maciek1956 napisał(a):Wady--trochę słaby silnik (1.9 d 129 KM). Auto jest też, jak dla mnie trochę małe, lubię większe.
Co mnie interesuje -- wygoda podróżowania, mocny silnik, napęd stały 4 x 4, raczej diesel, ale benzyny nie wykluczam. Auto 3, może 4-ro letnie
Moje typy---Volvo XC 90, BMW X5, Infiniti FX 35/50, Merc GLK, VW Touareg, Range Rover Sport ... Może coś jeszcze, jak z awaryjnością Jakie są Wasze opinie o tych autach Inne typy
Nie wiem dlaczego, nigdy nawet nie siedziałem w nim, ale nie jestem zainteresowany Jeepem, nie podoba mi się. Chociaż, kto wie ...
Zacznę po kolei - XC90 - odradzam, bardzo awaryjny automat. Poza tym ogólnie awaryjna konstrukcja, a volvo nie jest tanie w serwisie.
Infiniti - jeździłem i auto jest japońskie, tzn. mimo że luksusowe, to środek jest bardziej plastikowy i mniej elegancki niż u europejskiej konkurencji. Bardzo kiepska widoczność do tyłu z tego co pamiętam. Nie ma diesla, za to benzyny są b.fajne. Generalnie niezły pomysł, pod warunkiem że znajdziesz fajny egzemplarz, który nie był w usa salvage albo czymś jeszcze gorszym.
Merc GLK - rozmiar Vitary, którą masz
Range Rover - bardzo drogi serwis, auto fajne ale serwis w razie awarii niesamowicie drogi, podobnie w przypadku Cayenne.
VW Touareg - moim zdaniem dość rozsądna propozycja, robiony od 2004 roku, duży wybór europejskich egzemplarzy, do tego serwis dobrze dostępny i względnie tani. Diesel 3.0 powinien być ok. Możesz wziąć też pod uwagę Q7, albo BMW X5.
A może Audi Allroad? Outback diesel? To nie SUV ale powinny sprostać Twoim wymaganiom.
Pozdrawiam