Plumek napisał(a):Z tymi kolorami to już sama nie wiem. Inni znawcy twierdzą, że magenty za dużo Więc zostawiam takie, jakie jest.
Oczywiście wszyscy macie ten sam model Eizo, skalibrowany jakimś dobrym kolorymetrem?
To on ma purpurową czapkę?
Plumek napisał(a):...Z tymi kolorami to już sama nie wiem. Inni znawcy twierdzą...
Rafał K napisał(a):Plumek napisał(a):...Z tymi kolorami to już sama nie wiem. Inni znawcy twierdzą...
Plumku - ja nie jestem znawcą, ale powiem Ci jak kombinuje
Przyjąłem, że neutralnie biały jest fragment kołnierza, czy apaszki Marokana pod brodą i że zdjęcie robiłaś w zacienionym miejscu.
Kroplomierz pokazał mi, że ta "moja" biel ma prawie tyle samo magenty i żółtego (magenty ciut więcej - o 1%), czyli niemal prawidłowo, a cyjantu tak ok. 13% więcej niż pozostałych dwóch (M, Y). A powinno go (cyjanu) być przy takich ujęciach tak między 8 a 10 % więcej.
Po korekcie na krzywych twarz wygląda dużo lepiej O ile pamiętam magenty wyszło po korekcie pół tego co żółtego - przy tej karnacji uważam, że ok.
Jak chcesz mogę wrzucić mój... eksperyment .
Weldon - monitor może kłamać, ale liczby nie
PZDR
weldon napisał(a):Crayfish napisał(a):Ale super fota gościa.
Jakby nie było przebłysku na prawym okularku to byłoby DOSKONALE.
To nie jest przebłysk, tylko sobie facet dane Ani wyświetla.
Widziałem w Terminatorze.
Rafał K napisał(a)::mrgreen:
Najlepiej wziąść sobie oba na pulpit i porównać Nie upieram się - ale lubię jak ludki na portretach wyglądają jak żywi
PZDR
F-uncia napisał(a):Wiecie co, czytałam ostatnio w pewnej książce, która aktualnie jest poniekąd moim elementarzem do prac z lampą, że lepiej jeśli skóra jest żółta niż za zimna...
F-uncia napisał(a):Nie wiedziałam, ze jest taka rasa