Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Portugalesy i fiszpania olee!

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 06.09.2010 15:59

Joanka23 napisał(a):Tak czytałam ten Twój ostatni odcinek i powiedz jak to jest, że człowiek tak się przygotowuje do odwiedzenia danego kraju i niby taki mądry i oczytany jedzie :lol: i zawsze albo o czymś zapomni albo go coś zaskoczy... :lol:
No właśnie - jak to jest :lol: W każdym bądź razie całe szczęście, że tak jest :D :D :D Bo w przeciwnym razie to strasznie nudne byłyby te podróże :wink: :D

Danka napisał(a):Tak konkretnie to w Słonecznym Brzegu, jak będzie trochę czasu to skrobnę parę słów. Wakacje bardzo udane , a w drodze powrotnej zwiedzaliśmy Twoimi śladami Sibiu , miasteczko przepiękne, a widoki z wieży ratuszowej zapierają dech...
Oj, Rumunia :D Czyli Wy też już wiecie, że nie taki diabeł straszny :wink: a wręcz przeciwnie :D To czekam na wieści ze Słonecznego Brzegu :D

Franz napisał(a):zawsze możesz do nich zajrzeć i zrobić z nimi co zechcesz bo przecież są Twoje. :)
No to już troszkę się uspokoiłam, bo przecież one były moje :wink: :D

Franz napisał(a):Tyle tylko, że "Po obu stronach Pirenejów" to jeszcze inna trasa.
Noo ale po tej jednej stronie Pirenejów to one nie pasowałyby?

carnivalka napisał(a): Że nie wspomnę o Piotrze okrutnym,skąpiradle jednym izraelskim :) co nie chce napisać ni słówka o podróży swojej :wink:
Masz rację Carnivalko - nie wspominaj o tym Okrutniku - ale tylko do późnej jesieni (biorąc pod uwagę fakt, jaką pogodę mamy za oknem, a także to, że u nas już grzeją kaloryfery, można powiedzieć, że jesień już jest :D A określeniem "późna" też można pomanipulować :wink: :D)

marsylia napisał(a):Tymonka, a czemu nie odebraliście samochodu, zaraz po wylądowaniu? (może czegoś nie doczytałam?)
My tak właśnie zrobiliśmy
Dobrze Marsylka przeczytałaś, a zrobiliśmy tak ze względów finansowych ( wracając z wakacji najpierw oddaliśmy samochód, a potem jeszcze na noc do hotelu pojechaliśmy), bo to było ok. 100E taniej. A Wy od razu w trasę ruszyliście, czy też gdzieś najpierw nocowaliście? A zresztą - po co ja się Ciebie pytam, przecież sama nam to wszystko zrelacjonujesz :D :D :D

marsylia napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):Pani Kierowniczko to kiedy pijemy to Porto przy dźwiękach Fado :P

oo tak, tak, ja poproszę Marizę :hearts: :hearts: :hearts: czekamy na więcej
Wasze prośby zostaną spełnione - tylko kiedy? :? :? :? Coś mi się wydaje, że następny odcinek to ja też późną jesienią :wink: :lol:

marsylia napisał(a):
Jacek S napisał(a):... "szpon tu rządzi".
:wink: :lol:

Toy Story ;) :lol:
:lol: :lol: No to widzę, że my tu na forum niezłą ekipę mamy :lol:

Roxi napisał(a):Ciekawa jestem też kosztów wynajęcia takiego autka na lotnisku i przejeżdżenia nim tylu 8O kilometrów, ile Wam udało się przejechać.
Fakt - zupełnie zapomniałam o tym napisać - co za gapa ze mnie! My w Europcarze płaciliśmy niecałe 50 E dziennie (ale Wy we dwójkę to moglibyście wziąć inne mniejsze auto, a więc tańsze. No i nie musicie wypożyczać fotelików :lol: ) Jest też taniej, jak bierze i oddaje się auto w tym samym miejscu. A tak w ogóle - Roxi :D :D :D

pozdrawiam serdecznie
:D
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.09.2010 17:32

To Wy tak szybko przez Fiszpanię tylko? Ale nie dziwię się... Na tę niby małą Portugalię to i z pół roku po łebkach to mało... :D

Całusy dla Bardzo Kulturalnych Moich Małych Ulubieńców z Poznania :D

Tymona napisał(a):
marsylia napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):Pani Kierowniczko to kiedy pijemy to Porto przy dźwiękach Fado :P

oo tak, tak, ja poproszę Marizę :hearts: :hearts: :hearts: czekamy na więcej
Wasze prośby zostaną spełnione - tylko kiedy? :? :? :? Coś mi się wydaje, że następny odcinek to ja też późną jesienią :wink: :lol:

Będzie Mariza, czerwone porto i gorzka czekolada z papryczką???!!! :papa: ;) :lool:
Albo Amalia Rodrigues i porto-tonic???!!! :D

PS Koleżanki, Madzie moje kochane - na pewno macie, ale pogrzebię w czeluściach kompa i podeślę Wam coś czarodziejskiego tej tlenionej blondyny o odjazdowym głosie :hearts:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 06.09.2010 19:22

Tymona napisał(a):Noo ale po tej jednej stronie Pirenejów to one nie pasowałyby?

Tiaaa... zacznę we Francji i we Francji skończę.
Już chyba te mapki zostaną na kolejną relację w ramach cyklu. ;)

Pani Kierowniczko to kiedy pijemy to Porto przy dźwiękach Fado :P

Jako że nie tak dawno słuchałem sobie płyt Marizy, to tym razem odgrzebię dawno nie słuchane Fado de Coimbra. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 06.09.2010 19:55

Tymona napisał(a):
Joanka23 napisał(a):Tak czytałam ten Twój ostatni odcinek i powiedz jak to jest, że człowiek tak się przygotowuje do odwiedzenia danego kraju i niby taki mądry i oczytany jedzie :lol: i zawsze albo o czymś zapomni albo go coś zaskoczy... :lol:
No właśnie - jak to jest :lol: W każdym bądź razie całe szczęście, że tak jest :D :D :D Bo w przeciwnym razie to strasznie nudne byłyby te podróże :wink: :D

jasne, jasne :wink: ... byle nie za często i jak zakończenie jest po naszej myśli:wink: :lol:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 06.09.2010 20:29

:D Same pochwale dla relaciju i fundamentalni opis podrużi.Timonka same pochwale mam dla ciebe ale Ty pogratulujem na zlotu Paprikarskom.Czy lubysz piwka Horwacke? :D :D :D :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 07.09.2010 09:57

O wow. To tyle i aż tyle :) Znieczulenie strachu, hmmm, to może być nawet ciekawe, na wielkie latające maszyny reaguję podobnie. Zawsze, ale to zawsze widzę najczarniejszy scenariusz :) Znieczulenia spróbuję następnym razem....jeśli oczywiście komuś uda się mnie namówić na obycie owego lotu :D

Super. Relacja już jest świetna, a przecież to dopiero początek.
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 07.09.2010 10:56

Tymona napisał(a):Dobrze Marsylka przeczytałaś, a zrobiliśmy tak ze względów finansowych ( wracając z wakacji najpierw oddaliśmy samochód, a potem jeszcze na noc do hotelu pojechaliśmy), bo to było ok. 100E taniej. A Wy od razu w trasę ruszyliście, czy też gdzieś najpierw nocowaliście? A zresztą - po co ja się Ciebie pytam, przecież sama nam to wszystko zrelacjonujesz :D :D :D

Czy ja wiem, czy sama opiszę, walczę przecież jeszcze z zeszłoroczną...ech :roll: , niczego nie obiecuję :wink: .
My wylądowaliśmy w Alicante i od razu odebraliśmy autko, a spaliśmy też w Alicante, w jakimś hostelu, za to wcześnie rano (po śniadaniu) wyruszyliśmy w drogę :lol: .
Ale za auto, chociaż mieliśmy dużo mniejsze, bo forda Ka, zapłaciliśmy w sumie 411 eur, za 2 tyg.

