jan_s1 napisał(a):malik napisał(a):...
Dałbyś spróbować...
Prócz wysokiej zawartości żelaza nic specjalnego
Fatamorgana napisał(a):Bardzo fajne na plakat. Lubię takie w nietypowej wersji.
mariusz-w napisał(a):mab napisał(a):Pomysł i wykonanie świetne... nawet te rozmycia nie przeszkadzają a okraszenie wszystko wierszem wprowadzają nutkę melancholii
... się podpisuję !
mab dla Ciebie może te kadry są przypadkowe dla mnie nie koniecznie ,ramka, hm mnie się ta wersja z ramką podoba ... podobno o gustach się nie dyskutujemab napisał(a):dosc przypadkowe kadrowanie fotek w tym zupelnie nietrafiona ramka w ksztalcie serca...zniszczyla efekt...inne aspekty do oceny bardziej sercem bo usmiech dziecka jest sam w sobie wartoscią ...
bardzo sympatyczne fotki...
cuciola napisał(a):
Dzieciecy usmiech to najpiekniejsza rzecz na swiecie
Jolanda napisał(a):mab dla Ciebie może te kadry są przypadkowe dla mnie nie koniecznie ,ramka, hm mnie się ta wersja z ramką podoba ... podobno o gustach się nie dyskutujemab napisał(a):dosc przypadkowe kadrowanie fotek w tym zupelnie nietrafiona ramka w ksztalcie serca...zniszczyla efekt...inne aspekty do oceny bardziej sercem bo usmiech dziecka jest sam w sobie wartoscią ...
bardzo sympatyczne fotki...
co do dzieci staram się zawsze patrzec na nie sercem
później dopiero oczami
Dziękuję za komentarz bądź co bądź i tak jest bardzo pozytywny pozwala mi skorygowac błędy a co za tym idzie motywuje mnie do dalszej nauki ,bo gdzieś w głębi serca czuję że wartocuciola napisał(a):
Dzieciecy usmiech to najpiekniejsza rzecz na swiecie
zgadzam się z Tobą w 100%
Pozdrawiam
Jola
Jolanda napisał(a): co do dzieci staram się zawsze patrzec na nie sercem
później dopiero oczami
mab napisał(a):Nie chcialem Cie urazić stąd ....
nie KADRY tylko KADROWANIE...mialem na myśli
np. w ostatniej fotce zbyt wiele piaskownicy a zbyt mało naszej modelki i jej wiaderka.......
chyba ,ze mamy tu tylko ogladać i się nie wypowiadać...
Rafał K napisał(a):Jola - A. Mroczek wydał niedawno "Książkę o fotografowaniu dzieci", nie znam osobiście tej pozycji, ale znając Mroczka w ciemno można ją polecić
O jasnym szkiełku już Ci pisałem (żebyś pomyślała ).
Pzdr
Rysio napisał(a):Jolanda napisał(a): co do dzieci staram się zawsze patrzec na nie sercem
później dopiero oczami
Przy fotografowaniu dzieci, szczególnie własnych ta teoria niestety się nie sprawdza, szczególnie jeśli chcesz się zdjęciem pochwalić w szerszym gronie. Dlaczego ? ano dlatego, że serce zbyt mocno Twój wzrok przyćmiewa a inni Twojego serca nie poczują I nie ma w tym niczego pejoratywnego, jednak jak mab wspomniał zasad kompozycji kadru sercem do końca nie zastąpisz
Inna sprawa że sam hołduję teorii że świat jest pełen niezwykle ostrych technicznie doskonałych, lecz gówno wartych zdjęć i dlatego uważam że jeśli sercem czujesz że zdjęcia są dobre to się nimi ciesz
Rysio napisał(a): Inna sprawa że sam hołduję teorii że świat jest pełen niezwykle ostrych technicznie doskonałych, lecz gówno wartych zdjęć i dlatego uważam że jeśli sercem czujesz że zdjęcia są dobre to się nimi ciesz