W Portugalii znajduje się najbardziej wysunięty na zachód punkt w Europie. Historia Portugalii sięga starożytności. Portugalia jest jednym z najstarszych państw w Europie. Jej granice nie zmieniły się od pierwszej połowy XII wieku Każdego roku Portugalię odwiedza ponad 10 milionów turystów. W Porto znajduje się jedna z najpiękniejszych księgarni świata - jest to Księgarnia Lello (Livraria Lello & Irmano).
Co prawda na zimę nie udało mi się męża namówić , ale właśnie kupiłam bilety i w maju spędzimy tydzień w Algarve . Więc poszukam tu u Ciebie odpowiednich stron i może coś zgapię
mysza73 napisał(a):Co prawda na zimę nie udało mi się męża namówić , ale właśnie kupiłam bilety i w maju spędzimy tydzień w Algarve . Więc poszukam tu u Ciebie odpowiednich stron i może coś zgapię
Świetnie! Zasięg podróży rośnie... Jeśli coś Ci się spodoba, a lokalizacja nie będzie do końca jasna, to pytaj śmiało.
Kolejny przystanek robimy kawałeczek dalej, na miradouro da Serra da Barrosa, gdzie tuż nad nami wyzierają poprzez gęstniejące białe obłoki wysokie maszty antenowe i trochę się już obawiamy, że chmury przesłonią nam najważniejszy widok, dla którego tutaj przybyliśmy. Jednak kiedy trafiamy na poszukiwany punkt widokowy, właśnie w dole zaczyna się przecierać i ukazuje się nam tafla wody o urozmaiconej linii brzegowej.