napisał(a) Franz » 05.02.2021 13:02
korbaczik napisał(a):Okazuje się że można mieć problem żeby wrócić.
Słyszałeś o tych Polakach teraz?
Przyznaję, że nie słyszałem, ale teraz pogrzebałem w Internecie i natknąłem się na opis przygód dwójki naszych rodaków, którzy polecieli na Maderę z Berlina. Cóż - nie chciałbym sam przeżyć czegoś takiego.
Przy czym to wszystko jest efektem jedynie bieżącej sytuacji, czyli epidemii i związanego z tym chaosu, który - jak widać - nie dotyczy wyłącznie naszego kraju. Nie wiem, czy to czytałeś, a uważam że warto - można to przeczytać pod tym adresem:
https://www.onet.pl/turystyka/40-lat-i-do-piachu/sielanka-konczy-sie-28-stycznia-rozpoczyna-sie-nasze-pieklo/me2vkn7,30bc1058Oczywiście, nie chodzi mi o zniechęcanie do madery, czy w ogóle do podróży samolotem. Po prostu mamy obecnie zupełnie inne okoliczności i chwilowo rzeczywiście lepiej dać sobie z tym spokój. W zeszłym roku wracałem z Madery już podczas epidemii, ale w jej bardzo początkowym okresie, więc nie spotkałem się z żadnym, najmniejszym nawet, problemem.
Generalnie byłem już czterokrotnie na tej pięknej wyspie - za każdym razem coraz bardziej zachwycony - a nie wykluczam możliwości powrotu na nią w przyszłości. Tak więc - podsumowując - szczerze mogę polecić ją Tobie czy komukolwiek innemu. A sam lot samolotem również może dostarczyć ciekawych wrażeń.
Pozdrawiam,
Wojtek