Leszek Skupin napisał(a):Pentacon Electric 1,8/50 . W zastosowaniu z Nikonem przez przejściówkę Nikon-M42 full manual nawet nie pokazuje mi czy światło jest dobre czy nie przepalone, czy nie za bardzo niedoświetlone
Plumek napisał(a):Fuji - w zieleń, Kodak - w żółć,
arekwroc napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):To widać, nie
Jasne że widać
Dorzucam coś swieżego do wątku, co o tym sądzicie?
asikx napisał(a):Plumek napisał(a):Fuji - w zieleń, Kodak - w żółć,
Nie zgodzę się z tym, że Fuji przebarwia na zielono. Jeżeli już, to wszystkie Superie ISO 100, 200 i 400 idą raczej w kierunku niebieskiego, zaś Reala podbarwia w piaskową żółć, przez co jest ulubionym materiałem dla fotografów ślubnych
Rafał
Plumek napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Pentacon Electric 1,8/50 . W zastosowaniu z Nikonem przez przejściówkę Nikon-M42 full manual nawet nie pokazuje mi czy światło jest dobre czy nie przepalone, czy nie za bardzo niedoświetlone
No - nie taka znowu żyleta heh - rozmyte przecież w rogach... i to nie kwestia przysłony Jakie "miększe" kolory? Kurcze - Leszek - skadżeś ty takie określenie wziął Skoro robisz na negatywie - to on Ci daje kolory Fuji - w zieleń, Kodak - w żółć, a Agfa - w madżentę... Na tej focie w zieleń poszło... Ale może to kwestia skanu
Arek - rewelka, świetny pomysł i obróbka
Leszek Skupin napisał(a):W rogach rozmyte bo GO jest "papierowa" przy dziurze 1,8 . Ostrość poszła w oczy i profil .
Reala w sklepie kosztuje 21 zł a Profoto ok 10 - 12 zł więc róznica jest dwukrotna, natomiast Fuji Superię kupuję już po 6,40 . Więc jakość do ceny daje mi przewagę dla Fuji Superii. Ot cała filozofia .
[/color][/i][/b]
Plumek napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):W rogach rozmyte bo GO jest "papierowa" przy dziurze 1,8 . Ostrość poszła w oczy i profil .
Reala w sklepie kosztuje 21 zł a Profoto ok 10 - 12 zł więc róznica jest dwukrotna, natomiast Fuji Superię kupuję już po 6,40 . Więc jakość do ceny daje mi przewagę dla Fuji Superii. Ot cała filozofia .
[/color][/i][/b]
No, bo przy takiej dziurze trzeba ostrożnie portretować Ale zauważ, że nie ma tego problemu na czubku głowy, a w dolnym prawym rogu jest... Tak, jakby rozmywał własnie na rogach... (oprócz GO).
Ale ceny zleciały! Wow! 6,40 za film! Heh Nic, tylko focić analogiem Te 10-12 też mnie rozłożyło! No tak... Wszyscy w cyfrę poszli...