Tymona napisał(a):Wasze prośby zostaną spełnione - tylko kiedy? :? :? :? Coś mi się wydaje, że następny odcinek to ja też późną jesienią :wink: :lol:

toż to już właśnie wczesna zima nadejszła :wink:

Tymona napisał(a)::lol: :lol: No to widzę, że my tu na forum niezłą ekipę mamy :lol:

Tymonka, to wiadomo nie od dziś :wink:

U-la napisał(a):
PS Koleżanki, Madzie moje kochane - na pewno macie, ale pogrzebię w czeluściach kompa i podeślę Wam coś czarodziejskiego tej tlenionej blondyny o odjazdowym głosie :hearts:

Chciałam tylko dodać, ze Mariza nie jest tlenioną blondyną :wink: , a tlenioną, ale malutką, piękną blondyneczką :lol: , o wieeelkim, cudownym głosie, który w ogóle do niej nie pasuje - miałam to szczęście i byłam na jej koncercie i jest piękna :hearts: :hearts: :hearts: na żywo (tak z urody) i malutka, na prawdę, tylko nosi wielkie buciory :lol: :lol: :lol: :papa:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 07.09.2010 18:56

U-la napisał(a):To Wy tak szybko przez Fiszpanię tylko? Ale nie dziwię się... Na tę niby małą Portugalię to i z pół roku po łebkach to mało... :D
Ulka -dobrze prawisz dobra kobieto - niby mała, ale jaka wielka :wink: ta Portugalia. Poza tym jakieś 8 lat temu pojeździliśmy po Hiszpanii (podobną trasą do Waszej), i teraz nam na nią czasu było szkoda :wink:

Franz napisał(a):Tiaaa... zacznę we Francji i we Francji skończę.
Już chyba te mapki zostaną na kolejną relację w ramach cyklu. ;)
Wojtku - ja dopiero załapałam, o co chodzi i dlaczego Ty tych mapek nie chcesz! Bo to nie te trasy, które będziesz opisywał :lol: I faktycznie - one bardziej pasują u mnie :D

Josko Bulic napisał(a)::D Same pochwale dla relaciju i fundamentalni opis podrużi.Timonka same pochwale mam dla ciebe ale Ty pogratulujem na zlotu Paprikarskom.Czy lubysz piwka Horwacke? :D :D :D :D
Josko :D Jak mi miło Cię tu widzieć. Ostatnio z Bartkiem sprawdzaliśmy, czy Ci Twoi dobrze pracują - oj, bardzo ładnie i smacznie pracują :D :D :D A na piwko chorwackie to ja bardzo chętnie :D :D :D

Aldonka napisał(a): Znieczulenia spróbuję następnym razem....jeśli oczywiście komuś uda się mnie namówić na obycie owego lotu :D
Aldonko - witam Cię serdecznie. Znieczulenia spróbuj koniecznie, tylko faktycznie - ktoś Cię musi zaciągnąć do tego samolotu, bo ja jednak sama z nieprzymuszonej woli tam wsiadłam :lol: No i trzeba było sobie radzić :wink: A tak poza tym - kiedy znowu wpadniesz na jakieś spotkanie?

marsylia napisał(a):Czy ja wiem, czy sama opiszę, walczę przecież jeszcze z zeszłoroczną...ech :roll: , niczego nie obiecuję :wink: .
My wylądowaliśmy w Alicante
Alicante - to też fajny pomysł, bo można sobie po południowych rejonach pojeździć :D a ja i tak czekam na relację
marsylia napisał(a):Ale za auto, chociaż mieliśmy dużo mniejsze, bo forda Ka, zapłaciliśmy w sumie 411 eur, za 2 tyg.
Czyli wyszło Wam ok.30 E, czyli o 20 taniej niż nam. Tak czy siak - drożyzna :wink: Ale co robić - na piechotę raczej by nam cienko szło :lol:

No i moi drodzy - i gdzie te muzyczne linki :D Smaka mi tą Marizą narobiliście, a tu nic, nawet jednej malutkiej pioseneczki :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2010 19:12

Tymona napisał(a):No i moi drodzy - i gdzie te muzyczne linki :D Smaka mi tą Marizą narobiliście, a tu nic, nawet jednej malutkiej pioseneczki :wink: :lol:

Dla Pani, Pani Kierowniczko droga........ ju łelkam :devil: :P
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 07.09.2010 19:26

Piotrek_B napisał(a):Dla Pani, Pani Kierowniczko droga........ ju łelkam :devil: :P
Panie Kierowniku drogi - jakie miłe dźwięki :oczko_usmiech:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.09.2010 07:02

Tymona napisał(a):No i moi drodzy - i gdzie te muzyczne linki :D Smaka mi tą Marizą narobiliście, a tu nic, nawet jednej malutkiej pioseneczki :wink: :lol:

Fiszpania zawsze kojarzy mi się z tym panem
Al Di Meola Libertango
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 08.09.2010 08:16

Witaj, Tymonko !
Jak się cieszę, że Wasze dziecię też poszło do szkoły i dlatego nie spóźniłem się tak bardzo na Twoją relację . Te same duszki szeptały nam pomysł na wakacje w tym roku - my objechaliśmy samochodem półwysep Iberyjski w marcu. ( Tu info dla Danki i wszystkich innych, których nie udaje się wsadzić do samolotu :) - własnym samochodem . To się da zrobić :) )
Patrząc na mapkę, którą zamieściłaś, kilka razy nasze drogi się skrzyżowały więc bardzo jestem ciekaw,jak to wygląda latem i ciekaw tych miejsc, gdzie nas nie było.
I obiecuję się nie wtrącać i niezaśmiecać Waszych wrażeń - naszymi :)
Z jednym wyjątkiem - muzyki :D Tu nie dam rady się powstrzymać. I dlatego od razu zaczynam - Mariza :!: Kto nie słuchał, nie posłucha. Nie można pozostać obojętnym. Albo się Ją znielubi - albo pokocha. Tak jak fado.
Wybacz, że już zaczynam :)
Pozdrawiam serdecznie i zaklepuję miejsce w czytelni.
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 08.09.2010 09:12

Tymona napisał(a):
Zmrolko - dawno Cię na forum nie widziałam, a tu taka niespodzianka, że pojawiłaś się i w dodatku u mnie też :D

Dawno Tymonko, bo w ostatnim okresie rodzinka się powiększyła a z małym bajtlem jest sporo pracy a co za tym idzie mało czasu na przyjemności. A teraz wróciłam do pracy mały z babcią a ja mam chwilkę żeby poczytać Twoją i inne opowieści z Cro, bo w tym roku mnie ta wyprawa ominęła. Ale za rok... kto wie może znowu tam zawitam.
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 08.09.2010 11:41

Witaj Tymonko :D
ale narobiłaś mi smaka swoją relacją :wink:
zasiadłam, przeczytałam i w niedosycie czekam na dalsze wieści oraz niezbędne informacje do zorganizowania takiej eskapady może w przyszłym roku?
Pozdrawiam Asia
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 08.09.2010 14:45

plavac napisał(a):( Tu info dla Danki i wszystkich innych, których nie udaje się wsadzić do samolotu :) - własnym samochodem . To się da zrobić :) )

Wiem , wiem , że się da ..., też inaczej nie podróżuję , tylko czasami problemem jest długość urlopu drugiej połówki...
pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Portugalesy i fiszpania olee! - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone