Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukiwany Kemping z namiotem, np. Kvarner - prośba o pomoc

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jari1984
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jari1984 » 19.06.2013 18:50

Witam,

Jako, że w tym roku budżet jest ograniczony - niestety. Zastanawiamy się nad wyjazdem do Cro, ale na pole kempingowe. Słyszałem, że w przedziale 20-25 Euro spokojnie można się zmieścić. Termin to 27.07-02.08.13r dla 2 osób - najlepiej region Kvarneru, ewentualnie pobliskie okolice wchodzą w grę. Mam do Was prośbę o garść informacji, ponieważ w sprawach kempingów nie jestem w ogóle zorientowany - co zabrać, jak jechać, o co pytać, jak się przygotować.
Czy jest możliwość wynajęcia miejsca na polu kempingowym wraz z namiotem ? - tylko na takiej opcji nam zależy
Jak wygląda kwestia z przyrządzaniem posiłków, korzystaniem z prądu/gazu ?
Czy należy ze sobą zabrać naczynia, garnki :) ?
Jak i gdzie szukać odpowiednich miejsc/kempingów ?

Może niektóre pytania są śmieszne, a o innych ważnych zapomniałem jednak będę wdzięczny za każdą informację :)
Może być na prv adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pierwszy raz podejmuję ten temat, stąd prośba o wyrozumiałość i wsparcie z Waszej strony. Z góry dziękujemy :)
demi-duox
Cromaniak
Re: Poszukiwany Kemping z namiotem, np. Kvarner - prośba o p

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 19.06.2013 19:30

jari, dobrze zacząłeś bo trafiłeś do właściwego działu na forum. Czasu do wyjazdu masz jeszcze trochę więc teraz trochę tu pobuszuj i się zorientujesz co i jak.
Jeszcze dopowiem, że w 2 osoby z własnym sprzętem powinieneś się w tych 25E zmieścić.
Z prądu korzysta się zazwyczaj za opłatą. Ja jeszcze nie spotkałem w Cro kampingu który oferowałby kuchnię za free. W innych krajach tak ale gary trzeba było mieć własne.
Jedziecie na krótko więc bez sprzętu typu stolik krzesełka się chyba obejdziecie. No chyba że masz od kogo pożyczyć. Spodoba się wam taka forma wypoczynku to wtedy się będziecie obkupować. Do spania najwygodniejszy jest materac dmuchany, na początek może być taki najtańszy, welurowy z marketu (i pompka), jakiś jasiek pod głowę, jak nie masz śpiwora to koc nie za gruby wystarczy.
Kampingów szukasz na stronach z kempingami, camping.hr albo campingcroatia.net albo jeszcze jakiejś innej. Jakbyś miał upatrzoną miejscowość gdzie chcesz jechać to wpisujesz go gogli jej nazwę i accomodation albo camping. Z tym na prawdę nie ma problemu.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 19.06.2013 21:24

jari1984 napisał(a):Witam,
Mam do Was prośbę o garść informacji,
co zabrać, jak jechać,
o co pytać, jak się przygotować.
Czy jest możliwość wynajęcia miejsca na polu kempingowym wraz z namiotem ? - tylko na takiej opcji nam zależy
Jak wygląda kwestia z przyrządzaniem posiłków, korzystaniem z prądu/gazu ?
Czy należy ze sobą zabrać naczynia, garnki :) ?
Jak i gdzie szukać odpowiednich miejsc/kempingów ?

Może niektóre pytania są śmieszne, a o innych ważnych zapomniałem jednak będę wdzięczny za każdą informację :)
Może być na prv adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pierwszy raz podejmuję ten temat, stąd prośba o wyrozumiałość i wsparcie z Waszej strony. Z góry dziękujemy :)

Proszę
słynna lista :D
http://pilak.republika.pl/podnamiot.htm
Zabierasz wszystko co jest Ci potrzebne,
-do przygotowania posiłków, :wink:
-do spania,
przeczytaj
kempingi-f16.html
faq-czyli-najczesciej-zadawane-pytania-f27.html
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 19.06.2013 21:34

demi-doux fajnie i trafnie Ci odpisał, może coś dodam w uzupełnieniu, ale nie wiem czy chodzi o camp z namiotami do wynajęcia czy też ze swoim namiotem.
Spotkałem w CRO camp gdzie kuchnia jest całkowicie darmowa tj. LISICINA w Omisu ( i co ciekawe gary są też campingowe.)
GAJUS

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone