Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Povljana???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
farenhajt
Odkrywca
Povljana???

Nieprzeczytany postnapisał(a) farenhajt » 20.04.2006 15:20

Co powiecie o tej miejscowości? Na forum mało na ten temat.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 20.04.2006 22:10

Faktycznie mało.
Niewielka, spokojna mieścina na Pagu.Kościól,dwie konoby,kantor,przyjazna dla dzieci piaszczysta plaża,niestety dużo komarów.Byłem tam w 2002 roku.Mimo komarów wspomnienia mam pozytywne.
Pozdrawiam.
mack
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mack » 03.05.2006 10:31

byłem tam dwa lata temu, ze względu na mojego synka, który miał wtedy rok z okładem. spokój, cisza i prawdziwy piasek na plaży i w morzu (chociaż plaża niewielka i w sezonie zatłoczona). ale jak na cro całkiem przeciętnie - wcześniej przyzwyczaiłem sie do trochę innych plaż i krajobrazów. povljana mocno sie rozbudowała - jest cała dzielnica apartamentów do wynajęcia (nazywa się bodajże dubrovnik, ale z oryginałem nie ma nic wspólnego). nie pojechałbym tam po raz drugi
pozdrawiam,
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 03.05.2006 11:56

Nie podobało mi się. Byłam pzrejazdem- tłok jak 150, ale to był sierpień.
Piotrek22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek22 » 28.05.2006 20:30

To nawet nie jest mieścina tylko wioska. Bywa tłoczno ale przy plaży jest zagajnik piniowy gzie można się schować przed słońcem choć głównie służy on jako parking. Dla mnie zaletą Powliany był wiatr od morza i w największy upał dało się wytrzymać w odróżnieniu ad Pagu. Acha plaża jest z kamieni większych i mniejszych ale dno jest piaszczyste. Pierwsze parę metrów od brzegu kamienie ale póżniej piasek taki jak w Bałtyku. Dobrze się po nim chodzi ale pływanie z maską trochę nudne.
Piotrek22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek22 » 28.05.2006 20:32

To nawet nie jest mieścina tylko wioska. Bywa tłoczno ale przy plaży jest zagajnik piniowy gzie można się schować przed słońcem choć głównie służy on jako parking. Dla mnie zaletą Powliany był wiatr od morza i w największy upał dało się wytrzymać w odróżnieniu ad Pagu. Acha plaża jest z kamieni większych i mniejszych ale dno jest piaszczyste. Pierwsze parę metrów od brzegu kamienie ale póżniej piasek taki jak w Bałtyku. Dobrze się po nim chodzi ale pływanie z maską trochę nudne.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone