Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Posiłek w Słowacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam's
Odkrywca
Posiłek w Słowacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 14.08.2006 20:45

Witam, 18 sierpnia rano wyjeżdzamy z okolic Warszawy i przez Słowacje, Węgry jedziemy do Razanj-i. Mam prośbe ,czy moglibyście podać miejsca w Słowacji gdzie można zatrzymać się w miarę spokojnym miejscu na obiad. Jak napisałem będziemy poruszać się trasą przez zachodnie węgry (Cieszyn/Zwardoń, Bratysława,....).
Pozdrawiam
Adam
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 14.08.2006 20:48

okolo 10 km za przejsciem w Cieszynie jest swietna knajpka "Napoleon" szczyci sie tym ,ze podobno Napoleon w niej jadl przejazdem. Cala w stylu z epoki ...swietne jedzenie i oczywiscie tanie..kelnerki mowia po polsku a i jest polska wersja jezykowa menu
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 14.08.2006 20:54

Tak polecam restaurację "Napoleon" wygląda apetycznie. Niestety dalej w trasie tylko podrzędne fast foody. Nie zauważyłem poza tym Napoleonem żadnych interesujących gospód, restauracji, etc. Byłem bardzo zaskoczony, że tak słaba w tym rejonie jest słowacka oferta gastronomiczna. Myślę tylko o propozycjach przydrożnych, bo pewnie jak odbić od drogi głównej coś by się znalazło, ale na samej trasie tuż przy drodze nie stwierdziłem nic godnego uwagi.
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 14.08.2006 21:23

Serdecznie dziękuję za info myślę ,że tam się zatrzymamy. Jedziemy z dziećmi i po 400 km niezależnie od wszystkiego zaczynają się nudzić. Dlatego szukam miejsca gdzie ja w spokoju trochę odpocznę (i zjem) a dzieciaki też odetchną. Mam pytanie czy w tym miejscu (Napoleon) można płacić kartą lub euro? Na tak krótki tranzyt nie chcę kupowac koron czeskich.
Graf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Graf » 14.08.2006 21:29

Z tego co wiem to blisko granicy nawet w złotówkach przyjmują, ale najlepszy kurs jest przy euro.

Do zobaczenia na trasie.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi