Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Najgorzej, ze nikt koło tych potworków nie chodzi, więc żeby się do nich dostać, musiałem pokonać zwały rozpuszczającego się śniegu, a to dopiero była jazda
I tak, tej zimy, wyjątkowo, tylko raz się wygruziłem, ale aparatu nie wypuściłem
Żeby nie było, że tylko takie szkaradztwo można znaleźć na Woli: W starym kościółku na Woli Został jenerał Sowiński, Starzec o drewnianej nodze, I wrogom się broni szpadą;
No tak, czego jak czego, ale aparatu broniłabym.....własna piersią
Ale skoro popadłeś w taki klimat, to może dam kogoś, kto rodzinnie mi się kojarzy Mój św, poamięci dziadek miał możliwośc walczyć w szeregach, którymi dowodził tenże Pan
Kiedyś robiłem cykl o warszawskich i podwarszawskich kapliczkach, ale przebiła mnie jedna pani, która te warszawskie ... drukiem wydała
Przy okazji zresztą wtedy dowiedziałem się dwóch ciekawych rzeczy: jedna to dlaczego w Warszawie jest tyle kapliczek podwórkowych, a druga dlaczego między Burakowem, a Łomiankami, robi się taka charakterystyczna przerwa, w której nagle znikają kapliczki przydrożne