JacYamaha napisał(a):Jolzag napisał(a):A Hvar lub Korcula leżą blisko Dubrovnika? Jaka to jest mniej więcej odległość? Czy między lądem, a tymi wyspami jest jakieś połączenie mostowe? Czy trzeba czymśdopłynąć?
Napisz, bo może ja też się wybiorę na którąś z tych wysp jeśli nie jest zbyt daleko od Dubrovnika. Słyszałam, że na Hvarze jest bardzo pięknie!
Jaja sobie robisz?
Jolzag napisał(a):a skąd jedziesz?
Ja jadę z Warszawy. Mam zamiar dojechać nad Balaton przespać noc i do południa następnego dnia dojechać w okolice Plitvic. Potem zwiedzać cały dzień Plitvice, przespać noc tam na miejscu i rano ruszyć w dalszą drogę do Dubrovnika. Znaleść kwaterę i zostać na 2 tygodnie.
W zeszłym roku miałam zamiar zobaczyć Plitvice w drodze powrotnej. Wyjechałam nawet jeden dzień wcześniej, była piękna, upalna pogoda. Jak dojechaliśmy do Plitvic to lał deszcz i było zimno. Nic nie zobaczyliśmy. Dlatego w tym roku mam zamiar tego dokonac. Mam nadzieję, że pogoda dopisze.
justa999 napisał(a):Dubrownik jest piękny. Trzeba jechać i w dzień żeby zobaczyć go wchodząc na mury z góry, jak również oświetlony w nocy. Z Dubrownika pływaja stateczki (jakies 20 minut rejs) na wyspę Lokrum.
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje