Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Portugalesy i fiszpania olee!

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 06.09.2010 16:59

Joanka23 napisał(a):Tak czytałam ten Twój ostatni odcinek i powiedz jak to jest, że człowiek tak się przygotowuje do odwiedzenia danego kraju i niby taki mądry i oczytany jedzie :lol: i zawsze albo o czymś zapomni albo go coś zaskoczy... :lol:
No właśnie - jak to jest :lol: W każdym bądź razie całe szczęście, że tak jest :D :D :D Bo w przeciwnym razie to strasznie nudne byłyby te podróże :wink: :D

Danka napisał(a):Tak konkretnie to w Słonecznym Brzegu, jak będzie trochę czasu to skrobnę parę słów. Wakacje bardzo udane , a w drodze powrotnej zwiedzaliśmy Twoimi śladami Sibiu , miasteczko przepiękne, a widoki z wieży ratuszowej zapierają dech...
Oj, Rumunia :D Czyli Wy też już wiecie, że nie taki diabeł straszny :wink: a wręcz przeciwnie :D To czekam na wieści ze Słonecznego Brzegu :D

Franz napisał(a):zawsze możesz do nich zajrzeć i zrobić z nimi co zechcesz bo przecież są Twoje. :)
No to już troszkę się uspokoiłam, bo przecież one były moje :wink: :D

Franz napisał(a):Tyle tylko, że "Po obu stronach Pirenejów" to jeszcze inna trasa.
Noo ale po tej jednej stronie Pirenejów to one nie pasowałyby?

carnivalka napisał(a): Że nie wspomnę o Piotrze okrutnym,skąpiradle jednym izraelskim :) co nie chce napisać ni słówka o podróży swojej :wink:
Masz rację Carnivalko - nie wspominaj o tym Okrutniku - ale tylko do późnej jesieni (biorąc pod uwagę fakt, jaką pogodę mamy za oknem, a także to, że u nas już grzeją kaloryfery, można powiedzieć, że jesień już jest :D A określeniem "późna" też można pomanipulować :wink: :D)

marsylia napisał(a):Tymonka, a czemu nie odebraliście samochodu, zaraz po wylądowaniu? (może czegoś nie doczytałam?)
My tak właśnie zrobiliśmy
Dobrze Marsylka przeczytałaś, a zrobiliśmy tak ze względów finansowych ( wracając z wakacji najpierw oddaliśmy samochód, a potem jeszcze na noc do hotelu pojechaliśmy), bo to było ok. 100E taniej. A Wy od razu w trasę ruszyliście, czy też gdzieś najpierw nocowaliście? A zresztą - po co ja się Ciebie pytam, przecież sama nam to wszystko zrelacjonujesz :D :D :D

marsylia napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):Pani Kierowniczko to kiedy pijemy to Porto przy dźwiękach Fado :P

oo tak, tak, ja poproszę Marizę :hearts: :hearts: :hearts: czekamy na więcej
Wasze prośby zostaną spełnione - tylko kiedy? :? :? :? Coś mi się wydaje, że następny odcinek to ja też późną jesienią :wink: :lol:

marsylia napisał(a):
Jacek S napisał(a):... "szpon tu rządzi".
:wink: :lol:

Toy Story ;) :lol:
:lol: :lol: No to widzę, że my tu na forum niezłą ekipę mamy :lol:

Roxi napisał(a):Ciekawa jestem też kosztów wynajęcia takiego autka na lotnisku i przejeżdżenia nim tylu 8O kilometrów, ile Wam udało się przejechać.
Fakt - zupełnie zapomniałam o tym napisać - co za gapa ze mnie! My w Europcarze płaciliśmy niecałe 50 E dziennie (ale Wy we dwójkę to moglibyście wziąć inne mniejsze auto, a więc tańsze. No i nie musicie wypożyczać fotelików :lol: ) Jest też taniej, jak bierze i oddaje się auto w tym samym miejscu. A tak w ogóle - Roxi :D :D :D

pozdrawiam serdecznie
:D
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.09.2010 18:32

