Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Portrety

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.04.2007 17:58

Lesio sobie zrobił świąteczną przerwę więc może ja :wink:
Rafał, zbyt intensywna linia światłocienia dominuje na zdjęciu przez co sam obiekt staje się mniej interesujący, za duża GO tym bardziej że tło mało rewelacyjne ;-)

Kopaj:
1 Spalona dłoń na pierwszym planie, przeogromne GO które powinno być przy portrecie jak najniższe - zauważ że nawet okno sąsiedniego bloku jest wyraźnie widoczne a tam nie powinno być już nic widać, zadbaj o tło, duży szum - wg exifa robiłeś na ISO200, zblokuj na ISO 100 i przy portretach tego parametru nie ruszaj chyba że przy B&W, bardzo natomiast podoba mi się pomysł i miękkie oświetlenie twarzy dzieciaka
2. Spalony węzeł chusty (nie przeszkadza mi to jednak zbytnio), szumy o wiele mniej widoczne choć też ISO200, przeszkadza niejednolite pod względem oświetlenia tło (prawa jasno lewa ciemno). W mojej opinii gdyby dzieciak znalazł się w całości na ciemnym tle zieleni zdjęcie było by super :D
kopaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopaj » 08.04.2007 06:10

dzieki za uwagi
wesołych Świąt....
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 08.04.2007 10:37

i jeszcze ja portrecik

Obrazek
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.04.2007 11:53

Dzieciaki jak to dzieciaki trudno o ciekawy kadr :wink: programowo starałbym się zrobić coś z tłem bo nie bardzo ciekawe. Trochę roboty by było żeby dobrze wyszło, ale gdyby na oryginale pracować, efekt zmniejszenia GO powinien być dobry :wink:

teraz coś mojego, tylko proszę nie kopać po głowie i ... :wink:

Obrazek
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 08.04.2007 17:15

Dzieciaki jak to dzieciaki trudno o ciekawy kadr :wink: programowo starałbym się zrobić coś z tłem bo nie bardzo ciekawe.

racja, tlo moglo ty byc lepsze, teraz moze zrobilbym lepiej
ta nieostrosc ktora jest w chwili obecnej to nauralny efekt

pozdrawiam
Irek
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 08.04.2007 17:21

moze taki portrecik bedzie ładniejszy (nie ciekawszy bo to tyko taki sobie portrecik)

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.04.2007 13:44

Rysiek 8O co Ci się stało z matrycą rany julek 8O kolor się popsuł :?: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: A jednak widzę, że wziąłeś się za B&W :D

Brawo. Świetne zdjęcie.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.04.2007 14:35

Zje.... psuła się :wink: a tak mnie jakoś tknęło żeby coś i w B&W wstawić. Ale Lesiu kolor jak kolor ale Ty se popatrz jakie ziarno :D :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.04.2007 07:53

Rysio napisał(a):Zje.... psuła się :wink: a tak mnie jakoś tknęło żeby coś i w B&W wstawić. Ale Lesiu kolor jak kolor ale Ty se popatrz jakie ziarno :D :wink:

I nie uważasz, że teraz takie zdjęcie nabrało klimatu :?: a weź je sobie "odszum" :P :lol: .........
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.04.2007 07:57

Leszek Skupin napisał(a):
Rysio napisał(a):Zje.... psuła się :wink: a tak mnie jakoś tknęło żeby coś i w B&W wstawić. Ale Lesiu kolor jak kolor ale Ty se popatrz jakie ziarno :D :wink:

I nie uważasz, że teraz takie zdjęcie nabrało klimatu :?: a weź je sobie "odszum" :P :lol: .........

Lesiu, "te szumy/ziarno" :wink: to extra w Foto Office dołożone :D tak specjalnie dla Ciebie :lol: :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.04.2007 07:59

irko napisał(a):moze taki portrecik bedzie ładniejszy (nie ciekawszy bo to tyko taki sobie portrecik)

Mnie się podoba :D. A przyglądałem mu się czas dłuższy i nie mam się do czego czepnąć :D

Pozdrav :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.04.2007 08:06

Rysio napisał(a):

Lesiu, "te szumy/ziarno" :wink: to extra w Foto Office dołożone :D tak specjalnie dla Ciebie :lol: :wink:

Domyśliłem się, że ziarno dorzuciłeś programowo, bo z 10 MPixlowej matrycy w życiu nie uzyskasz takiego ziarna po pomniejszeniu obrazka, bo Ci się i ziarno pomniejszy :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.04.2007 08:32

irko napisał(a):moze taki portrecik bedzie ładniejszy (nie ciekawszy bo to tyko taki sobie portrecik)

Mnie się podoba :D. A przyglądałem mu się czas dłuższy i nie mam się do czego czepnąć :D

Pozdrav :papa:

Też uważam że bardzo ładny portrecik, ale na upartego Lesiu to zawsze się można przyczepić :wink: na czole, końcówce nosa i brodzie występują pola zwane "brak danych " lub "przepał" 8) choć w tym zdjęciu mi to nie przeszkadza :wink:

Ps. Na moim też są przepały i mam to w d. :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 11.04.2007 14:05

Obrazek
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.04.2007 14:37

Ale dymy z czachy idą :D :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Portrety - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone