzy zrobiło , że spróbuję troszkę sił wykrzesać i kolejny , chociaż krótki odcinek wrzucić.

Jestem za! :D
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 29.11.2012 19:14

Odcinek dwunasty - Wino Maslinki , jedna z plaż Roberta i nasz Orebic

Na promie odbyła się dyskusja dotycząca miejsca , gdzie będziemy szukać miejscówki.

Orebic był cztery lata temu , teraz mam ochotę zakotwiczyć z drugiej strony. Mąż jak zwykle zgodny co do wyboru miejsca , planujemy podjechać do Duby Peljeskiej.

Nawet jeśli nic nie znajdziemy , to po drodze sprawdzimy jak w rzeczywistości wygląda Divna , która na fotografiach Cromaniaków wyglądała.....tak jak powinna wyglądać plaża na której chciałabym się znaleść.

Widziałam ją chyba w kilku relacjach , ale ostatnio była to relacja Roberta , i to właśnie przy oglądaniu Jego fotek pomyślałam " tam na pewno trzeba pojechać ".

A z relacji Maslinki zapamiętałam dom , w którym należy kupić wino.

Zatem zjeżdżamy z promu i kierujemy się w stronę Duby.

W okolicy wioski Donja Vrucica informuję wszystkich że należy szukać domu , przy którym stoi biała zastava.

-Skąd Ty to wszystko wiesz ? -pyta mama
-Jak to skąd ? Przeciez ona ma chorobę cropelkową....-to mąż

Ok. , szukamy , mąż jedzie powoli...

-Jest, jest , zobacz tutaj - krzyczę do męża
-ja nie widzę...
-jak to nie ? Zobacz , stoi
-kobieto ,nawet beczki nie widzę , a Ty o zastawie mówisz

Boże , myślę , jaka beczka , wiem że upał jest ogromny , ale co On wygaduje ?

-Jaka beczka ? Zastava !
-Ale zastawa na beczce !

Zwariował człowiek , myślę , i wyobrażam sobie zastavę na beczce :roll:

-no przecież mi pokazywałaś taką fotkę ! Zastawa stoi na beczce ! Biała zastawa !

Coś zaczyna mi się przypominać . Widziałam kiedyś fotkę....Piękna , biała zastawa STOŁOWA stoi na beczce , chyba gdzieś przd knajpką....Nawet nie wiem czy to zdjęcie było z tego forum.

Podobało mi się ,więc pokazałam mężowi. A On skojarzył to teraz z zastavą - samochodem.
Myślałam że umrę za śmiechu , wyliśmy w tym samochodzie jak wariaci , ale winko kupiliśmy !

Czyli krok do przodu myślę , teraz jeszcze Divna i do Duby.

Jedziemy , jedziemy , tu zakręt , tam zakręt i.....jest !

Obrazek

Miłość od pierwszego wejrzenia !

Nie zatrzymujemy się jednak , upał daje o sobie znać , chcemy znaleśc nocleg.

Mijamy Divną , przed nami Duba Peljeska.

O noclegu mowy nie ma , wszystko zajęte . Szkoda , ładnie tutaj ....

W takim razie szlak przetarty , wiemy gdzie po winko , wiemy gdzie jest Divna.

Ruszamy z powrotem , chyba ten Orebic jest nam pisany.....

-Jak cztery lata temu - mówię do męża
-Była Mala Duba i był Orebic , teraz pewnie też tak będzie....
- Ale może tak nie do końca , co ? :wink:

No nie....do końca to nie..... :wink: Wtedy przywieżliśmy z Orebica niespodziankę....
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.11.2012 20:10

Fajnie, że znaleźliście winko (mam nadzieję, że smakowało) :D Mnie się zastava pomyliła z renault :? i kiedyś smsmowo wprowadziłam Aldonkę w błąd. Ale już teraz wiadomo, że to zastava :)

Dla nas Divna to miejsce magiczne, mam do niej wyjątkowy sentyment... W 2006 roku (wtedy ją odkryliśmy) była prawie pusta ;)
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 29.11.2012 20:13

Iwona 75, wspaniała pierwsza połowa Waszych wakacji, w Twoim opisie. W tym roku również spędziliśmy tydzień zaraz za Zivogosce ( kamping Boban), ale później pojechaliśmy na Hvar.
Bardzo chętnie poczytam o Peljesacu. Tam jeszcze nie byłem.
Ostatnio edytowano 01.12.2012 16:46 przez TomKinS, łącznie edytowano 1 raz
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 29.11.2012 20:42

maslinka napisał(a):Fajnie, że znaleźliście winko (mam nadzieję, że smakowało) :D Mnie się zastava pomyliła z renault :? i kiedyś smsmowo wprowadziłam Aldonkę w błąd. Ale już teraz wiadomo, że to zastava :)

Dla nas Divna to miejsce magiczne, mam do niej wyjątkowy sentyment... W 2006 roku (wtedy ją odkryliśmy) była prawie pusta ;)

Winko smakowało bardzo , do domu zabraliśmy ......butelek , a Divna , mimo że już nie taka bezludna jak dawniej , na pewno będzie w czołówce naszych " naj " w Chorwacji.

Miło że zaglądasz Agnieszko , pozdrawiam :papa:

TomKinS napisał(a):Iwona 75, wspaniała pierwsza połowa Waszych wakacji, w Twoim opisie. W tym roku również spędziliśmy tydzień zaraz za Zivogosce ( kamping Boban), ale później pojechaliśmy na Hvar.
Bardzo chętnie poczytam o Plejsacu. Tam jeszcze nie byłem.

Miło mi , że się podoba. Mam nadzieję że zachęcę do odwiedzenia Peljesaca . :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 30.11.2012 19:57

Iwona75 napisał(a):Tak mi się miło od Waszych ostatnich komentarzy zrobiło , że spróbuję troszkę sił wykrzesać i kolejny , chociaż krótki odcinek wrzucić.

no to jesze raz DUŻO ZDROWIA :papa:
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 02.12.2012 01:30

mervik napisał(a):

Nie widzę tu choroby, chyba, że tęsknota za Chorwacją. Ja czekam Iwona, zaczaruj mnie Peljesacem.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 03.12.2012 12:18

mervik napisał(a):

A bardzo dziękuję....jednak ktoś to czyta :roll:

TomKinS napisał(a):
mervik napisał(a):

Nie widzę tu choroby, chyba, że tęsknota za Chorwacją. Ja czekam Iwona, zaczaruj mnie Peljesacem.

Czarować nie potrafię , ale postaram się dzisiaj kolejny odcinek wrzucić.

:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Powrót do przeszłości , czyli Makarska i Peljesac 2012 - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone