Fata najbardziej podoba mi się punkt swoim widzimisie
Ja bym dodał jeszcze jeden - trzeba tego aparatu używać jak najczęściej a nie schować do szafy. Można się wtedy nauczyć jak nadrabiać lub oszukiwać niedoskonałości sprzętu
Masz coś naprzeciw Pętaksom?Bea.ta napisał(a):mszkudlarek36 napisał(a):Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Póki co moim faworytem jest Pentax k-50 i na początek obiektyw Tamron 17-50 mm f/2.8.
tylko potem nie becz, że coś Ci nie wychodzi
Anai napisał(a):Masz coś naprzeciw Pętaksom?
Pentax to był najlepsiejszy aparat jaki miałam (a parę ich już było), jedyny zarzut jaki mogę mieć pod jego adresem jest taki, że jak się spieprzył, to taniej wychodziło kupić nowy aparat niż wysłać do serwisu
- poza tym wszystko jak najbardziej było O.K.
Bea.ta napisał(a):mszkudlarek36 napisał(a):Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Póki co moim faworytem jest Pentax k-50 i na początek obiektyw Tamron 17-50 mm f/2.8.
tylko potem nie becz, że coś Ci nie wychodzi
mszkudlarek36 napisał(a):Poczytałem sobie testy tych dwóch aparatów: Canon Eos 700d i Pentax k-50.
Canon eos 700d.
http://www.optyczne.pl/237.1-Test_aparatu-Canon_EOS_700D_Wst%C4%99p.html
Pentax k-50
http://www.optyczne.pl/231.1-Test_aparatu-Pentax_K-50_Wst%C4%99p.html
W podsumowaniu Canon otrzymał 51.85pkt,a Pentax 57,64 na 100 możliwych.
Więc jak widać obie konstrukcje są do siebie zbliżone, wydaję mi się, że na korzyść pentaksa przemawia: uszczelniona obudowa, 11 puntktowy Af w tym 9 czujników krzyżowych(Canon 9 punktowy wszystkie krzyżowe), możliwość ustawiania temperatury barwowej zgodnie ze skalą Kelvina, wizjer o lepszym kryciu.
Decyzja jednak nie została jeszcze podjęta, ale bliżej mi w tym momencie do Pentaxa niż Canona
Ostatnio?Bea.ta napisał(a):no to teraz się pochwal w jakim sprzęcie się zakochałaś po uszy
Bea.ta napisał(a):kupuj cokolwiek i pokazuj zdjęcia
mszkudlarek36 napisał(a):Bea.ta napisał(a):kupuj cokolwiek i pokazuj zdjęcia
No właśnie o to chodzi, że nie chcę kupić czegokolwiek, żeby później nie żałować.
Chcę dokonać możliwie najlepszego wyboru
Dlatego nie śpieszę się zbytnio z zakupem.
Bea.ta napisał(a):mszkudlarek36 napisał(a):Bea.ta napisał(a):kupuj cokolwiek i pokazuj zdjęcia
No właśnie o to chodzi, że nie chcę kupić czegokolwiek, żeby później nie żałować.
Chcę dokonać możliwie najlepszego wyboru
Dlatego nie śpieszę się zbytnio z zakupem.
chodziło mi o to, żebyś się w końcu zdecydował
nigdy nie dokonasz najlepszego wyboru, jeśli się nie określisz i masz poniekąd ograniczoną kasę przeznaczoną na zakup
no i pytanie brzmi - chcesz mieć najlepszy sprzęt? czy robić super zdjęcia? albo na odwrót
Powrót do FotoCroClub - dyskusja