Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukuję kampingu na Pag

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacunio
Cromaniak
Poszukuję kampingu na Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 27.05.2004 20:17

Witam,

Czy zna ktoś może fajny kamping na wyspie Pag?
Dodarłem tylko do informacji o Simuni, ale ich cennik zwala z nóg... 8O

Pozdrawiam,
J.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.05.2004 07:55

Bo jest to chyba najlepszy kemping jeśli chodzi o Pag.Jest pięknie położony i myślę poziom usług rówież stoi na wysokim poziomie.
Jest chyba także kempin koło Novaliji ale nie byłam tam.
tryk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tryk » 28.05.2004 09:11

Jest właśnie duży camping koło Novalji. Dosyć ładnie położony - w lesie. Ma własną plażę - jedyną piaszczystą w okolicy. Nazywa się Strasko. Na miejscu są knajpki, a odległość do centrum miasteczka niewielka - z 10 minut na piechotę.

O Novalji trochę info jest na stronie http://www.novalja.com

Ogólnie miejsce miłe. A sama Novalja ładna i oferuje dużo zabawy:-)
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 28.05.2004 09:11

A ja byłem w Nowaliji. Do SImini zajrzałem, potem niestety nie chciało mi się wracać. I to był błąd. W Nowaliji jedynym plusem są muszle - na dnie leża takie jak w logo shell o wielkości dłoni albo i wieksze. Niestety dość głeboko. Plaża zwirkowa brzydka i pełna, chodziliśmy za kemp żeby uniknąć tłumu. Ceny też wysokie, do tego poza cennikiem kilka pozycji min. ubezpieczenie, tak że za dobę za 2 osoby+sam+namiot prawie 200kun. Na kempie cień, dużo ludzi i knajpek ale dość cicho. Wszyscy rozbijają sie daleko od siebie i odgradzaja parawanami, czego nigdzie indziej nie spotkałem.
tryk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tryk » 28.05.2004 09:24

A tu więcej informacji o campingu Strasko - niestety nie działa wersja angielska - ale da się zrozumieć :wink:

http://www.turistdd.hr/strasko.htm
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 29.05.2004 10:53

Dzięki za informacje o tym Strasko - już taniej niż Simuni... :?
A swoją drogą odnoszę wrażenie, że na Pag jest ogólnie mało kampingów. Czy to prawda?
Np. na Peljesacu, w okolicach Orebica, kamp sąsiadował z kampem...

PozdraV
J.

Powrót do Kempingi