piotrf napisał(a):Chciałem tylko zapytać , czy któreś z Was zbiera może kamienie
Wprawdzie kilkanaście kamyków z gór jakimś dziwnym trafem znalazło się w moim domu, ale w zasadzie ich nie zbieram.
Czyżbyś miał jakąś propozycję?
Pozdrawiam,
Wojtek
piotrf napisał(a):Moje dziecko zbierało kiedyś i trochę nas tym zaraziło . . .
Zastanawiam się tylko ile kamyczków wróciłoby ze mną
CROberto napisał(a):Muszę przyznać że wracam do tej fotki kolejny raz...
PRZEMAWIA do mnie... uff......
<...>
Oszałamia.
CROberto napisał(a):mogło by to być moje miejsce na ziemi...
helen napisał(a):Na Maderę dużo osób jeździ zimą, poza sezonem... a latem? Pogoda pewniejsza? Ludzi więcej? Ja wciąż nie wiem, gdzie się wybrać w tym roku, mam do dyspozycji tylko przełom lipca i sierpnia (z przewagą sierpnia). Może Madera to dobry pomysł. Wojtku, piękne te zdjęcia
Franz napisał(a):Najgorsza pogoda jest od listopada do lutego. W lecie jest pięknie, ale też i najdrożej. Coś za coś...
My z kolei na lato zawsze wybieramy podróż samochodem i pełną swobodę, pełen luz. W zimie próbujemy urwać mrozom i śniegom odrobinę wiosny.
Pozdrawiam,
Wojtek
helen napisał(a):Ja bym chciała w tyle miejsc na raz... na planowanie wyjazdu autem jakoś nie mam czasu i siły, za dużo pracy i szkolnych wyjazdów do ogarniania (trzeci przede mną w ciągu 2 miesięcy). Nie, autem w tym roku odpada. Mam ochotę gdzieś polecieć i już, tak z jedną walizką i pewnie wylądujemy znowu na Minorce, bo znajome kąty i niewiele planować trzeba, ale nie wykluczam możliwości zdrad wszelakich.
longtom napisał(a):Kilka kilo mam.
helen napisał(a):Franz napisał(a):Najgorsza pogoda jest od listopada do lutego. W lecie jest pięknie, ale też i najdrożej. Coś za coś...
My z kolei na lato zawsze wybieramy podróż samochodem i pełną swobodę, pełen luz. W zimie próbujemy urwać mrozom i śniegom odrobinę wiosny.
Pozdrawiam,
Wojtek
Ja bym chciała w tyle miejsc na raz... na planowanie wyjazdu autem jakoś nie mam czasu i siły, za dużo pracy i szkolnych wyjazdów do ogarniania (trzeci przede mną w ciągu 2 miesięcy). Nie, autem w tym roku odpada. Mam ochotę gdzieś polecieć i już, tak z jedną walizką i pewnie wylądujemy znowu na Minorce, bo znajome kąty i niewiele planować trzeba, ale nie wykluczam możliwości zdrad wszelakich.
Madera tak kusi swoimi kolorami, poczytam sobie tak... na wszelki wypadek i tu i na Kanarkach. Pracuję na dwóch etatach, myślę, że zasłużyłam sobie na odrobinę szaleństwa, jeśli chodzi o te wyższe ceny. Wciąż oglądam ten wątek od nowa, krajobraz jest bajeczny.
Pozdrawiam
wawerek napisał(a):helen napisał(a):Franz napisał(a):Najgorsza pogoda jest od listopada do lutego. W lecie jest pięknie, ale też i najdrożej. Coś za coś...
Pozdrawiam,
Wojtek
Ja bym chciała w tyle miejsc na raz... na planowanie wyjazdu autem jakoś nie mam czasu i siły, za dużo pracy i szkolnych wyjazdów do ogarniania (trzeci przede mną w ciągu 2 miesięcy). Nie, autem w tym roku odpada. Mam ochotę gdzieś polecieć i już, tak z jedną walizką i pewnie wylądujemy znowu na Minorce, bo znajome kąty i niewiele planować trzeba, ale nie wykluczam możliwości zdrad wszelakich.
Madera tak kusi swoimi kolorami, poczytam sobie tak... na wszelki wypadek i tu i na Kanarkach. Pracuję na dwóch etatach, myślę, że zasłużyłam sobie na odrobinę szaleństwa, jeśli chodzi o te wyższe ceny. Wciąż oglądam ten wątek od nowa, krajobraz jest bajeczny.
Pozdrawiam
A może pomyśl o Lanzarote lub Fuerteventurze?
Wyspy nie duże, ale piękne (zwłaszcze wg mojej opinii Lanzarote).
Fuerteventura to głównie plaże i maksymalny wypoczynek. Na Lanzarote i po zwiedzasz wynajętym autem (ceny paliw niższe niz w Polsce - za wynajem płaciłem 25E na dzień) i poleżysz na urokliwych plażach.
wawerek napisał(a):A może pomyśl o Lanzarote lub Fuerteventurze?
Wyspy nie duże, ale piękne (zwłaszcze wg mojej opinii Lanzarote).
Fuerteventura to głównie plaże i maksymalny wypoczynek. Na Lanzarote i po zwiedzasz wynajętym autem (ceny paliw niższe niz w Polsce - za wynajem płaciłem 25E na dzień) i poleżysz na urokliwych plażach.
helen napisał(a):Myślę, myślę i o nich...
Powrót do Portugalia - Portugal