Tymona napisał(a):Witaj Woko Podpisuję się wszystkimi dziesięcioma palcyma pod tym, jak to pięknie Plavac napisał
Nie może być. Nie wierzę.
Myślałem, że Plavac żartuje z tą lornetką. Czy taka 6x50 wystarczy
Plavac nigdy nie żartuje - jest zawsze śmiertelnie poważnywoka napisał(a): Myślałem, że Plavac żartuje z tą lornetką.
Dokładnie - spryciula po jednej łyżce, z którą tylko pozowała zaniechała czynności jedzeniamarsylia napisał(a):jak dla mnie to Maja pięknie wcina obiadek - spryciula
Marsylia - byliście w Kadyksie - ta ja Ciebie będę molestować o małe zdjątko Ba tam taaak ładnie, niestet ja tylko teoretycznie to wiem, już dwukrotnie Kadyks nam nie wyszedł, tak sobie pomyślałam, że chyba nas nie lubimarsylia napisał(a):aaaaa miałam jeszcze dodać, co do tej zimnej wody, że jak byliśmy w Kadyksie, gdzie już Ocean się buja na falach , była tam najcieplejsza woda w Hiszpanii...
No to może jakoś tak bardziej na południe, i tak bardziej w środku Tam już można myśleć o wejściu do wody - Marsylka też mówi, że w takim Kadyksie, który co prawda do innego kraju należy, już woda ciepła jestjanusz.w. napisał(a):...no i kurteczka... ten Atlantyk..., czyli kolejna sprawa..., tzn. czy on nie może być cieplejszy bo my tak lubimy ciepłe wody...
Tymona napisał(a): Tam już można myśleć o wejściu do wody - Marsylka też mówi, że w takim Kadyksie, który co prawda do innego kraju należy, już woda ciepła jest
FUX napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Ja sobie też poczytałem i na 13-tej stronie się zameldowałem
(nomen omen XIII Zlot za pasem )
Kiedy, gdzie, jak?
woka napisał(a):Tymona napisał(a):Ale nie pisałam, że mimo całego uroku tamtych plaż, mają one jedną wadę :wink: mianowicie nie da się w tym ich oceanie popływać :lol: albo ze względu na temperaturę, która nawet największych temperaturowych twardzieli dość szybko z wody wyciąga, albo ze względu na ogromniaste fale, które piękne są... oj, piękne :hearts: i można na nie patrzeć, patrzeć i się zapatrzeć :D ale raczej nie należy do nich wchodzić (no chyba, że w piance i z taką specjalną deską pod pachą :wink: )
Ależ psze Pani .. wiemy o tym. :wink:
Z tego też wzgledu nikt nad Atlantyk, na wczasy "morskie" nie jedzie.
Kiedyś zdziwiłem się, jak w TV obejrzałem (jakiś tam) program na temat zamożnych ludzi ( coś w tym rodzaju). Tak czy siak - na wybrzeżu portugalskim wybudowali sobie niezłe "rancza". Po co u licha w takim miejscu .... do tej pory nie mogę pojąć.
KD !!!!! - przepraszam, że wcześniej Ci nie odpisałam, ale jakoś mi umknęłaś za to szybciutko odpowiadam w namiotach orbituru kuchni nie ma, nie ma wyposażenia. My w jakimś supermarkecie kupiliśmy jednorazowe naczynia, ale z domu też jakieś drobiazgi zabieraliśmy, kuchenka była niepotrzebna, bo z założenia jedliśmy "na mieście" (poza śniadaniami i kolacjami). Co do pościeli i ręczników - można je wypożyczyć za dodatkową opłatą - w cenniku jest info. Poza orbiturem są też inne kempingi - widziałam w internecie Jak masz jakieś pytania - mój mejl jest w profilukd napisał(a):Przeglądałam ofertę ichnich kempingów- Orbitur. Łóżka , krzesła, stoliki i lodówka są. Ale co z talerzami , sztućcami , pościelą ... Są , czy braliści z Polski?
czyli morał może być jeden - to wszystko zależy od tego: "gdzie?" i "kiedy?" Ja też niedługo wkleję zdjęcia z decydowanie ludniejszej plażypetris napisał(a):to jest wycinek tysięczny z plaży woda jak ugotowana trzeba było udać się do hotelu, aby ochłodzić sie w basenie.,
Rozumiem skoro to dla mojego dobraFUX napisał(a): Jeszcze byś się rozczarowala i miałbym Cię na sumieniu...
Aglaia - zapraszam, jak tylko masz ochotę. Portugalia na naszym forum to temat mało zbadany, więc według mnie wszystkie głosy mile widziane Z tego co napisałaś - wiele tam widzieliście, zwiedziliście, więc wiele możesz nam pokazać (No chyba, że jednak zdecydujesz się na swoją relację, bo rejony które odwiedziliście faktycznie zasługują na osobne wyróżnienie - szczególnie ta wschodnia strona )Aglaia napisał(a):Czy będę mogła czasem coś wtrącić ? Nie umiem tworzyć takich fajnych relacji (a może się boję, że mi nie wyjdzie ) ale może moje informacje komuś się przydadzą.