Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukuję plaży w okolicy Zadaru

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
namo
Croentuzjasta
Poszukuję plaży w okolicy Zadaru

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 30.06.2013 21:51

Wylądowałem wczoraj na kempingu Zaton. Okazało się że plaża przy ośrodku przypomina jezioro żywieckie, gdyby nie to że woda jest słona niczym nie różni się od tego akwenu w beskidach.

Pilnie poszukuję pięknej plaży w okolicy Zadaru! Znacie jakąś śliczną plażę w okolicy?
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 30.06.2013 22:08

Hej, ja znam tylko Ninska plaze, Kraljicina Plaza, jest plytka i jesli chcesz poplywac to nie polecam...z malymi dziecmi i osobami nieplywajacymi plaza spelnia wszelkie warunki, plytko, piaseczek, prysznicblotko, kraby i rybki, ,,,sasiedzi polecali plaze w Vrsi, ale nam juz braknie czasu by tam pojechac.
Aha i bylismy na Pag na plazy, nie tej w centrum, tylko na uboczu jakby rzut beretem od tej w centrum, tam tez bylo pieknie, tylko zamiast piasku , kamyki.
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 30.06.2013 22:12

A coś na wzór plaży na Złotym Rogu lub Camp Simuni? Taka typowo chorwacka, kamienie, czysta woda?

Zobaczcie jaki żur tutaj mam:
Załączniki:
kasia plaża.jpg
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 30.06.2013 22:22

http://www.nin.hr/hr/nin/plan-grada

Na Pagu , tylko przy brzegu zmacona lekko, potem sliczna woda, a w Nin, to samo przy brzegu troszke zmacona , ale idziesz 5-8 krokow do wody i juz jest przejrzysta , widzisz dno , widzisz rybki, muszelki, snurkowanie polecane :D macie blisko wiec mozecie sprawdzic jutro...tylko ja chodze na ten kawalek na mapie jest malymi napisami i zlote tlo , bo plaza jak widac ciagnie sie dlugo.
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 30.06.2013 22:26

Dzięki fire, pojedziem obczaić :-)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 30.06.2013 22:30

A co to znaczy piękna plaża?
Na południe od Zatonu raczej niewiele ciekawych miejsc znajdziesz w najbliższej okolicy. Kozino to beton i kamienie. Jedź raczej na północ. Nin i okolice (np. Sabunike) to plaże z chorwackim "piaskiem" - nie każdy to lubi, wiadomo. Dalej jest wspomniany Pag, ale lepiej nie samo miasto, ani nawet Pag-Vodice - piękne plaże są dalej wkoło Paskiego Zaljevu: Dubrava, Sv. Marija, Filino, a po drugiej stronie Beritnica, ale do niej kawałek piechotą od Rucicy. Wszystkie żwirowo-kamieniste, oczywiście :-)
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 30.06.2013 22:31

Jak wjedziecie do Nin, to kierujcie sie jak na camp ninska laguna, tylko nie skrecacie pod koniec w lewo tylko prosto, bedzie punkt oplaty-siedzi chlopaczek , nie wiem za ile parking, bo stoja i pilnuja oplat, my mamy karte parkingow na caly Nin, a ogolnie to chodzimy na pieszo, bo mamy 10 minut od apartamentu....ogolnie warto wziasc foldery z informacji turystycznej i z robic sobie taka objazdowke i wyszukac cos dla siebie, moze odkryjecie calkiem nowe miejsce, ktore przypadnie wam do gustu.
Ja jutro uderzam na miejscowa plaze z rodzinka i bede plywac po warszawsku, to mi pasuje :lol: :papa:

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone