Kiedy ponownie tam lecisz?marze_na napisał(a):Si Amore mio . Już odliczam ... .mysza73 napisał(a):Czyżby Neapolmarze_na napisał(a):Ale za jedyne w swoim rodzaju uważam jednak inne miasto
Kiedy ponownie tam lecisz?marze_na napisał(a):Si Amore mio . Już odliczam ... .mysza73 napisał(a):Czyżby Neapolmarze_na napisał(a):Ale za jedyne w swoim rodzaju uważam jednak inne miasto
Janusz Bajcer napisał(a):Pięknie w tej Lizbonie ..... wszędzie
mysza73 napisał(a):Potter też oszalała na punkcie tych tramwajów
mysza73 napisał(a):Czyli ten styczeń, to będzie Neapol ... jesteście szaleni
piekara114 napisał(a):Kiedy ponownie tam lecisz?
te kiero napisał(a):Jest super zachwycająco. Nie ustawaj.
te kiero napisał(a):ale jeszcze te wszystkie nazwy...
marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Czyli ten styczeń, to będzie Neapol ... jesteście szaleni
A do tego w ramach prezentu gwiazdkowego zabieramy moją mamę na najlepszą kawę, najlepsze dolci i najlepszą pizzę na świecie .
marze_na napisał(a):Po drodze zaglądamy jeszcze do marketu i robimy większe zakupy. I tu pierwsze duże pozytywne zaskoczenie, zakupy spożywcze w Portugalii nie są żadnym wstrząsem dla portfela . A jaki wybór świetnych serów i wina!
Nasza ulubiona sieć sklepów to Pingo Doce. Dobrze i tanio kupowało się też w trochę mniejszych Mini Preço i większych Continente.
mysza73 napisał(a):Ale z Ciebie fajna córeczka
Beata W. napisał(a):trochę się spóźniłam ale już nadrabiam zaległości
mchrob napisał(a):Pingo Doce to sieć Jerónimo Martins czyli właścicieli naszych Biedronek .
mchrob napisał(a):Wina portugalskie są tam tańsze niż w Biedronkach?
mchrob napisał(a):Ale lecicie z tymi relacjami, człowiek przymknie oko i już 4 strona.
kmichal napisał(a):... niezłe tempo ... ...
marze_na napisał(a):Pastéis de Nata to najpopularniejsze w Portugalii babeczki z kremem budyniowym. Pyszne Dzień bez pastela byłby dniem straconym .
mysza73 napisał(a):marze_na napisał(a):Pastéis de Nata to najpopularniejsze w Portugalii babeczki z kremem budyniowym. Pyszne Dzień bez pastela byłby dniem straconym .
Zapisałam (myślę, że Potter będzie zachwycona )
majkik75 napisał(a):Mam poczucie patrząc na zdjęcia, że Lizbona jest bardzo podobna do Porto.
majkik75 napisał(a):No i pastel de nata .... obłędne ... Do tego dobra caffecinna (po naszemu dosłownie "kawusia") i można żyć
marze_na napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Pięknie w tej Lizbonie ..... wszędzie
Zdecydowanie tak .
marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):marze_na napisał(a):Pastéis de Nata to najpopularniejsze w Portugalii babeczki z kremem budyniowym. Pyszne Dzień bez pastela byłby dniem straconym .
Zapisałam (myślę, że Potter będzie zachwycona )
Fajne były też takie kruche babeczki z migdałami . Nie pamiętam niestety jak się nazywały .
I jeszcze czekoladowe salami czy inny salceson . Generalnie Portugalia to odpowiedni kierunek dla łasuchów
Powrót do Portugalia - Portugal