To Wy tak szybko przez Fiszpanię tylko? Ale nie dziwię się... Na tę niby małą Portugalię to i z pół roku po łebkach to mało... :D

Całusy dla Bardzo Kulturalnych Moich Małych Ulubieńców z Poznania :D

Tymona napisał(a):
marsylia napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):Pani Kierowniczko to kiedy pijemy to Porto przy dźwiękach Fado :P

oo tak, tak, ja poproszę Marizę :hearts: :hearts: :hearts: czekamy na więcej
Wasze prośby zostaną spełnione - tylko kiedy? :? :? :? Coś mi się wydaje, że następny odcinek to ja też późną jesienią :wink: :lol:

Będzie Mariza, czerwone porto i gorzka czekolada z papryczką???!!! :papa: ;) :lool:
Albo Amalia Rodrigues i porto-tonic???!!! :D

PS Koleżanki, Madzie moje kochane - na pewno macie, ale pogrzebię w czeluściach kompa i podeślę Wam coś czarodziejskiego tej tlenionej blondyny o odjazdowym głosie :hearts:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 06.09.2010 20:22

Tymona napisał(a):Noo ale po tej jednej stronie Pirenejów to one nie pasowałyby?

Tiaaa... zacznę we Francji i we Francji skończę.
Już chyba te mapki zostaną na kolejną relację w ramach cyklu. ;)

Pani Kierowniczko to kiedy pijemy to Porto przy dźwiękach Fado :P

Jako że nie tak dawno słuchałem sobie płyt Marizy, to tym razem odgrzebię dawno nie słuchane Fado de Coimbra. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 06.09.2010 20:55

Tymona napisał(a):
Joanka23 napisał(a):Tak czytałam ten Twój ostatni odcinek i powiedz jak to jest, że człowiek tak się przygotowuje do odwiedzenia danego kraju i niby taki mądry i oczytany jedzie :lol: i zawsze albo o czymś zapomni albo go coś zaskoczy... :lol:
No właśnie - jak to jest :lol: W każdym bądź razie całe szczęście, że tak jest :D :D :D Bo w przeciwnym razie to strasznie nudne byłyby te podróże :wink: :D

jasne, jasne :wink: ... byle nie za często i jak zakończenie jest po naszej myśli:wink: :lol:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 06.09.2010 21:29

:D Same pochwale dla relaciju i fundamentalni opis podrużi.Timonka same pochwale mam dla ciebe ale Ty pogratulujem na zlotu Paprikarskom.Czy lubysz piwka Horwacke? :D :D :D :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 07.09.2010 10:57

O wow. To tyle i aż tyle :) Znieczulenie strachu, hmmm, to może być nawet ciekawe, na wielkie latające maszyny reaguję podobnie. Zawsze, ale to zawsze widzę najczarniejszy scenariusz :) Znieczulenia spróbuję następnym razem....jeśli oczywiście komuś uda się mnie namówić na obycie owego lotu :D

Super. Relacja już jest świetna, a przecież to dopiero początek.
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 07.09.2010 11:56

Tymona napisał(a):Dobrze Marsylka przeczytałaś, a zrobiliśmy tak ze względów finansowych ( wracając z wakacji najpierw oddaliśmy samochód, a potem jeszcze na noc do hotelu pojechaliśmy), bo to było ok. 100E taniej. A Wy od razu w trasę ruszyliście, czy też gdzieś najpierw nocowaliście? A zresztą - po co ja się Ciebie pytam, przecież sama nam to wszystko zrelacjonujesz :D :D :D

Czy ja wiem, czy sama opiszę, walczę przecież jeszcze z zeszłoroczną...ech :roll: , niczego nie obiecuję :wink: .
My wylądowaliśmy w Alicante i od razu odebraliśmy autko, a spaliśmy też w Alicante, w jakimś hostelu, za to wcześnie rano (po śniadaniu) wyruszyliśmy w drogę :lol: .
Ale za auto, chociaż mieliśmy dużo mniejsze, bo forda Ka, zapłaciliśmy w sumie 411 eur, za 2 tyg.

