Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszujemy osób, które jadą ok. 2.07 z dziećmi

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Radoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radoo » 19.06.2011 08:57

Witam.

03.07 około 9:00-10:00 z Nowej Soli k.Zielonej Góry, dwa auta. Droga przez Niemcy, Austrię. Kierunek Zivogośće. Tempo spacerowe ( w sumie 3 dzieci). Planowany dojazd około 9:00-10:00 następnego dnia.
dorusia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorusia » 19.06.2011 09:42

koliber997 napisał(a):
dorusia napisał(a):My 2 lipca wyjeżdżamy z Polkowic do Rogoźnicy...................(popołudniu), na dwa auta

JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ :lol:

To tak jak i ja już z miłą chęcią bym jechał. A dokładnie o której jedziecie i którędy bo my przez Czechy

Z polkowic wyruszamy do Świdnicy, tam dołączy do nas drugie autko a w nim moja kuzyneczka z rodzinką. Następnie wyruszamy na Czech...................................Wyjeżdżamy z Polkowic ok. 15-16 jeszcze się dokładnie umówimy

A ty skąd jedziesz, bo nie doczytałam
koliber997
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koliber997 » 19.06.2011 10:55

Ja startuje z Nowe Soli z rodzinką o jeszcze nie określonej godzinie. Ale raczej rano ok 10 bo 03.06 musimy być rano na miejscu a ze wzgledu na to iż w tym roku całą rodzinkę zabieramy to tępo będzie typowo turystyczne :lol:
rross
Turysta
Ze w/z na to, że jadę pierwszy raz chcę wyjechać

Nieprzeczytany postnapisał(a) rross » 20.06.2011 12:34

Ze w/z na to, że jadę pierwszy raz chcę wyjechać 2.07 powiedzmy przed południem czyli między 8 a 12 (nie mam planów, na spokojnie zapakować auto) i jechać sobie spokojnie z dzieckiem to pewnie przerwy zresztą to nie wyścigi tak żeby ok południa być na miejscu (tylko nie wiem jeszcze gdzie ;-)) bo jedziemy w ciemno. Może jakiś nocleg po drodze??? 8O
A może ktoś jedzie i wie że gdzieś jest coś wolnego w normalnej cenie bo ktoś zrezygnował????

Totalna improwizacja na 10 rocznicę ślubu :D

Dzięki rross

ps. mam nadzieję że nie macie mnie za wariata ;-)
koliber997
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koliber997 » 20.06.2011 16:11

Żaden wariat po prostu pełen relaks w końcu to wakacje, ja tez jadę spokojnie bez szaleństw mam na miejscu pasażera prywatna blokadę prędkości :lol: Ja jadę sam i bez problemu całą drogę za jednym razem bez noclegu tylko z przestankami oczywiście. Ale może dlatego że w pracy sie przyzwyczaiłem tyle godzin jechać mam swoje sposoby na to oczywiście całkiem legalne :twisted:
ANNA7
Autostopowicz
WYJAZD Z Płocka

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANNA7 » 20.06.2011 17:01

Witaj rross
Ja wyjeżdżam całą rodziną z Płocka tj. z żona i siedmioletnim dzieckiem ( córką),
mam zamiar wyjechać 01.07, gdyż od 02.07 w sobotę to już chcemy być na kwaterze, jedziemy do miejscowości Baska Voda na Riwierze Makarskiej. Jedziemy także pierwszy, i zarazem na 10 rocznicę ślubu. Co do drogi podróży to jeszcze nie mamy pomysłu czy na raz czy z noclegiem. Wydaje mi się, że wspólnie można byłoby pojechac na raz. Ja mam i tak różnice z Płocka do Krakowa do pokonania, jeżeli jesteś chętny porozmawiać szerzej to podaj adres e-mail lub telefon
pinezkaB
Plażowicz
szukam dojazdu

Nieprzeczytany postnapisał(a) pinezkaB » 20.06.2011 21:02

Witam pilnie poszukuje dojazdu do Chorwacji (wyjazd 2go popołudniu albo 3go obojętnie o której) docelowo do Rogoźnicy, ale w okolice Splitu czy Szybenika też będzie super:)jestem z Bolesławca, ale mogę spokojnie dojechać do każdej miejscowości na Dolnym Śląsku, była bym też bez bagażu, wiec potrzebowała bym tylko jednego malutkiego miejsca w aucie, busie lub autokarze:)
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 20.06.2011 21:28

My wyruszamy 1 lipca po południu z 2 dzieci z okolic Kielc do Czarnogóry, 2 krotnie byliśmy w Cro ....teraz odmiana 8)
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 21.06.2011 09:52

mirass napisał(a):Kto jedzie przez Rzeszów-Barwinek-Presov itd niech uważa w SVIDNIKU obwodnica jest płatna trzeba mieć winiete,

Rozumiem że zalecasz przejazd przez svidnik i olać płatną obwodnicę
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 21.06.2011 10:08

a ja zawsze jeżdżę sam(z rodziną) po co mi "towarzysze" najczęściej opóźniacze ,wyjazd na PAG za 2 dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bartpajak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartpajak » 23.06.2011 14:26

Witam
Wyjazd z Katowic 1 lipca ok 15 do Makarskiej a dokładnie Podgory. Starą wysłużona Skodą Felicja w cztery osoby, trasa Zwardoń, Bratysława, Csorna, Lendava, Zagrzeb, Makarska.
meil adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
mumin30
Globtroter
WrocŁaw 25.08.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) mumin30 » 23.06.2011 18:23

Wyjazd między 24-29.08.2011 z Wrocławia, trasa WROCŁAW - KŁODZKO - BRNO - WIEN - GRAZ - ZAGREB - SPLIT - MAKARSKA. Możliwe, że przenocujemy w Słoweni (tak zrobililiśmy 2 lata temu), aby być wypoczętym na poszukiwanie noclegów w CR.
Docelowo planujemy Makarską lub okolice. Jedziemy z żoną i dzieckiem (2 lata), chętnie przyłączymy się jeśli ktoś planuje wyjazd w tym terminie. Dokładnego dnia i godziny wyjazdu jeszcze nie znamy.
Jeśli są chętni - proszę na priv.
jadzta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadzta » 23.06.2011 19:06

Radoo napisał(a):Witam.

03.07 około 9:00-10:00 z Nowej Soli k.Zielonej Góry, dwa auta. Droga przez Niemcy, Austrię. Kierunek Zivogośće. Tempo spacerowe ( w sumie 3 dzieci). Planowany dojazd około 9:00-10:00 następnego dnia.

My 01.07 Z Wrocławia przez Czechy Austrię Słowenię kierunek Igrane po sąsiedzku z Zivogośće.
tomekv1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekv1 » 24.06.2011 11:53

mirass napisał(a):Kto jedzie przez Rzeszów-Barwinek-Presov itd niech uważa w SVIDNIKU obwodnica jest płatna trzeba mieć winiete,

Winietka jest jedna na całą Słowację czy na tą obwodnicę trzeba dodatkowo coś wykupić?
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 24.06.2011 12:17

tomekv1 napisał(a):Winietka jest jedna na całą Słowację czy na tą obwodnicę trzeba dodatkowo coś wykupić?
Winieta jest na wszystkie płatne drogi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi