Dobry Wieczór
Widzę że dawno nikt tu nie zaglądał pewnie już wszyscy znają Chorwację jak własną kieszeń;)
No ja nie, ale nadszedł czas żeby JĄ poznać.Mam plan bardzo konkretny, a mój dylemat dotyczy miejsc noclegu w konkretnych okręgach: 1 tydzień 22.06-28.06 nocleg okolice Dubrownika -jako baza wypadowa (zwiedzamy sporo w ciągu dnia, może kilka leniwych dni na plaży ale niekoniecznie więc odległość może być ciut większa niż " dom przy plaży" Choć widok na morze wskazany.. .W obiekcie musi być za to basen.żadna tam rewelacja, ale żeby taki żeby móc wymoczyć kości po wycieczce wieczorem
Podróżuje 8 dorosłych osób +2 dzieci ( 1,5 roku i 12 lat) 2 x 2+1, 1 X 2 bez dzieci.To ma być baza wypadowa do Dubrownika i okolicznych atrakcji, ale jednocześnie dość blisko do fajnej knajpki, muzyki, tańców?
MLINI będzie ok? Znalazłam 3 pensjonaty : Apartmant Ana ( nie ma kuchni ale są śniadania i obiady ale jeszcze nie oznałam ceny i menu więc średnio, Subrenum Mlini, Apartments Marnic Mlini (ten wygląda ciekawie ze względu na lokalizację ale pokoje,,, średnie)
Może być w innej miejscowości w miarę blisko Dubrownika i jednak nad morzem.
Drugi tydzień Riviera Makarska 29.06- 5.07 - plażing, leżing itp. Ale oczywiście nie sama Makarska.
Tutaj wymagania są takie aby było blisko plaży i nie niebyt stromo, osobne sypialnie i wspólna kuchnia.Czy coś zwiedzimy? to się okaże.Plan jest na total chill żeby żal było wracać
I podobnie w miarę spokojna okolica blisko plaży , ale żeby w miarę potrzeby część ekipy mogła "pójść w miasto" bez konsekwencji wracania z imprezy 10 km z buta;)
To chyba tyle
nie w moim stylu zaśmiecać forum, ale niestety to jest tak rozbudowane i ma tyle postów że nie potrafię się odnaleźć i ogarnąć tematu.
Będę wdzięczna za pomoc ( nazwy miejscowości gdzie warto, ale i kwaterki mile widziane)Tak jak pisałam tłumy nie, ale w miarę blisko do plaży i atrakcji- jak najbardziej.
Dziękuję za pomoc z góry;)