Tymona napisał(a):Wasze prośby zostaną spełnione - tylko kiedy? :? :? :? Coś mi się wydaje, że następny odcinek to ja też późną jesienią :wink: :lol:

toż to już właśnie wczesna zima nadejszła :wink:

Tymona napisał(a)::lol: :lol: No to widzę, że my tu na forum niezłą ekipę mamy :lol:

Tymonka, to wiadomo nie od dziś :wink:

U-la napisał(a):
PS Koleżanki, Madzie moje kochane - na pewno macie, ale pogrzebię w czeluściach kompa i podeślę Wam coś czarodziejskiego tej tlenionej blondyny o odjazdowym głosie :hearts:

Chciałam tylko dodać, ze Mariza nie jest tlenioną blondyną :wink: , a tlenioną, ale malutką, piękną blondyneczką :lol: , o wieeelkim, cudownym głosie, który w ogóle do niej nie pasuje - miałam to szczęście i byłam na jej koncercie i jest piękna :hearts: :hearts: :hearts: na żywo (tak z urody) i malutka, na prawdę, tylko nosi wielkie buciory :lol: :lol: :lol: :papa:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 07.09.2010 19:56

U-la napisał(a):To Wy tak szybko przez Fiszpanię tylko? Ale nie dziwię się... Na tę niby małą Portugalię to i z pół roku po łebkach to mało... :D
Ulka -dobrze prawisz dobra kobieto - niby mała, ale jaka wielka :wink: ta Portugalia. Poza tym jakieś 8 lat temu pojeździliśmy po Hiszpanii (podobną trasą do Waszej), i teraz nam na nią czasu było szkoda :wink:

Franz napisał(a):Tiaaa... zacznę we Francji i we Francji skończę.
Już chyba te mapki zostaną na kolejną relację w ramach cyklu. ;)
Wojtku - ja dopiero załapałam, o co chodzi i dlaczego Ty tych mapek nie chcesz! Bo to nie te trasy, które będziesz opisywał :lol: I faktycznie - one bardziej pasują u mnie :D

Josko Bulic napisał(a)::D Same pochwale dla relaciju i fundamentalni opis podrużi.Timonka same pochwale mam dla ciebe ale Ty pogratulujem na zlotu Paprikarskom.Czy lubysz piwka Horwacke? :D :D :D :D
Josko :D Jak mi miło Cię tu widzieć. Ostatnio z Bartkiem sprawdzaliśmy, czy Ci Twoi dobrze pracują - oj, bardzo ładnie i smacznie pracują :D :D :D A na piwko chorwackie to ja bardzo chętnie :D :D :D

Aldonka napisał(a): Znieczulenia spróbuję następnym razem....jeśli oczywiście komuś uda się mnie namówić na obycie owego lotu :D
Aldonko - witam Cię serdecznie. Znieczulenia spróbuj koniecznie, tylko faktycznie - ktoś Cię musi zaciągnąć do tego samolotu, bo ja jednak sama z nieprzymuszonej woli tam wsiadłam :lol: No i trzeba było sobie radzić :wink: A tak poza tym - kiedy znowu wpadniesz na jakieś spotkanie?

marsylia napisał(a):Czy ja wiem, czy sama opiszę, walczę przecież jeszcze z zeszłoroczną...ech :roll: , niczego nie obiecuję :wink: .
My wylądowaliśmy w Alicante
Alicante - to też fajny pomysł, bo można sobie po południowych rejonach pojeździć :D a ja i tak czekam na relację
marsylia napisał(a):Ale za auto, chociaż mieliśmy dużo mniejsze, bo forda Ka, zapłaciliśmy w sumie 411 eur, za 2 tyg.
Czyli wyszło Wam ok.30 E, czyli o 20 taniej niż nam. Tak czy siak - drożyzna :wink: Ale co robić - na piechotę raczej by nam cienko szło :lol:

No i moi drodzy - i gdzie te muzyczne linki :D Smaka mi tą Marizą narobiliście, a tu nic, nawet jednej malutkiej pioseneczki :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2010 20:12

Tymona napisał(a):No i moi drodzy - i gdzie te muzyczne linki :D Smaka mi tą Marizą narobiliście, a tu nic, nawet jednej malutkiej pioseneczki :wink: :lol:

Dla Pani, Pani Kierowniczko droga........ ju łelkam :devil: :P
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 07.09.2010 20:26

Piotrek_B napisał(a):Dla Pani, Pani Kierowniczko droga........ ju łelkam :devil: :P
Panie Kierowniku drogi - jakie miłe dźwięki :oczko_usmiech:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.09.2010 08:02

Tymona napisał(a):No i moi drodzy - i gdzie te muzyczne linki :D Smaka mi tą Marizą narobiliście, a tu nic, nawet jednej malutkiej pioseneczki :wink: :lol:

Fiszpania zawsze kojarzy mi się z tym panem
Al Di Meola Libertango
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 08.09.2010 09:16

Witaj, Tymonko !
Jak się cieszę, że Wasze dziecię też poszło do szkoły i dlatego nie spóźniłem się tak bardzo na Twoją relację . Te same duszki szeptały nam pomysł na wakacje w tym roku - my objechaliśmy samochodem półwysep Iberyjski w marcu. ( Tu info dla Danki i wszystkich innych, których nie udaje się wsadzić do samolotu :) - własnym samochodem . To się da zrobić :) )
Patrząc na mapkę, którą zamieściłaś, kilka razy nasze drogi się skrzyżowały więc bardzo jestem ciekaw,jak to wygląda latem i ciekaw tych miejsc, gdzie nas nie było.
I obiecuję się nie wtrącać i niezaśmiecać Waszych wrażeń - naszymi :)
Z jednym wyjątkiem - muzyki :D Tu nie dam rady się powstrzymać. I dlatego od razu zaczynam - Mariza :!: Kto nie słuchał, nie posłucha. Nie można pozostać obojętnym. Albo się Ją znielubi - albo pokocha. Tak jak fado.
Wybacz, że już zaczynam :)
Pozdrawiam serdecznie i zaklepuję miejsce w czytelni.
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 08.09.2010 10:12

Tymona napisał(a):
Zmrolko - dawno Cię na forum nie widziałam, a tu taka niespodzianka, że pojawiłaś się i w dodatku u mnie też :D

Dawno Tymonko, bo w ostatnim okresie rodzinka się powiększyła a z małym bajtlem jest sporo pracy a co za tym idzie mało czasu na przyjemności. A teraz wróciłam do pracy mały z babcią a ja mam chwilkę żeby poczytać Twoją i inne opowieści z Cro, bo w tym roku mnie ta wyprawa ominęła. Ale za rok... kto wie może znowu tam zawitam.
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 08.09.2010 12:41

Witaj Tymonko :D
ale narobiłaś mi smaka swoją relacją :wink:
zasiadłam, przeczytałam i w niedosycie czekam na dalsze wieści oraz niezbędne informacje do zorganizowania takiej eskapady może w przyszłym roku?
Pozdrawiam Asia
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 08.09.2010 15:45

plavac napisał(a):( Tu info dla Danki i wszystkich innych, których nie udaje się wsadzić do samolotu :) - własnym samochodem . To się da zrobić :) )

Wiem , wiem , że się da ..., też inaczej nie podróżuję , tylko czasami problemem jest długość urlopu drugiej połówki...
pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Portugalesy i fiszpania olee! - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies