longtom napisał(a):Ja też bym tam chciał
No przecież właśnie tam byłeś
Aż takie wredoty nie byliśmy, żeby w chwili klęski robić zdjęcie tej Pani Wystarczyło, że z sadystycznym uśmiechem czekaliśmy, aż Ona mocno się zdziwi (wiem, byliśmy okropni )Franz napisał(a):Ja tam wolę jednak budynki nieco starsze.
Ale... masz może zdjęcie tej pani przy fontannie już po tym jak została miss mokrej podkoszulki?
Ooo, to trafne określenie - to było ciekawe miejsce Pewnie dlatego, że inne od tych dotychczasowychLidia K napisał(a): Wszystko bardzo ciekawe.
plavac napisał(a):Tak mi się nostalgicznie zrobiło - moje dziecko już takie duże ...
Chodzi o to, że pamiętam jeszcze tą niczym nie zmąconą ciekawość świata, gdy w podobny do Was sposób zwiedzaliśmy z kilkulatkiem paryskie La Villette - tak samo szeroko otworzone buzia i oczy A czasem zamknięte ze stachu
No to teraz to mi się nostalgicznie zrobiło - bo o ulotności chwil pomyślałam, i o tym, że czas to jednak brutalny jest, ale na szczęście pozostawia po sobie piękne chwile
Można powiedzieć, że jesteśmy przewidywalni Wiesz, my początkowo też traktowaliśmy to miejsce jako czas zarezerwowany na rozrywki dziecięce, ale rzeczywistość nas pozytywnie zaskoczyła, bo się okazało, że tam dla każdego coś miłegoplavac napisał(a):
Czytałem o Parku Narodów - podejrzewałem, że nie podarujecie go sobie
weldon napisał(a):Pewnie żelbet ...
A dokładnie: betonowa konstrukcja łupinowa
Chyba jednak dobrze, że się nie znam, dzięki temu widziałam kartkę papieru, która w jakiś magiczny sposób się trzymała bo inaczej musiałabym zobaczyć "brutalny" żelbeton
weldon napisał(a):Jakbyś była kiedyś w Warszawie, to obejrzyj Dworzec Ochota
Toż to bardzo słynny dworzec w stylu wiadomo jakim
Jacek S napisał(a):Znalazłem - ta ryba to samogłów (24:21)
Dzięki wielkie Bo to informacje z pierwszej ręki i do tego w języku ojczystym ale nie podejrzewałam, że samogłowy pływają w naszym Bałtyku. Ten faktycznie był mały. Wydaje mi się, że w Panoramie wykorzystali film właśnie z Lizbony.
A tak poza tym - to tak mi się sentymentalnie zrobiło jak Panoramę zobaczyłam
pozdrawiam serdecznie