Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czy wiecie coś może na temat obecnego stany dróg w Czechach? Informacje dononszą że w rejonie Moraw sytuacja jest poważna, ciekawy jestem czy nie zniszczyło tam jakiś dróg, czy są jakieś utrudnienia w ruchu?
garwill napisał(a):Czy wiecie coś może na temat obecnego stany dróg w Czechach? Informacje dononszą że w rejonie Moraw sytuacja jest poważna, ciekawy jestem czy nie zniszczyło tam jakiś dróg, czy są jakieś utrudnienia w ruchu?
Nie znam obecnej sytuacji ale mogę polecić jechanie głównymi drogami. W 2009 na przełomie czerwca i lipca jechaliśmy przez Słowację bocznymi drogami, przejście graniczne Słowacja/Węgry w miejscowości Komarno. Czerwiec był w 2009 deszczowy i spotkaliśmy się z dużymi problemami, były objazdy po kilkanaście/kilkadziesiąt km z powodu pozalewanych dróg. Myślę, że teraz w okolicach Dunaju musisz się liczyć z utrudnieniami nawet jeśli o nich nigdzie nie wspominają.