Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Povljana - wyspa PAG

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DarioG
Croentuzjasta
Povljana - wyspa PAG

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 13.02.2008 10:54

Czy mogę liczyć na Wasze opinie na temat tej miejscowości ? Dodam, że wybieram się z dzieciaczkami 9 i 4 l.

Pozdrawiam
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 13.02.2008 14:12

nie zawiedziesz się
DarioG
Croentuzjasta
ok

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 13.02.2008 15:05

mam niewiekie doświadczenie w podróżowaniu po CRO, dotąd byłem tylko w Bibinje i to w 2002 r.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 13.02.2008 19:10

A ja w 2002 byłem właśnie w Povljanie :D
Miejscowość spokojna,dobra do wypoczynku,a też dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy,Zadaru i okolic.
Zamieszczam kilka fotek z plaży - jak widać dla małych dzieci plaża jak najbardziej odpowiednia :D
(jakość ze skanera)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

:papa:
DarioG
Croentuzjasta
Dzięki wielkie

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 13.02.2008 19:52

Dzięki wielkie, mam już pewność ! Życzę Wam udanych wakacji DG
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 14.02.2008 18:40

A ja Ci namącę i powiem, ze Povljana to nic specjalnego, a jak chcesz jechać tam po sezonie to wogóle wiocha. Ładne widoki- owszem, ale ta plaza piaskowa to mała porażka. Mimo, iż byłem z dzieckiem, po 2 dniach kupiłem dla nas buty i przenieśliśmy się na kamienistą, która jest w Povljanie akurat ładna.
Kolejna sprawa, to totalny brak atrakcji. Ale jako baza wypadowa ok.
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 15.02.2008 09:53

Byłam na wyspie Pag w miejscowości Pag i to mogę gorąco polecic;-))) w tym roku też Cro ale Ciovo;-)) Wiadomościami o pagu służę , dużo pisałam na forum jak chcesz to poszperaj
DarioG
Croentuzjasta
dziękuję bardzo, jeszcze transport

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 17.02.2008 08:31

Byłem w Cro w 2002 i wiem , że się sporo zmieniło, tzn wybudowali autostrady. Pojade trasa Cieszyn-Brno-Wieden, jechaliscie moze tedy ?
Jak dlugo jechaliscie ? Nie bardzo mam tutaj doswiadczenie, pozdrawiam.
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 17.02.2008 19:02

my jechalismy przez słowację , węgry , słowenię i też było dosyć szybko;-))
DarioG
Croentuzjasta
Witam

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 18.02.2008 08:26

Jesteś z Górnego Śląska jak zauważyłem, nie byłoby bliżej jednak przez CZ, AUS, SŁ ? Ile godzinek jechaliście ?

Pozdrawiam serdecznie
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 18.02.2008 08:34

Witaj!!! Jechaliśmy czterema samochodami więc i nasz czas podróży był dłuższy niz w pojedynkę;-)))Wybraliśmy tę trasę po omówienia wszystkich za i przeci;-))) Bardzo często na granicy słoweńsko-chorwackiej są korki(tyle na forum wyczytałam) Słowacja ma bardzo fajne i PUSTE drogi , przez węgry też się spokojnie jechało. W chorwacji jechalismy autostradami tyle ile było mozna. Nasłuchaliwalismy radia -podawali ilu godzinne czy kilometrowe korki sa przed tunelami-wtedy czmychailismy a autostady. Podróz zajeła nam 14 godzin więc nie dużo i nie mało biorąc pod uwagę ilość samochodów i podroż z małymi dzieciakami;-)))
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 18.02.2008 10:04

Dodam jeszcze że w drodze powrotnej "jeden z naszych" chciał jechac przez Austrię i utknął w dwóch korkach. Czekaliśmy na niego w bratislawie ok 1,5 godziny;-))) jak masz szczęście to zajedziesz kazdą trasa szybko ;-))
DarioG
Croentuzjasta
hmm no to dałaś mi do myślenia

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 18.02.2008 10:21

hmm no to dałaś mi do myślenia
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 27.02.2008 09:21

To prawda-trzeba mieć farta. Dopiero teraz po roku (kiedy to sama potrzebowałam pomocy) zasiadłam na forum i przeglądając stare posty stwierdzam, że to loteria.
Gość z tego forum, nie pamietam kto już teraz wyjechał jakoś ze śląska o 16:00 przez Cz, A i S. My wyjechaliśmy o tej samej porze z Nowego Targu. On był w Splicie o 7 i stwierdził, że ani minuty w korku nie stał, my byliśmy o 10 i staliśmy na każdych bramkach w Cro, na Słowenii również..
W powrotnej drodze szwagier ruszył dzień przed nami, chyba to był czwartek.. Wyjechał o 11:00 rano ze St Gradu (prom 2godz) i o 24 był w Rybniku-rekord! My następnego dnia o świcie ruszyliśmy ze St Gradu o 5:00 rano (prom 2,5godz), mały poślizg na lotnisku w Trogirze (siostre z dzieciakami trza było odstawić) potem starą drogą trochę się wleliśmy, w plitvicach na 2godz, potem zjechaliśmy na A1 i ponad godz w korku przed ostatnimi bramkami.. i w Nowym Targu byliśmy o 4rano.. Porażka straszna.. Jeszcze nas droga do domu czekała ale odłozyliśmy to na następny dzień..
W tym roku jedziemy poczatkiem września na Dugi Otok a drugim tyg zaliczymy Pag. Tym razem bliższe wyspy wybraliśmy. Na domiar złego z niemowlakiem planujemy ruszyć, a co!;)

Pozdrav
DarioG
Croentuzjasta
dzięki, ponoć w weekend zupełnie

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 27.02.2008 09:54

dzięki, ponoć w weekend zupełnie nie ma co wjeżdżać na drogi w SŁOWENII i CRO ... Prawda czy mit ?
A jeszcze jedno a jazda nad ranem lub w nocy ? Wtedy również są koreczki ?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne