Tymona w życiu bym nie pomyślała, że w Portugalii tak bywa z pogodą
Nawet nie masz pojęcia, jak Ci zazdroszczę tego przepięknego, boskiego wręcz widoku na bezkres oceanu!!!! To jest to, czego mimo niezwykłego piękna, brakuje mi w Chorwacji........
.png)
.png)
Elizasz napisał(a):PIotrekB to gdzie żeś Waść bywał?![]()
plavac napisał(a):A co do "skwarków zdradliwych" - i wspomnianego powyżej ciepła dającego w 4 litery- właśnie dlatego ruszyliśmy do Iberii w marcu.
.png)
To może Ty nie zazdraszczaj tylko na wakacje tam pojedźciePiotrek_B napisał(a): ja Ci zazdraszczam takiej pogody w wakacje![]()
Ja tak sobie porównywałam Cro i Portugalię - to doszłam do wniosku, że w Cro można zrobić pożytek z Jadranu - kąpać się ile wlezieElizasz napisał(a):
Nawet nie masz pojęcia, jak Ci zazdroszczę tego przepięknego, boskiego wręcz widoku na bezkres oceanu!!!! To jest to, czego mimo niezwykłego piękna, brakuje mi w Chorwacji........
Faktycznie - te też do tego służyłyplavac napisał(a):Takie same kładki są także w hiszpańskiej części zachodniego wybrzeża Atlantyku, a i na północy też , z tym że służą do wygodnego dojścia na plażę z parkingów usytuowanych wysoko ( i daleko od wody ) na wydmach.
Dobrze, że macie taka możliwośćplavac napisał(a): A co do "skwarków zdradliwych" - i wspomnianego powyżej ciepła dającego w 4 litery- właśnie dlatego ruszyliśmy do Iberii w marcu.
Moja lepsza Połowa Pomarańczy nie przepada za skwarem.
A to prawdaplavac napisał(a):Pewnie o cieple jeszcze napiszesz i to nie raz![]()
a właśnie, że zabiję, zamorduję, uduszę i ukatrupię - za tego typu pytaniaaaaaaaa!!!!!!!Piotrek_B napisał(a):Tymonka.....nie zabijesz za OT ? :P
Tymona napisał(a):To może Ty nie zazdraszczaj tylko na wakacje tam pojedźcie![]()
Ach, ja oczywiście nic nie mówię, że o tej wysokiej temperaturze mógłbyś zacząć bardziej szczegółowo opowiadać :wink:

.png)
.png)
Tymona napisał(a):Nomadzie... (i to nie jest z mojej strony kokieteria)
.png)
Z tego wynika, że faktycznie - chyba nie masz innego wyjściaFUX napisał(a):Wszystkie komentarze na ach, ech były, więc nic innego mi nie pozostaje, aby do nich sie przyłączyć...

.png)
Tymona napisał(a):Ale nie pisałam, że mimo całego uroku tamtych plaż, mają one jedną wadęmianowicie nie da się w tym ich oceanie popływać
albo ze względu na temperaturę, która nawet największych temperaturowych twardzieli dość szybko z wody wyciąga, albo ze względu na ogromniaste fale, które piękne są... oj, piękne
i można na nie patrzeć, patrzeć i się zapatrzeć
ale raczej nie należy do nich wchodzić (no chyba, że w piance i z taką specjalną deską pod pachą
)
.png)
woka napisał(a): Po co u licha w takim miejscu .... do tej pory nie mogę pojąć.
.png)
Tymona napisał(a):Ale nie pisałam, że mimo całego uroku tamtych plaż, mają one jedną wadęmianowicie nie da się w tym ich oceanie popływać
albo ze względu na temperaturę, która nawet największych temperaturowych twardzieli dość szybko z wody wyciąga, albo ze względu na ogromniaste fale, które piękne są...
Tymona napisał(a):....zamiast palącego słońca czujecie miły powiew oceanicznego wiatru, przez co wydaje się ono wcale nie grzać, wcale nie opalać.

.png)
Aguha napisał(a):Piękne te plaże. Chyba nie musiałabym wchodzić do wody. Mogłabym tak leżeć i leżeć i patrzeć na te fale i patrzeć. Ale się rozmarzyłam... Dzięki za impuls do marzeń
sroczka66 napisał(a):Gdyby nie ten powiew, to pewnie nie dałoby sie na plaży wytrzymać bez kąpieli![]()
.png)