Mikromir napisał(a):No ale po co my się tak produkujemy, jeśli autor nawet tu nie zagląda.
Jednak zaglądnął
Więc produkcja się przydała...
Mikromir napisał(a):No ale po co my się tak produkujemy, jeśli autor nawet tu nie zagląda.
woojtekg napisał(a):Jak już o Ninie jest mowa, to być może wybierzemy się tam na pół dnia plażowania. Tak żeby dzieci trochę piasku i płycizny poznały. Pytanie, którą plaże wybrać ?
woojtekg napisał(a):Myślałem jeszcze o tej przy Hrvatskih gradova
woojtekg napisał(a):Miałem na myśli to
[url https://www.google.pl/maps/place/Nin,+C ... f0!6m1!1e1 [/url]
dembu napisał(a):Mam jeszcze 1 pytanie czy coś takiego jak Kampingi (Domki) są godne uwagi.
Jeżeli tak to jakie w tych okolicach polecacie.
zzoid napisał(a):polecam zaton.hr
rewelacyjny, także dla dzieci.
dembu napisał(a):Tak czy inaczej szukam
Miejsce na pewno NIN, ewentualnie Zadar, w każdym razie w tych okolicach.
Mikromir napisał(a):zzoid napisał(a):polecam zaton.hr
rewelacyjny, także dla dzieci.
Atrakcje dla dzieci pewnie są, ale co do plaży i wody wrażenia bywają mieszane:
zaton-holiday-resort-2013-t41963.html#p1213428
Spokoju i braku tłoku w sezonie bym się nie spodziewała.dembu napisał(a):Tak czy inaczej szukam
Miejsce na pewno NIN, ewentualnie Zadar, w każdym razie w tych okolicach.
Zadar to duuuże miasto - nie ma się co pakować, jeśli ktoś szuka spokoju, raczej tylko do zwiedzenia. Można spróbować na południe od niego - poczytaj o Bibinje, omiń kategorycznie Sukosan. Na północ od Zadaru - te wszystkie Kozina i inne nie wyglądają zbyt atrakcyjnie, szczególnie plaże, ale zawsze możesz się przespacerować na google streetview. Z miasteczek w tej okolicy Nin wydaje się najbardziej klimatyczny,z bogatą historią.
Generalnie okolice, które wybrałeś są takie trochę mało ciekawe w porównaniu w miejscami dalej na południe (więc na pewno nie nazwałabym ich idealnymi ). Za to rzeczywiście w ciemno może byłaby tam większa szansa coś niedrogiego znaleźć niż na zapchanej Makarskiej Riwierze. Najłatwiej początek lipca / koniec sierpnia. Jakoś omijasz Pag, a on jest wart zastanowienia, oczywiście nie każda miejscowość...
Przyglądałeś się też ciekawszym okolicom poniżej Szybenika? Sporo tam kameralnych miejscowości.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne