Podczepię się moim pytaniem, szkoda zakładać podobny temat, a znawców aut tutaj widać sporo
W przyszłym roku planuję zmianę auta (czy plany przełożę w czyny
, oj od tylu czynników to zależy)
Obecnie jeżdżę Grand Vitarą. W teren raczej się nie zapuszczam, ale ...różnie bywa. Nawet w Cro, buszując szutrami, raz musiałem korzystać z reduktora. Zimowo-wiosenne wyjazdy na działkę i spokój, że dojadę, tego w poprzednich autach nie miałem. Śnieg nie jest przeszkodą dla tego auta, drogi zaśnieżone to czysta frajda podróżowania. Błota również pokonuję bez problemu. Wiem, to nie jest typowo terenowe auta, ale ja takiego nie potrzebuję, chciałem z pełną premedytacją stały napęd 4x4 i mam, a do tego mam też reduktor. Auto wygodne w podróży, nawet mój uszkodzony kręgosłup, bez bólu dowozi do Cro.
Wady--trochę słaby silnik (1.9 d 129 KM). Auto jest też, jak dla mnie trochę małe, lubię większe.
Co mnie interesuje -- wygoda podróżowania, mocny silnik, napęd stały 4 x 4, raczej diesel, ale benzyny nie wykluczam. Auto 3, może 4-ro letnie
Moje typy---Volvo XC 90, BMW X5, Infiniti FX 35/50, Merc GLK, VW Touareg, Range Rover Sport ... Może coś jeszcze, jak z awaryjnością
Jakie są Wasze opinie o tych autach
Inne typy
Nie wiem dlaczego, nigdy nawet nie siedziałem w nim, ale nie jestem zainteresowany Jeepem, nie podoba mi się. Chociaż, kto wie ...