Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Portrety

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.04.2008 09:40

Bodzioch Marek napisał(a):w portrecie ważne mz są oczy nie usta..;) dla niektórych facetów pewnie usta... :lol:

Skoro tak to odbierasz ;) Twoje prawo, ale wydaje mi się, że akurat w tym zdjęciu najciekawsze są właśnie USTA a nie oczy, które wyeksponowane NIE są ;)

Pozdrav :papa:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 14.04.2008 12:22

Leszek, w portrecie zawsze najważniejsza jest gama :wink: ... nie zapominaj...

PZDR
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.04.2008 12:42

rafał krasoń napisał(a):Leszek, w portrecie zawsze najważniejsza jest gama :wink: ... nie zapominaj...

PZDR

:lool: nie zapomnę obiecuję :!: :lool:
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 14.04.2008 18:40

Naturalne światło i naturalna modelka ;)

Obrazek
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.04.2008 18:48

I bardzo fajne naturalne zdjęcie :D :D :D
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 14.04.2008 18:51

Dziękuję Rysio :oops: :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.04.2008 19:43

A nie ma za co :) piszę co widzę i co czuję :D mnóstwo RADOŚCI dlatego takie fajne :D :wink: i fotografuj dużo dzieciaczka, pingol migawkę, bo za niedługo do margaryny Ramy lustra będą dodawać w promocji, a zdjęcia takich chwil jak ta, którą uwieczniłaś za lat naście ... dziesiąt ... nabiorą wartości przeogromnej :) Zaufaj mi wiem co mówię, skanowałem ostatnio orwowskie i inne jeszcze bardziej chyba badziewne klisze sprzed 35 lat i zmieniłem częściowo podejście do fotografii :) :wink: Nawet analogowa małpka dostała nowe baterie i filmy :)

Na dowód jedna z fot :)

To sem ja, zawsze lubiłem wodę :D

Obrazek
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 14.04.2008 20:23

Masz racje,to pamiątka na całe życie, a temu dzieciaczkowi pstryknęłam już 2000 zdjęć, a ma dopiero 10 miesięcy ;)
A Twoja fota super :) :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2008 20:32

Rysio napisał(a):A nie ma za co :) piszę co widzę i co czuję :D mnóstwo RADOŚCI dlatego takie fajne :D :wink: i fotografuj dużo dzieciaczka, pingol migawkę, bo za niedługo do margaryny Ramy lustra będą dodawać w promocji, a zdjęcia takich chwil jak ta, którą uwieczniłaś za lat naście ... dziesiąt ... nabiorą wartości przeogromnej :) Zaufaj mi wiem co mówię, skanowałem ostatnio orwowskie i inne jeszcze bardziej chyba badziewne klisze sprzed 35 lat i zmieniłem częściowo podejście do fotografii :) :wink: Nawet analogowa małpka dostała nowe baterie i filmy :)

Podoba mi się ten szczery wybuch. Coś Cię musiało mocno poruszyć.
A u nas w Bielsku nie mówi się "pingol migawkę", tylko "pinkol migawkę". Niby i tam i tu jest Śląsk, a jednak mówią inaczej. Grzebałem w słownikach języka polskiego i nie znalazłem ani "pingolić", ani "pinkolić". Mimo, że jest to "nieoficjane" słowo - jak widać jest w użyciu i chyba wszyscy rozumieją o co chodzi.
Zdjęcia obu bobasów są bezcenne. Dla Kobiety już teraz, dla Ciebie nabrały wartości dopiero po latach. Oczywiście z powodów emocjonalnych.
Już dość. Ale pinkolę. Też przed chwilą oglądałem takie starocie.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 15.04.2008 09:22

Kobieto, fajna naturalna fotka - luks kolorki. No i awatarek nowy także niczego sobie...

PZDR
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 15.04.2008 18:01

i kolejne.... tym razem ze studia...jak się nudzimy w pracy to strzelamy sobie fotki nawzajem z koleżanką, oto i ona (kolory oczywiście zamierzone):
Obrazek
:)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.04.2008 19:17

Gdyby to nie studio to bym przebolał, ale skoro studio to nie przeboleję i powiem :wink: Oświetlenie twarzy IMHO niekorzystne ze względu na: mocne odcięcie linii nosa od policzka (boczne światło), cienie od kosmyków włosów na policzku i z drugiej strony pod okiem - również od zbyt mocnego oświetlenia bocznego, obcięty róg kamizelki na dole 8)

Ależ ja upierdliwy jestem, no nie :?: :lool:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.04.2008 09:26

Rysiek... CO TY PIER....... 8O :!:

Fakt jesteś upierdliwy jak mucha na jesieni :lool: czepiasz się rzeczy których szary zjadacz chleba (ja) nie widzi, no ale może Ty tam coś widzisz :lool:

Pozdrav :papa:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 16.04.2008 10:55

Technicznie mz fotka jest ok.

A czy to jest coś więcej niż tylko pstryk w studio - nie wiem...

Proponuje wrzucić ją (ewentualnie wraz z innymi :wink: ) na galerię obiektywnych.pl - nieraz fajne komentarze się tam pojawiają, a to forum ma najwyższy mz poziom "merytoryczny" jeżeli chodzi o prezentacje prac.

PZDR
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 16.04.2008 14:52

Rysio ja jestem wdzięczna za każde słowo krytyki, pochwały, także luz :)
Rafał obiektywni to chyba jednak za wysoka półka jak dla mnie :) jak na razie na digart.pl siedzę ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Portrety - strona 64
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone