Iwona Baśka napisał(a):Włoska piosenka, choć po przeróbce z nutą Bałkanów:
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No to może nieco klasyki estradowej w najlepszym wydaniu... Paolo Conte
Super klimatyczne i absolutnie ponadczasowe..
Jeśli lubisz muzykę filmową, to polecam ścieżki z filmów Ferzana Özpetek'a (włoskiego reżysera z tureckim rodowodem)..... niektóre z rewelacyjnym włoskim klimatem (mój ulubiony "Mine vaganti") : próbka Mine Vaganti Trailer, Nina Zilli - 50mila ft. Giuliano Palma, Mine vaganti motyw przewodni
Skoro mamy podobne gusta filmowe, to pewnie widziałeś genialny "Cinq fois deux" (5x2) Ozona...Arooo napisał(a):No to trafiłaśKatarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No to może nieco klasyki estradowej w najlepszym wydaniu... Paolo Conte
Jeśli lubisz muzykę filmową, to polecam ścieżki z filmów Ferzana Özpetek'a (włoskiego reżysera z tureckim rodowodem)..... niektóre z rewelacyjnym włoskim klimatem (mój ulubiony "Mine vaganti") : próbka Mine Vaganti Trailer, Nina Zilli - 50mila ft. Giuliano Palma, Mine vaganti motyw przewodni
Już jest to na mojej składance.
Jeden z moich ulubionych włoskich filmów.(Z niecierpliwoscią czekam na nowy film Ospetka " Allaciate le cinture")
DZięki za polecenie
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Skoro mamy podobne gusta filmowe, to pewnie widziałeś genialny "Cinq fois deux" (5x2) Ozona...Arooo napisał(a):No to trafiłaśKatarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No to może nieco klasyki estradowej w najlepszym wydaniu... Paolo Conte
Już jest to na mojej składance.
Jeden z moich ulubionych włoskich filmów.(Z niecierpliwoscią czekam na nowy film Ospetka " Allaciate le cinture")
DZięki za polecenie
Tam też w ścieżce dźwiękowej było kilka klimatycznych włoskich kawałków z lat 60-tych ...plus naturalnie magiczne Sparring Partner Paolo Conte...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi