Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

poszukuje campingu z dostępem do plaży piaszczystej

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomag
Croentuzjasta
poszukuje campingu z dostępem do plaży piaszczystej

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomag » 31.08.2008 14:48

witam wybieram się w przyszłym roku do chorwacji z dziećmi i szukam fajnego campingu z plażą piaszczystą jak ktoś zna jakiś fajny camping to proszę o namiary ( mail, stronę www)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2008 17:03

tomag napisał(a):witam wybieram się w przyszłym roku do chorwacji z dziećmi i szukam fajnego campingu z plażą piaszczystą jak ktoś zna jakiś fajny camping to proszę o namiary ( mail, stronę www)

do następnego roku to sobie przeczytasz na tym forum wszystko co o campach opisali, a na początek masz:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=4954
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.08.2008 22:49

tomag napisał(a):witam wybieram się w przyszłym roku do chorwacji z dziećmi i szukam fajnego campingu z plażą piaszczystą jak ktoś zna jakiś fajny camping to proszę o namiary ( mail, stronę www)

Tomek - skoro byłeś w Chorwacji , więc pewnie wiesz , że piasku tam "jak na lekarstwo"

Piaszczysta plaża jest w dużym kompleksie Zaton - kemping dość duży i w sezonie drogi , bo to najlepszy kemping w Dalmacji.

Jest kilka kempingów na wyspie Pag z plażą "piaszczystą" , jest jeden na na wyspie Rab.

Jeśli duże kempingi Cię nie interesują , polecam Ci kempingi w Sveti Petar, nie ma tam piasku , ale jest łagodne zejście do morza bezpieczne dla dzieci.

Szczegóły w relacji z 2006 roku

Pozdrawiam i współczuję pobytu na kempingu w Mokalo
:!:
Ostatnio edytowano 02.09.2008 10:02 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 01.09.2008 16:06

Pogadaj z @szablastym - i jedźcie razem ,będziesz miał niezapomniane wrażenia Obrazek
wojtek.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek. » 02.09.2008 08:59

Jeśli dzieci i koniecznie piasek? To tak jak Janusz napisał Zaton koło Ninu. Duży fajny cemping piaszczysta plaża , baseny , place zabaw.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 02.09.2008 09:28

Jeśli dzieci i NIE koniecznie piasek to polecam Solaris koło Sibenika. Place zabaw, baseny , zjezdżalnie, animacje dla dzieci w ciągu dnia i wieczorem dorosli tez nudzic sie tam nie beda.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 02.09.2008 09:39

wojtek. napisał(a):Jeśli dzieci i koniecznie piasek? To tak jak Janusz napisał Zaton koło Ninu. Duży fajny cemping piaszczysta plaża , baseny , place zabaw.

Ten Zaton to już nie kemping ale cały Resort (jak wynika z ang. wersji) turystyczny :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.09.2008 11:11

Odnośnie piasku to dopiszę tegoroczne doświadczenie. Po kilku dniach spędzonych w Zivogosce na plaży żwirowo - kamienistej pojechaliśmy do wodospadów Kravica. Mała wlazła do wody, chwilę się potaplała i stwierdziła że wkurza ją ten piasek bo do butów i majtek jej wchodzi :) I to by chyba było na tyle o myśleniu przeze mnie nad urlopem w Bułgarii 8) :wink:
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 02.09.2008 17:00

Rysio napisał(a):Odnośnie piasku to dopiszę tegoroczne doświadczenie. Po kilku dniach spędzonych w Zivogosce na plaży żwirowo - kamienistej pojechaliśmy do wodospadów Kravica. Mała wlazła do wody, chwilę się potaplała i stwierdziła że wkurza ją ten piasek bo do butów i majtek jej wchodzi :) I to by chyba było na tyle o myśleniu przeze mnie nad urlopem w Bułgarii 8) :wink:

Brawo !!! wreszcie pierwszy @Rysio stwierdził na łamach forum że piasek go (a może MAŁĄ) wkurza - podpisuję się pod tym obiema "Ręcami" - nie po to jadę na bałkany żeby się taplać w usyfionym piachu , na Lopudzie (wyciągneli mnie na zasyfiałą plażę za 300 kun ) masakra - dzień stracony - nie dość że piach szary od brudu ,to woda również syfiasta .... jak szedłem się zanużyć ,obok mnie przepłynął nadgryziony pomidor ,za chwilę płynęła papryka ... za jakiś czas podpaska i kawałek mandarynki - odechciało mi się wszystkiego .... syf ,kiła ,mogiła --- KORNIKI !!!

Niech żyją kamieniste plaże i mało chamstwa na nich !!!
CISIU
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) CISIU » 03.09.2008 18:32

polecam Pakostane plaża całkiem całkiem po prawej stronie od strony Centrum
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 22.09.2008 10:15

Camping przy plaży piaszczystej widziałem w Loparze na wyspie Rab (camp "San Marino"). Jest on położony przy samej "Rajskiej Plaży".
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.09.2008 09:30

Polecam camping Ninska Laguna w Ninie, oto stronka:
http://www.ninskalaguna.hr/engleski/homeen.htm

Camping częściowo zadrzewiony, zaraz przy piaszczystej plaży. Można tu obserwować przypływy i odpływy, odsłaniające bądź zakrywające kawałek plaży, ale fragment piaszczystej mierzei zostaje zawsze :)
Można się też "nasmarować" lecznicznym błotkiem :D
Do tego piękne widoki na Velebit. No i bliskość uroczego miasteczka Nin...
Ogólnie rzecz biorąc, fajne miejsce!
KasiaAD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaAD » 23.09.2008 21:06

Witam!
Teraz już ze spokojnym sumieniem polecam HV ZATON koło Zadaru. Wróciliśmy i jestem pewna, że jeśli w przyszłości znów będzie Chorwacja to bardzo prawdopodobny jest pobyt w Zatonie.
Kemping bardzo fajny, zadbany, pełen atrakcji dla dzieci - dla dorosłych również. Plaża piaskowa, w dzień odbywają się animacje na scenie na plaży -więc nie wieje nudą:) Dzieci mają zajęcie,a my w tym czasie chwilkę relaksu;)
Wielki plus- długo płytka woda.
Bliziutko Nin z piękną i znacznie cichszą plażą- pozbawiona wygód ale urokliwa.
Najważniejsze co mi utkwiło to świetne zorganizowanie ośrodka - obsługa pomocna, idealnie czyste sanitariaty, miejsce do grillowania - oczywiście ze spraw organizacyjnych:) Bo innych doznań cała masa.........
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 23.09.2008 21:59

Lider16 napisał(a):Camping przy plaży piaszczystej widziałem w Loparze na wyspie Rab (camp "San Marino"). Jest on położony przy samej "Rajskiej Plaży".

Też byłem w Loparze, moje dzieciaki były bardzo zadowolone:
www.lopar.hr
www.rab.hr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.09.2008 07:41

KasiaAD napisał(a):Witam!
Teraz już ze spokojnym sumieniem polecam HV ZATON koło Zadaru. Wróciliśmy i jestem pewna, że jeśli w przyszłości znów będzie Chorwacja to bardzo prawdopodobny jest pobyt w Zatonie.
Kemping bardzo fajny, zadbany, pełen atrakcji dla dzieci - dla dorosłych również. Plaża piaskowa, w dzień odbywają się animacje na scenie na plaży -więc nie wieje nudą:) Dzieci mają zajęcie,a my w tym czasie chwilkę relaksu;)
Wielki plus- długo płytka woda.
Bliziutko Nin z piękną i znacznie cichszą plażą- pozbawiona wygód ale urokliwa.
Najważniejsze co mi utkwiło to świetne zorganizowanie ośrodka - obsługa pomocna, idealnie czyste sanitariaty, miejsce do grillowania - oczywiście ze spraw organizacyjnych:) Bo innych doznań cała masa.........

Patrząc od morza na piaszczystą plażę po lewej stronie bardzo
fajne skałki do nurkowania. A na "deszczowe" dni perła w koronie Nin do
którego dojazd rowerem nie stanowi problemu.Pozdrawiam. :D :papa:
Następna strona

Powrót do Kempingi