napisał(a) witia » 30.04.2010 12:25
JacYamaha napisał(a):Jolzag napisał(a):A Hvar lub Korcula leżą blisko Dubrovnika? Jaka to jest mniej więcej odległość? Czy między lądem, a tymi wyspami jest jakieś połączenie mostowe? Czy trzeba czymśdopłynąć?
Napisz, bo może ja też się wybiorę na którąś z tych wysp jeśli nie jest zbyt daleko od Dubrovnika. Słyszałam, że na Hvarze jest bardzo pięknie!
Jaja sobie robisz?
A ja pozwolę sobie Jacka nieco obronić
Może zaznaczę, że staram się zawsze być osobą niekonfliktową, z nikim się jeszcze na tym forum nie spierałem i generalnie jestem taki raczej "spolegliwy". Teraz też nie chciałbym żadnej "wojny" rozpętać
Wydaje mi się, że jest jednak pewna różnica:
Co innego
uprzejma odpowiedź na pytanie typu: jaki apartament jest sprawdzony, jaką konobę polecacie, jakie jest zejście na plażę itd. itp...
Jeśli chodzi o odpowiedź Jacka: ja, w pierwszym odruchu odpowiedziałbym chyba identycznie.
W sumie, moim zdaniem, aż tak bardzo niegrzeczne to nie było...
Nigdy nie byłem w Hiszpanii, ale na forum sympatyków tego pięknego kraju raczej nie zadałbym pytania jaka jest odległość między Barceloną a Majorką czy Ibizą... Po porostu spojrzałbym chociażby na jedną z dziesiątek mapek dostępnych na prawie każdej stronie hotelu, pensjonatu czy biura turystycznego...
Ale może jestem za stary i mało nowoczesny.
Jeżeli uraziłem, to bardzo przepraszam
To taki mój bardzo subiektywny pogląd