Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poruszanie się po wyspie Rab

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
damian50000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) damian50000 » 07.06.2009 17:02

Witam serdecznie,

Nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat - jak wygląda sprawa transportu po wyspie Rab? Mianowicie chodzi mi o przejazd na trasie Lopar - Rab... Jeździ tam jakiś autobus? Może w 4 osoby bardziej opłaca się wziąć taxi? Jakich cen można spodziewać się za taki przejazd? (taxi/bus)

W Lopar będę w pierwszej połowie sierpnia.

Z góry dzięki za odpowiedź! :)
figolus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) figolus » 04.07.2009 13:11

damian50000 napisał(a):Witam serdecznie,

Nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat - jak wygląda sprawa transportu po wyspie Rab? Mianowicie chodzi mi o przejazd na trasie Lopar - Rab... Jeździ tam jakiś autobus? Może w 4 osoby bardziej opłaca się wziąć taxi? Jakich cen można spodziewać się za taki przejazd? (taxi/bus)

witam właśnie wczoraj wróciłem z wyspy po udanych dwóch tygodniach urlopu.Co do transportu to my poruszaliśmy się autem 11km z Rab do Lopar ale widziałem przystanki na trasie Lopar -Rab co do cen to nie wiem. Jeśli chcecie jakieś info to na maila chętnie odpiszę my mieliśmy kwaterę w centrum miasta Rab.
kasia76
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia76 » 08.07.2009 22:45

figolus napisał(a):

witam właśnie wczoraj wróciłem z wyspy po udanych dwóch tygodniach urlopu.Co do transportu to my poruszaliśmy się autem 11km z Rab do Lopar ale widziałem przystanki na trasie Lopar -Rab co do cen to nie wiem. Jeśli chcecie jakieś info to na maila chętnie odpiszę my mieliśmy kwaterę w centrum miasta Rab.

Hej Figolus,

zastanawiam sie nad wyjazadem na wyspe Rab, czy mozesz cos wiecej o niej napisac? czy to odpowiednie miejsce na urlop z dwuletnim dzeickiem?
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 09.07.2009 07:55

kasia76 napisał(a):
zastanawiam sie nad wyjazadem na wyspe Rab, czy mozesz cos wiecej o niej napisac? czy to odpowiednie miejsce na urlop z dwuletnim dzeickiem?

Pytanie nie do mnie ale napiszę parę słów.
Lopar na Rabie to bardzo dobre miejsce na pobyt z małym dzieckiem.
Piaskowa plaża, płytka i ciepła woda, place zabaw, w tej miejscowości większość wypoczywających to rodziny z małymi dziećmi.
Nie ma problemu z poruszaniem się wózkiem dziecięcym, praktycznie nie ma tam schodów.
Podobnie jest w Kamporze ale tam byłem tylko przejazdem.
kasia76
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia76 » 09.07.2009 22:23

Mibi,
ogromnie dziekuje za info :D ciagle sie zastanawiam czy Rab to dobry pomysl na wakacje z dwulatkiem, ale rozwiewasz moje obawy:-)

a sama wyspa jest ladna? jest co pozwiedzac? i z tego co sie orientuje najkorzystniej jest przedostac sie na nia z wyspy krk, tak?

z gory dzieki za info, i przepraszam jesli przynudzam :wink:
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 09.07.2009 23:57

kasia76 napisał(a): i z tego co sie orientuje najkorzystniej jest przedostać się na nią z wyspy krk, tak?

Nie. Najkorzystniej i najtaniej to promem z miejscowości Jablanac, który to dopływa po około 10 minutach do południowej części wyspy, a później to już autem do Loparu. Wyspa i jej piaszczyste plaże są stworzone dla małych i nie umiejących pływać dzieci. Rok temu byłem tam i w tym roku za 7 dni znowu tam jadę. Dla mnie jest to fajny zakątek CRO.
kasia76
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia76 » 10.07.2009 08:59

Super :D
to moze sie spotkamy :wink: bo my wyjezdzamy jutro w nocy na dwa tygodnie; jedziemy w ciemno, ale ...przygoda...przygoda :wink:
pozdrawiam
kasiawm
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiawm » 19.08.2009 11:28

figolus napisał(a):

Wybieram się na Rab do miejscowości Rab w terminie od 30 sierpnia do 13 września. Proszę o informację dotyczącą kwater w miejscowości Rab na mejla adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
itkovian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) itkovian » 18.06.2021 09:09

figolus napisał(a):

Cześć,
możesz podać jakies namiary na sprawdzone kwatery ? ceny ? dla rodziny 2+2
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 18.06.2021 09:15

itkovian napisał(a):Cześć,
możesz podać jakies namiary na sprawdzone kwatery ? ceny ? dla rodziny 2+2

No toś odkopał wątek - złota łopata dla Ciebie.
Spodziewasz się że ktoś po 12 latach odpisze?
itkovian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) itkovian » 18.06.2021 09:25

jak nie on to może ktoś inny ... :)
...a dla Ciebie Złoty długopis za odpowiedź na temat :) ;) ;)
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 18.06.2021 09:32

itkovian napisał(a):jak nie on to może ktoś inny ... :)
...a dla Ciebie Złoty długopis za odpowiedź na temat :) ;) ;)

Ale pytasz konkretną osobę - "możesz". Jakbyś pytał wszystkich to może byś dostał odpowiedź :oczko_usmiech:
EXHB
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) EXHB » 18.06.2021 14:08

VeAn Apartments (niestety nie mam uprawnień do wstawiania linków, ale mają własną stronę.)
Polecam, byłem kilka razy.
itkovian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) itkovian » 22.06.2021 16:17

ok - dzięki :) zawsze pewniej jak ktoś był i jest zadowolony :)

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies