Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tissaya napisał(a):DO Starej Baski tak naprawde nie ma po co jechac- nic doslownie tam nie ma a miniecie samochodu z przeciwka jest dla dosc doswiadczonych kierowcow
Weź, nie strasz ludzi.Każdy kto dojedzie do Cro może uważać się za doświadczonego kierowcę. Z tym minięciem bym nie przesadzał. Jeden ustępuje drugiemu i już.
Nigdy nie jechałeś po pijaku, jednokierunkową drogą pod prąd, czy co?
tissaya napisał(a):DO Starej Baski tak naprawde nie ma po co jechac- nic doslownie tam nie ma a miniecie samochodu z przeciwka jest dla dosc doswiadczonych kierowcow
Weź, nie strasz ludzi.Każdy kto dojedzie do Cro może uważać się za doświadczonego kierowcę. Z tym minięciem bym nie przesadzał. Jeden ustępuje drugiemu i już. Nigdy nie jechałeś po pijaku, jednokierunkową drogą pod prąd, czy co?
tomekm67 napisał(a):Skoro tak, to... Skrila welcome to. Nie wiem jaki standard sanitariatów, a zdjecie które wstawiłem jest jedymym jakie posiadam z tego kampu.
A właśnie jak tam jest z plażą, raczej na sardynki, czy znajdzie się spokojne miejsce do odpoczynku i kąpieli z psem .
są tak naprawde 3 zatoczki - jedna jest FKK ktora jest odgrodzona od reszty naturalnym składowiskiem wielkich kamieni.. a dwie pozostałe sa od siebie odzielone występem skalnym.
cos moze tu bedzie widac na tym zdjeciu http://picasaweb.google.com/tissaya25/C ... 8362795986 a to widok tak jakby z drugiej strony ( fajnie poplynac calkiem pod widoczny brzeg dalej- sa fajne miejsca do polowu muszelek
na plazy nawet w sezonie da sie pomiescic spokojnie - choc wiadomo.. kto pierwszy na plazy tym lepsze miejsce - w szczegolnosci gdy pływy sa mocno odczuwalne i plaza zweza sie czasami do połowy http://picasaweb.google.com/tissaya25/C ... 4286012130 te zdjecia byly robione w połowie sierpnia czyli powiedzmy jeszcze w sezonie a jak widac.. ludzi mało.
Camping jak dla mnie juz dosc zatloczony, ale nie jest to jak okreslam 'masówka' - nie ma kortow, restauracji - no okay..sa dwie małe knajpeczki na pare stolikow - ani innych super udogodnien. Sanitariaty jak najbardziej OK - zawsze czysto i schludnie. Polecam brac ze soba latarki, bo camping jest nieoswietlony w czescie kempingow i mozna czasami niezłego zająca zaliczyc idąc np do WC w nocy do najblizszego miasteczka - Punat jakies.. 15 min droga dosc.. kręta i powiedziałabym 'górską'. Skrila lezy jak to ktos kiedys okreslil na krańcu świata. DO Starej Baski tak naprawde nie ma po co jechac- nic doslownie tam nie ma a miniecie samochodu z przeciwka jest dla dosc doswiadczonych kierowcow POlecam zwiedzic Krk i Baske - Krk to jakies 20 min a Baska jakies 30-40 min w zaleznosci od prędkosci
Dzięki za wyczerpującą i zachęcającą wypowiedź, na pewno tam zaglądnę.
jurekk napisał(a):Camp. Brajdi Na Moru miejsc. -BELI /Cres/. Ten camp to z kolei mały, cichy zakątek mocno zalesiony bardzo starymi oliwkami,w niewielkiej zatoce z małym rybackim molo. Plaża ładna,żwirowa. Mały sklepik w budynku recepcji, sanitariaty czyste ale dość wiekowe. Ciekawy dojazd- b. wąsko i stromo! z przyczepą niezła jazda! Na terenie tego campu stoi "na zawsze" kilka, kilkanaście starych przyczep zamieszkałych w sezonie, podłączonych do "mediów"- we wrześniu z większości z nich dobiegały głosy rozmów w j. włoskim. Wysoko nad campem ładne, stare miasteczko Beli a w jego otoczeniu park przyrodniczy z trzema ścieżkami ekologicznymi. Jeszcze wyżej -na niebie sępy płowe. To nie żart- widziałem trzy.
Camp. Preko Mosta obok OSOR/Cres/ Nieco większy-3 ha. tuż przy moście na przesmyku Cres-Losinj, drzew nieco mniej, plaża oczywiście kamienista. Największym atutem tego campu jest bliskość najwyższego na wyspie szczytu -Osorscica /588 m.n.p.m. Polecam wycieczką na tę górkę przez stary sosnowy las.
Na obu campingach coś dla Pana i jego pieska /spacery/ .
Właśnie takie zakątki małe, ciche i z fajnym klimatem lubię.
Trafiłeś tym campem Brajdi Na Moru w mój gust , takiego miejsca szukałem.
Piękna okolica, to miasteczko tak fajnie położone, jeszcze te sępy - widziałem je na filmiku
Cenowo widzę jest tam tanio, bo za 2 osoby, psa, namiot i auto - wychodzi 15 euro, czy się mylę?
Masz może jakieś foty z tego campu? Jak jest z dostępem do plaży i jak z czystością wody?
Szukam też cen promu Brestova - Porozina, znasz może ceny?
Weź, nie strasz ludzi.Każdy kto dojedzie do Cro może uważać się za doświadczonego kierowcę. Z tym minięciem bym nie przesadzał. Jeden ustępuje drugiemu i już. Nigdy nie jechałeś po pijaku, jednokierunkową drogą pod prąd, czy co?
oczywiscie mowilam to troche z przymruzeniem oka
Na tych drogach to pasażerowie będą przymrużać oko i to nawet oba, jak barierek nie ma i przepaść wysokości budynku 8 piętrowego w dół : - ja już te drogi znam i mi nie straszne.
Na camp Brajdi byłem w pażdzierniku 2009.
Na miejscu nie widziałem jakiejkolwiek informacji określającej że należy on do naturystów. Wręcz przeciwnie- na ścianie/murze/ molo-falochronu
był wielki przekreślony! napis FKK.
W owym czasie pogoda nie sprzyjała toples itd. więc niczego takiego nie widziałem.
Posiadam folder /w j. niemieckim/ reklamujący campingi na Cres i wśród 11 wymienionych i opisanych tylko jeden ma w tytule FKK-Campingplatz.
Jest nim nie Brajdi,ani nawet Kovacine który w połowie jest dla naturystów /wiem bo byłem/ - ale Baldarin,Nerezine.
Jakieś w/g mnie mylne informacje na forum jakoby Brajdi miał być "naturystyczny" wzięły się z informatora Chorwackiej Wspólnoty Turystycznej. Faktycznie w nim na str.34 jest hasło BRAJDI Kemping naturystyczny **.
Nawiasem te dwie ** też nie odpowiadają stanowi faktycznemu - na szybie recepcji była przyklejona jedna *.
jurekk napisał(a):Na camp Brajdi byłem w pażdzierniku 2009. Na miejscu nie widziałem jakiejkolwiek informacji określającej że należy on do naturystów. Wręcz przeciwnie- na ścianie/murze/ molo-falochronu był wielki przekreślony! napis FKK. W owym czasie pogoda nie sprzyjała toples itd. więc niczego takiego nie widziałem. Posiadam folder /w j. niemieckim/ reklamujący campingi na Cres i wśród 11 wymienionych i opisanych tylko jeden ma w tytule FKK-Campingplatz. Jest nim nie Brajdi,ani nawet Kovacine który w połowie jest dla naturystów /wiem bo byłem/ - ale Baldarin,Nerezine.
Jakieś w/g mnie mylne informacje na forum jakoby Brajdi miał być "naturystyczny" wzięły się z informatora Chorwackiej Wspólnoty Turystycznej. Faktycznie w nim na str.34 jest hasło BRAJDI Kemping naturystyczny **. Nawiasem te dwie ** też nie odpowiadają stanowi faktycznemu - na szybie recepcji była przyklejona jedna *.
Opisałem co widziałem; racji nie dochodzę
Właśnie widziałem na zdjęciach od Ciebie, że tam jest przekreślone FKK.
Przy okazji jeszcze raz wielkie dzięki za foty .
Czytałem też na niemieckich forach o tym campie i też nie widziałem nic, że to FKK - wiec pewnie kolejny z błędów w przedruku .
Okolica tak czy siak ciekawa jak dla mnie .
Jak byś się wybierał na Peljesiac lub Pag - to służę pomocą.
tomekm 67(Nie nocowałem na tym kempingu, tylko w apartman w Starej Baśce.)mógłbym prosić o namiary na ten apartament,bo szukam czegoś na Krk lub okolicy od kilku tygodni ,dzwonie i kiszka. .krzysztofj@interia.eu
jurekk, czy ja również mogę prosić o kilka fotek z campu Brajdi?
Na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Czy możesz napisać jeszcze słów kilka o plaży? Zejście do wody łagodne, czy od razu głęboko? chodzi mi o dzieci:)
A te ścieżki w okolicy: łatwe, spacerowe, maluchy dadzą radę? Może masz jakieś zdjęcia???
Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.
Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.