Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Povljana - wyspa PAG

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 27.02.2008 10:06

My własnie nocą jechaliśmy w dodatku w weekend i na Słowenii pusto, w Cro staliśmy na każdych bramkach ale do Cro wjechaliśmy jakoś ok 3nad ranem o ile się nie mylę.. Prawdziwe korki zaczynają się ok9-10rano i do wieczora..
Ale tj napisałam-to loteria. musisz mieć farta i tyle jeśli jedziesz w week;)

Jednak i tym razem ruszymy w week nie nauczeni na będach poprzedniego wyjazdu;) bo naprawdę szkoda nam urlopu na siedzenie w domu.
Pozdr
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 27.02.2008 10:07

w zeszłym roku jadąc natrafiliśmy w piątek na 20 km korek już w Chorwacji powrót w czwartek idealnie nawet powiedziałąbym pusto
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 27.02.2008 10:14

Witam;-)) My wyruszylismy w piątek koło 19;-))i udało mam się uniknac korków;-)) W cro trzeba słuchac radia , podają komunikaty o korkach przed tunelami;-) Nam tak się udało;-)) W tym roku powtórka z rozrywki i znowu jedziemy w cztery samochody;-))
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 27.02.2008 12:32

Witam serdecznie ! :)

A i My w tym roku jedziemy w 4 auta - start 15 lipiec --> Pag :):):):)
3 auta to prawiczki Chorwackie :) wiec atrakcji bedzie co niemiara dla nich:)
Przy okazji - serdeczne pozdrowienia dla Beaty z Pagu :)
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 27.02.2008 20:20

Asiu&Grzesiu, dlaczego znowu jedziecie na Pag?
Z przyzwyczajenia i nie lubicie zmiany, bo tam pięknie i chcecie pokazać znajomym, bo w miarę blisko?
My w tym roku zabieramy nowicjuszy i chcemy im pokazać tą najpiękniejszą Chorwację, a na Pagu nie byliśmy i nie wiem czy właśnie tam możemy się wybrać?
Pozdrawiam :papa
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 28.02.2008 08:26

Hej Renatka66 :)

To znaczy Pag - bo tam masz i góry i wyspę i morze i...nastrój :)
Podoba mi się powiedzenie ta "najpiękniejsza" Chorwacja - przecież ona też jest na Pagu :):), sa gaje oliwne na Lunie gdzie wieczorem zachodzi pięknie słonce a ten zapach! , są kamienie wokoło - bo wyspa kamienista na potęgę :), jest wspaniały rynek z mnóstwem urokliwych kawiarenek, konob, lodziarni, jest wspaniała plaża + plus 2 zjeżdżalnie, dzieciaki mają super rozrywkę, jest piękna i rozrywkowa plaża w Żyrce :) słynna już w całej europie z pięknego ukształtowania, wystroju oraz imprez wieczornych i barków gdzie siedzisz w wodzie, bo jest Milo ze swoim Festini Catamaran który organizuje fish-picknic ze zwiedzaniem zatopionej jaskini, jest Goran ze swoją łajbą który zabierze nas na nurkowanie w towarzystwie kałamarnic i rakiji i na koniec jest co zwiedzać i zobaczyć z zabytków na tej wyspie:). Tylko fakt do tego trza mieć tam samochód !

Oczywiście Pag bedziemy traktowali jako bazę wypadową do KRKA czy PLITVIC oraz innych miasteczek na wyspie i lądzie.

A najprościej to powiem tak - jak tam jedziemy to odpoczywamy w znanym nam środowisku społecznym, nadzwyczaj udanie i radośnie.
Ot choćby niezapomniane wieczory z Beatą i jej mężem Chorwatem, w Konobie na Bile gdzie podają najlepszą travarnicę oraz paski sir ! :):)
Luz...poprostu luz :)

Polecam i pozdrawiam :):)

P.S.
Może kiedyś Makarska, Hvar lub Dubrovnik - przecież trzeba kiedyś poznać nowych tamtejszych ludzi :)

http://pag.republika.pl
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 29.02.2008 21:50

Asiu&Grzesiu
Piszesz bardzo przekonująco i chyba mam ochotę pojechać na tą wyspę :wink:
Kiedyś czytałam, chyba Waszą relacje z pobytu na Pagu, jeździliście rowerkami po wyspie :?:
Już w ubiegłym roku miałam w zamyśle pobyt na tej wyspie, ale mój szanowny małżonek powiedział stanowczo -nie, on musi mieć stały kontakt z lądem :cry:
Odpowiadają mi te kamienie na plaży, ale ten księżycowy krajobraz trochę zniechęca :cry:
Do wakacji jeszcze trochę czasu, więc jest o czym myśleć.
Pozdrawiam :papa:
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 01.03.2008 19:40

Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne