Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukuje kempingów na Krk, Cres lub Lośinj.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 27.07.2010 15:29

Nasz ma 185 cm wysokości, a duży, bo ponad 6m metrów... Może w drugiej połowie siernia będzie luźniej...

A masz może jakieś fotki z plaży i campingu? Fajnie byłoy zobaczyć...
:roll:

Mam nadzieję, że napiszesz słówko tu:
forum/viewtopic.php?t=29249
skoro niedawno wróciłeś, na pewno sporo możesz podpowiedzieć :D
art66x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) art66x » 27.07.2010 19:28

buri !!!!serdeczne dzięki za fotki-wyglądają bardzo zachęcająco co do ceny za osobę 60 kun za osobę to około 9 euro :roll: czyli pobyt czterech osób bez prądu 36 euro za dobę czy się mylę?
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 27.07.2010 22:50

fotki...a może ja też mogę poprosić o fotki z tego campingu... :roll:
Na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry dziękuję :D
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 28.07.2010 08:08

AniaJ. napisał(a):Nasz ma 185 cm wysokości, a duży, bo ponad 6m metrów... Może w drugiej połowie siernia będzie luźniej...

A masz może jakieś fotki z plaży i campingu? Fajnie byłoy zobaczyć...
:roll:

Mam nadzieję, że napiszesz słówko tu:
forum/viewtopic.php?t=29249
skoro niedawno wróciłeś, na pewno sporo możesz podpowiedzieć :D

W takim razie znajdziesz miejsce dla swojego domu, może nie w pełni zacieniony ale to pole namiotowe jest bardzo płaskie jak na Chorwację i są duże miejsca. Ciężko powiedzieć czy będzie lepiej z miejscem, teraz jak wracałem były korki w Niemczech na 68km bo Holendrzy i Niemcy zaczęli wakacje i w kierunku Chorwacji i Włoch było strasznie dużo aut. Pomimo tego, że wracałem nocą było gęsto aut w przeciwnym kierunku, a jak ja jechałem 2 tygodnie wcześniej miałem luz.

Jasne mam masę zdjęć, za kilka dnie coś wrzucę.
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 28.07.2010 08:14

art66x napisał(a):buri !!!!serdeczne dzięki za fotki-wyglądają bardzo zachęcająco co do ceny za osobę 60 kun za osobę to około 9 euro :roll: czyli pobyt czterech osób bez prądu 36 euro za dobę czy się mylę?

Cieszę się, że fotki się podobały. Dobrze liczysz, żeby wyliczyć euro kuny dzielimy na 7. Wiec w zaokrągleniu tak wychodzi.
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 28.07.2010 10:23

RYBY - polecam od rybaka który mieszka na campie BRAJDI, ma on swoją przyczepę i robi tam klatki na ryby. Właśnie on sprzedaje pyszne zamrożone i oczyszczone ryby prosto na grilla. My byliśmy u niego stałymi klientami a potem to już jak przychodziliśmy polewał nam rakiji :) na dzień dobry. Mieszka jak wychodzicie z toalet i pójdziecie w prawo drogą to po lewej stronie pierwsza przyczepa jest jego. 500g (2 ryby) jakieś 30kun. Ryby z bardo mała ilością ości - POLECAM!!

Obrazek

Obrazek
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 28.07.2010 15:07

buri, a miałeś swojego grila? My nie zabieramy nigdy, bo na większości campów nie jest to dobrze widziane...z oczywistych względów...

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia - może wrzuć jakieś na forum, na pewno sporo osób się ucieszy :)
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 28.07.2010 15:15

AniaJ. napisał(a):buri, a miałeś swojego grila? My nie zabieramy nigdy, bo na większości campów nie jest to dobrze widziane...z oczywistych względów...

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia - może wrzuć jakieś na forum, na pewno sporo osób się ucieszy :)

Jasne, że miałem swojego grilla, nie ruszam się bez niego.
Dlaczego nie jest to dobrze widziane? Ze względu na dym? Z mojego grilla dym nie leci, trzeba mieć paten na palenie w grillu bez dymu i po problemie :).

Zdjęcia dostałaś na e-mail?
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 28.07.2010 17:07

Prosto z plaży :)
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 28.07.2010 17:43

Dziękuję!!! :D :D :D

Filmik to...ach 8) rozmarzyłam się...brak słów, urocza plaża!
Takie lubię :roll:

Za zdjęcia pięknie dziękuję, oprócz sanitariatów camp wygląda zachęcająco. I jego okolice też! Do tych plaż ze zdjęć rozumiem, że niedaleko jest?

Napisz mi jeszcze, proszę, jaką miałeś pogodę - i jakie noce i wieczory. Pytam, bo moi znajomi są na Losinj i chłodnawo jest- zwłaszcza w nocy. Mam nadzieję, że to nie reguła, bo ciepłe chorwackie wieczory uwielbiam 8)
art66x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) art66x » 28.07.2010 18:44

Faktycznie temperatury nie powalają w okolicach 25-27 stopni 8O .Troche jestem zdziwiony ceną jak na opisywany standart :roll: dla porównania
http://www.camps-cres-losinj.com/hrv/in ... &s=cijenik
buri
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) buri » 29.07.2010 10:52

AniaJ. napisał(a):Dziękuję!!! :D :D :D

Filmik to...ach 8) rozmarzyłam się...brak słów, urocza plaża!
Takie lubię :roll:

Za zdjęcia pięknie dziękuję, oprócz sanitariatów camp wygląda zachęcająco. I jego okolice też! Do tych plaż ze zdjęć rozumiem, że niedaleko jest?

Napisz mi jeszcze, proszę, jaką miałeś pogodę - i jakie noce i wieczory. Pytam, bo moi znajomi są na Losinj i chłodnawo jest- zwłaszcza w nocy. Mam nadzieję, że to nie reguła, bo ciepłe chorwackie wieczory uwielbiam 8)

Jak już wcześniej pisałem: "Mieliśmy też wielkie upały non stop, pierwszy tydzień to aż do przesady zero wiatru i temperatury do 37 w cieniu."
Ja tam nawet koszulki do spania nie założyłem, bo było mi za gorąco. Jak wracałem to od promu zaczynała się zmieniać pogoda, potem miałem ulewy i burze na Słowenii i w Austrii. Na autostradzie było tyle wody, że ciężko było jechać bo woda zarzucała autem. Wiec pewnie wszystko poszło w stronę Chorwacji.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 30.07.2010 15:46

Chciałabym jeszcze spytać o inne campingi na Cresie.

Brajdi ma wiele zalet i jest całkiem jak dla nas, ale te sanitariaty trochę nas zniechęcają, no i brak lodówek. Poza tym może nie być miejsc, musimy rozważać też inne miejsca.

Poczytałam na forum i już wiem, że odpada camp w Valun, choć wydawał mi się bardzo atrakcyjny, ale ten zakaz wjazdu samochodem go dyskwalifikuje.

Rozważam pobyt na Slatinie w Martinscicy
lub Bijar w Osorze,
ewentualnie Kovacine w Cresie.

To spore campy, Bijar chyba najmniejszy z nich.
I tu pytanie do tych, którzy byli:

Czy nie jest na nich głośno, tzn np czy nie ma dyskotek, ruchliwej drogi w pobliżu?
Czy są dobrze zacienione?
Jak daleko leżą od miasteczka i czy można przejść się na spacer z campu?
Plaża: czy są przy nich plaże z łagodnym zejściem, nie typu skałki, ani pomosty z drabinkami?
Zdjęcia z campów i plaż mile widziane:)

Na wyspie Losinj rozważamy Polijanę, chociaż jest droga niestety...
cascadebadge
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cascadebadge » 30.07.2010 17:26

Mmmm... Został mi polecony kemping Bijar w Osorze. Widać na mapach goooooogle że jest albo przy ładnym gęstym lasku, albo ten las jest na terenie kampingu. :D Mała odległość do morza, ale w internecie nie ma zbyt dużo informacji na temat plaż i cen. :roll: Czy ktoś może tam był? Dołączam się do pytania założyciela tematu, tylko pytam się konkretnie czy ktoś nie był na tym kampingu.
art66x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) art66x » 31.07.2010 07:44

Witaj Ania -wybieramy sie z rodzinka 5.08 na cres i losinj. Chyba zaryzykuje Brajdi i decyzja o pozostaniu na tym Kempie będzie podjęta na miejscu po stwierdzeniu jaki jest stan faktyczny.Również zależy mi na normalnych warunkach sanitarnych lodówkę zabieram swoją :lol: .Jeśli nie wypali poszukamy szczęścia na kampie w Osorze albo Baldarin tym bardziej ze są bardzo zbliżone cenowo do Brajdi.Co do tych kempow znalazłem cennik
http://www.camps-cres-losinj.com/hrv/in ... &s=cijenik
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Poszukuje kempingów na Krk, Cres lub Lośinj. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies