Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Portrety

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 19.04.2009 22:40

no toż grzeczne też zawsze robię :wink:
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 21.04.2009 20:16

Marku, co do tego kick-boxera, to jeśli to ma być plakat to chyba nie na takim tle? Pierwsze może i by fajne było ale tam się za dużo dzieje w tle.

Pani 4b - zgadzam się z Rafałem - to światło nie za bardzo, w ogóle takie coś nieostre

A ta topielica, no robi wrażenie :D ale ja bym chyba takiego nie chciała ;)

Ode mnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kurcze, co one takie nieostre? Ja tu już Marka za nieostre chce linczować, a to chyba jakaś kompresja na forum????

jak by co to pod tym linkiem są te zdjęcia i są ostre...
http://fmix.pl/album/14987/nina/1
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 22.04.2009 20:34

F-uncia świetne są te fotki, jedynka chyba najlepsza.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 22.04.2009 21:34

imo drugie - nie potrzebnie natomiast tyle prawie takich samych.
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 24.04.2009 19:25

Marku to i tak już po selekcji :D

No to dalej, skoro taka cisza (pewnie przez ciągłe "naprawy" na forum;))

Obrazek

i jeszcze takie:

Obrazek

w plenerze coś tam zaczynamy działać, ale na razie nic specjalnego to nie daję...

cha cha, ja się dziwię czemu te zdjęcia takie nieostre, teraz zauważyłam że mi się w FF przestawiło powiększenie strony na ponad 100% :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.05.2009 13:48

W zasadzie pojechałem w Bieszczady po kilka portretów... jak Wam sie ten podoba :?:

Obrazek

Pozdrav :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.05.2009 13:57

Lesiu, przydałoby się więcej portretu w portrecie.

Funcia, ładnie wyciągnięta oczka, fajne światełko, aczkolwiek poza małej modelki powoduje że mam ochotę monitor o 90 st obrócić :wink:

Ja wrzucę coś takiego

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.05.2009 14:13

Rysiu moje odczucia co do stwierdzenia "przydało by się więcej portretu w portrecie" są co najmniej ambiwalentne, z jednej strony światło wg mnie przynajmniej prawidłowe a z drugiej strony spokój i bezpieczeństwo bijące z twarzy dziewczyny kiedy przytula sie do mamy... w związku z tym co jest nie tak z tym portretem :?:

P.S. Rysiu... straszne cienie wyszły dziewczynce pod oczkami :( wygląda jakby ze dwie noce nie spała...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2009 15:35

Leszek Skupin napisał(a):W zasadzie pojechałem w Bieszczady po kilka portretów... jak Wam sie ten podoba :?

Ja w sumie nie pojechałem po portrety bo jakoś ich tak.....nie lubię robić :lol:
Ale cuś tam wrzucę pod osąd :wink:
Obrazek
:papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.05.2009 17:21

Lesiu, tyle że ja tego spokoju w tym portrecie nie widzę. Może bardziej "schowam się żeby mi zdjęcia nie zrobił", uśmieszek przekory ?, bo ja wiem, trudno mi ocenić :) . Co jest nie tak ? w szczegółach ? Jedno oko całkowicie zasłonięte, drugie w cieniu, pół nosa, pół ust ale to nie o to chodzi. Piszę o moim odbiorze tego zdjęcia nie zagłębiając się w szczegóły. Piszesz o świetle, gdzie je mam ocenić ? na kurtce, plecaku ? Popatrz na zdjęcia Funci. Pierwsze w kolorze przejawia ciekawość, drugie B&W radość i pomimo kiepskiej pozy, te zdjęcia oceniam pozytywnie. Co do cieni na moim, wiem że są i wiedziałem zanim mi o tym powiedziałeś. Mogłem je usunąć, nie chciałem, choć bardziej mi się nie podobał ten cień na brodzie to też został, dlaczego ? nie wiem, tak jakoś chciałem. Z pewnością nie chciałem obciętego ucha ale jakoś tak wyszło :wink:

Piotrek, ale żeby lampą dziecku po oczach :wink: Za to minka fajna :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2009 17:59

Rysio napisał(a):....Piotrek, ale żeby lampą dziecku po oczach :wink:

A czym mu miałem dać przy ognisku w nocy :?: :lol:
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 26.05.2009 07:22

Dawno nic nie wrzucałem, niestety czasu brak...przedstawiam Hanię :)
Obrazek
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 26.05.2009 15:11

o jak ładnie! tak dziewczęco i romantycznie

tylko to to - to coś białe po prawej... grr bo tak to idealna symetria tła...
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 28.05.2009 10:35

Arku ślicznie, uroczo, etc...

Szkoda tylko troszczeczkę przypadkowego tła, ale w sumie to ja go "prawie w cale" nie widzę :wink:

Generalnie w portretach dzieci o to mz chodzi - w każdym razie to zdjęcie wyraża moje poczucie estetyki w tej materii.

A ode mnie wakacyjne pstryki...

Obrazek

Obrazek

PZDR
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2009 12:52

Portret.

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Portrety - strona 109
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone