Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Posedarje!!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Incident
Plażowicz
Posedarje!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Incident » 26.05.2009 16:32

Witam!!!
W lipcu wybieram się do Posedarje i ciągle sie zastanawiam czy w tej zatoce woda jest taka jak w kazdym innym miejscu w chorwacji?
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 26.05.2009 17:30

To zależy, w którym miejscu. Jest płycizna z piaszczystym dnem - można iść kilometr od brzegu i woda po pas - woda bardzo ciepła, jest też typowa żwirowa plaża żwirowa w samej miejscowości, zależy od tego, gdzie się zatrzymacie. Mogę wrzucić parę fotek wieczorem, jeśli będzie takie życzenie, odpowiem na pytania. Dodam, że w tej miejscowości byłem co roku przez ostatnie pięć lat, ze względu na spokojną wodę i piaszczysty brzeg.
Incident
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Incident » 26.05.2009 17:42

Leszek W napisał(a):To zależy, w którym miejscu. Jest płycizna z piaszczystym dnem - można iść kilometr od brzegu i woda po pas - woda bardzo ciepła, jest też typowa żwirowa plaża żwirowa w samej miejscowości, zależy od tego, gdzie się zatrzymacie. Mogę wrzucić parę fotek wieczorem, jeśli będzie takie życzenie, odpowiem na pytania. Dodam, że w tej miejscowości byłem co roku przez ostatnie pięć lat, ze względu na spokojną wodę i piaszczysty brzeg.

Jak by się dało to z miłą chęcią zerkne na te zdjęcia bo już się nie mogę doczekać do wyjazdu! A można coś tam zobaczyć na dnie (prócz piasku) nurkując z maską i rurką?
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 26.05.2009 19:19

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z rurką i fajką raczej od strony miasteczka, tam gdzie jakieś skałki na dnie.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 26.05.2009 19:35

Incident
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Incident » 26.05.2009 19:58

Zdjęcia świetne Dzięki bardzo. A nie wiesz czasem czy od hotelu lucija jest daleko do miasteczka?
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 26.05.2009 20:10

Ten hotel jest przy wjeździe do miasta po lewej stronie jeśli zjedziesz z autostrady zjazdem Maslenica - przejedziesz czerwonym mostem maslenickim wg drogowskazu drogą lokalną na Zadar Posedarje. Jest bliżej i bardziej "po drodze" niż zjazdem Posedarje. Do rivy z tego hotelu ok 1 km
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.05.2009 06:58

Nie wiem czy będzie to miało jakieś znaczenie, ale Posedarje nie leży nad Jadranem, a nad Novigradsko more. W sumie bardzo sympatyczne miasteczko, kilka razy zatrzymywaliśmy się tam 1 - 2 dni.

Czy na jednym ze zdjęć Leszka W widać w wodzie Ostrosza Dragona ??
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 28.05.2009 13:44

Nie mam pojęcia jak nazywa się to stworzenie - miejscowi mówili na to beluszka lub podobnie - niegroźny, ale duży wąż żyjący przy ujściu strumyczka do morza. Tak, rzeczywiście ta duża zatoka nazywa się tak jak pisze Arek, dodam że na wschód od Novigradskiego jest jeszcze Karinsko more.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 09.07.2009 09:02

Mam dość tanią ofertę w Posedarje ale jednocześnie parę pytań odnośnie miejscowości. Mogę prosić o kontakt mailowy pana Leszka W
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Tomai
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomai » 07.02.2010 18:34

-Czy w Posedarje można zamienić euro na kuny bez prowizji ?? |( bo wiem że na poczcie jest prowizja ).

- Czy ktoś zna hotel Lucija ?

Leszek W chętnie nawiąże kontakt mailowy. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
justa999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa999 » 04.04.2010 16:25

Byłam w hotelu Lucija w 2008 roku. Jest to mały hotelik, bardzo kameralny i uroczy. Ma swoją plażę, na której można wsłuchać się w szum fal, a nie jak na plażach skomercjalizowanych w muzyke disco i krzyki ludzi. Zależy co kto lubi, ja chciałam w luciji oderwać sie od gwaru miasta. Jeżeli chodzi o jedzenie to siedziałam na kolacji aż wszystko zjadłam. Kucharz spisał się na medal. Chociaż nie mam w zwyczaju wracać w te same miejsca to w tamtym roku gdyby tylko były miejsca zawitałabym do Luciji raz jeszcze. Jest to dobra baza wypadowa na Kornatii, wodspady rzeki Krka, czy też Pliwickie jeziora. Na koniec dodam, że moje 2,5 letnia córka płakała odjeżdżając z hotelu a jedna z recepcjonistek podarowała jej misia na pożegnanie. Ja również nie mogłam opanować łez wyjeżdżając. Fajny hotel w świetnej cenie.
gemist
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemist » 17.04.2012 08:36

Polecam Posedarje. Spokojna miejscowość, nie ma natłoku turystów (no może poza weekendami, Zadar zwala się do nich). Niezatłoczona plaża, ta od strony pensjonatów i kwater mniej uczęszczana przez przyjezdnych weekendowych (za daleko do parkingu i lodziarni :lol: ), za to jest ładniejsza. Polecam kwatery u naszego znajomego http://utoncia.softron.pl. Ma naprawdę super warunki. Doskonałe dla rodzin z małymi dziećmi.
qlka2
Plażowicz
Posedarje ul.

Nieprzeczytany postnapisał(a) qlka2 » 05.08.2014 09:59

Witam!
Chciałbym w tym roku wybrać się z rodzinką (2+1) wybrać do CRO.
Trochę poczytałem i wychodzi mi, że warto byłoby pojechać do Posedarje.
Mam w związku z tym pytanie jak tam wygląda baza noclegowa bo boję się jechać w ciemno.
Mam też pytanie w jakim rejonie szukać zakwaterowania.
Patrzałem po zdjęciach satelitarnych i moją uwagę przykuła taka zatoczka na lewo od miasta.
Leży blisko drogi na Novigrad i wygląda jakby tam było jakieś osiedle domków (ulica bodajże Vukovarska czy Gajine ) a sama zatoczka wygląda jakby dno było dość płytko. To by mi bardzo odpowiadało z uwagi na malucha.
Może się ktoś wypowiedzieć w tym temacie?
Byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam.
Bart.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone