Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Portrety

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 11.04.2007 14:42

Rysio napisał(a):Ale dymy z czachy idą :D :wink:

jak to w knajpie :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.04.2007 14:43

Ale spojrzenie na człowieka świetne. Gratuluję pomysłu :D
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 13.04.2007 09:41

Obrazek

moja babcia Anastazja, rocznik 1909
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.04.2007 10:16

Tak ... twarze starszych osób są bardzo ciekawe. Maluje się na nich całe ich życie.

A teraz coś dla kontrastu - młodość

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.04.2007 07:40

Autoportret, czyli coś co może się nie spodobać :lol:

Obrazek
burebaruta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) burebaruta » 15.04.2007 09:01

Leszek super :)
Widzę, że zaczynasz naprawdę fajną przygodę z obróbką. Nie będę nawet marudzić ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.04.2007 09:20

Wieeeedziaaaaałem :lol: że Ci się spodoba :lol: to takie trochę freek'owate :P :lol:. Ja natomiast więcej chyba nie będę robił takich eksperymentów ;). Obrabiałem w NIKON Capture NX :) i jechałem po wszystkim co mogłoby zmienić moją twarz :lol:
burebaruta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) burebaruta » 15.04.2007 09:39

Leszek Skupin napisał(a):Wieeeedziaaaaałem że Ci się spodoba to takie trochę freek'owate Ja natomiast więcej chyba nie będę robił takich eksperymentów Obrabiałem w NIKON Capture NX icon_smile.gif i jechałem po wszystkim co mogłoby zmienić moją twarz

Wiadomo jaki rodzaj 'sztuki' mnie interesuje :) Jednak zobaczysz to wciąga ;) Nie uwierzę, że to był pierwszy i OSTATNI RAZ :twisted:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.04.2007 10:04

Kiedyś trzeba spróbować czegoś nowego, ale powiedz mi jak Ty widzisz ten mój "autoportret" :?: Może zainteresuję się tym na poważniej :wink:
burebaruta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) burebaruta » 16.04.2007 10:35

Kiedyś trzeba spróbować czegoś nowego, ale powiedz mi jak Ty widzisz ten mój "autoportret" icon_question.gif Może zainteresuję się tym na poważniej

Zamysł był rozumiem taki żeby z Lesia zrobić Lecha Groźnego :) Dlatego mam takie rady:
-jak chcesz skupić uwagę na oczach i sprawić żeby wydawały się "naturalne" proponowałabym przyciemnić trochę tak żeby portret stał się mroczny. Wtedy oczy będą wyglądać naturalnie - oczywiście cały czas mówimy o konwencji horroru, więc naturalnie zmienia tu trochę znaczenie ;)
-pobawić się kontrastem, krzywymi żeby wyciągnąć takie szczegóły jak nierówności skóry, brwi czy żeby "wyostrzyć" rysy.
-tęczówka wstawiona bardzo fajnie, tylko pamiętaj że jak będziesz dobierał komponenty do fotomontażu musisz wybierać rzeczy dobrej jakości, bo widać trochę pikseli.
- fajnie byłoby usunąć odbłyski na skórze, bo jednak śmiesznie wygląda wampir ze świecącym czółkiem ;)
-a w ramach pomysłów. spróbuj zrobić sobie fotkę z "drapieżnym ułożeniem ust" tak żeby było widać ząbki i dostaw sobie kły. Co Ty na to? :)
-uważaj na szczegóły typu ubranie lub sprzęty widoczne w tle. Nie mówię żebyś robił sobie zdjęcie w pelerynie Draculi, ale jak coś przyciemniaj lub wymazuj takie kawałki gdzie wydać koszule lub jakiś niepasujacy do "projektu" gadżet.

Oksz tyle na początek :)
Pozdrawiam i mam nadzieję, że fotomanipulację Cię skuszą :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.04.2007 10:40

Hehe dzięki widzę, że to może rzeczywiście być fajna zabawa :lool:
burebaruta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) burebaruta » 16.04.2007 10:53

Leszek Skupin napisał(a):Hehe dzięki widzę, że to może rzeczywiście być fajna zabawa

Mnie to osobiście straszliwie odpręża :) Potrafię godzinami siedzieć na photoshopie i dłubać dla samego dłubania :)
Kiedyś jak się nudziłam z kolegą z pracy zarejestrowaliśmy się na portalu randkowym, a ja przerobiłam nasze zdjęcia żeby sprawdzić jakie powodzenie będą miały takie fikcyjne twarze :)
Poza tym dobrze obrobione robi wrażenie i chyba to jest najcenniejsze :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.04.2007 11:02

Eeee ząbków to ja wolę nie pokazywać :lool:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.04.2007 11:06

A spróbowałabyś się pobawić tym moim zdjęciem :?: Ciekaw jestem co potrafisz z niego wyczarować :lol: bo surówki to już nie mam
burebaruta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) burebaruta » 16.04.2007 11:50

burebaruta napisał(a):A spróbowałabyś się pobawić tym moim zdjęciem icon_question.gif Ciekaw jestem co potrafisz z niego wyczarować icon_lol.gif bo surówki to już nie mam

Z przyjemnością coś pokombinuje tak, że Cię żona nie pozna ;)
Dziś wieczorem lub jutro proszę oczekiwać efektów :)
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Portrety - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone